دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آب در تهران جیره‌بندی نمی‌شود

آب در تهران جیره‌بندی نمی‌شود
سخنگوی صنعت آب گفت: هیچ طرحی مبنی بر جیره‌بندی آب برای تهران پیش‌بینی نشده است.
کد خبر : 889751

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری علم وفناوری آنا، عیسی بزرگ‌زاده گفت: طرحی برای جیره بندی آب در تهران نداریم و آب مورد نیاز شهروندان به خوبی تامین می‌شود و مردم تهران نگرانی در باره تامین آب نداشته باشند.

سخنگوی صنعت آب افزود: از شهروندان تقاضا داریم مدیریت مصرف را جدی‌تر بگیرند تا شرایط را به خوبی پشت سر بگذاریم.

بزرگ‌زاده خاطرنشان کرد: شهر‌های سیستان، مشهد، تهران، گلستان و فسا در فارس در پیشانی طرح‌های تامین آب وزارت نیرو قرار دارند.

سخنگوی صنعت آب در پاسخ به سوال دیگر درباره موضوعات مطرح شده در مورد احتمال ابردزدی توسط کشور‌های همسایه و برداشت لیتیوم از دریاچه ارومیه اظهار کرد: من هم چنین شایعاتی را در فضای مجازی دیده‌ام، اما در فضای کارشناسی مطلب خاصی در این مورد مطرح نشده و ما مسایل را با واقعیت اقلیمی و آنچه از نظر منطقی اتفاق می‌افتد، مورد بررسی قرار می‌دهیم و در مورد برداشت لیتیوم از دریاچه ارومیه مسئولان محیط زیست می‌توانند اطلاعات درستی را اعلام کنند.

وی درباره بارورسازی ابر‌ها تصریح کرد: از دهه ۷۰ بارورسازی ابر‌ها در ایران مطرح بود و مرکز ویژه‌ای نیز در همین راستا تاسیس شده است، اما براساس انتشارات رسمی که وجود دارد روی این موضوع کار می‌کنیم و باید گفت توجه ما روی آب‌های متعارف است.

پیشنهاد دریافت ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای عبور از خشکسالی

سخنگوی صنعت آب با اشاره به خشکسالی حاکم در کشور تصریح کرد: ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای عبور از خشکسالی در سال جاری درخواست داده‌ایم که اگر تخصیص یابد می‌توان چالش‌های زیادی را برطرف کرد.

وی با اشاره به آخرین وضعیت بارش‌ها در ۳۱ استان کشور گفت: در سال آبی جاری یعنی از اول مهرماه تا ۱۶ دی‌ماه مجموع بارش‌های کل کشور ۴۸ میلی‌متر بوده که در مقایسه با بلند مدت که ۸۰ میلی‌متر ثبت شده ۴۰ درصد کاهش یافته است.

امسال ورودی از هیرمند نداشته‌ایم

بزرگ‌زاده درباره آخرین وضعیت دریافت حق‌آبه هیرمند اظهار کرد: آخرین اخبار مربوط به همان چیزی است که در گذشته مطرح کرده‌ایم و باید بگوییم که امسال به طور کلی ورودی آب نداشتیم.

۲۶ استان کمتر از مقادیر نرمال بارش دریافت کرده‌اند

بزرگ‌زاده با تاکید بر این‌که ۲۶ استان در کشور کمتر از مقادیر نرمال بارش دریافت کرده‌اند، اظهار کرد: در سال آبی جاری از نظر رتبه در میان ۵۵ سال در سال چهل و پنجم قرار داریم و ۱۰ سال وجود دارد که میزان بارش در آن‌ها کمتر از سال جاری بوده است.

سخنگوی صنعت آب با تاکید بر این‌که سهم بارش از کل سال ۲۸.۵ درصد بوده که ۱۸.۶ درصد رخ داده است، تصریح کرد: در دی‌ماه میزان بارش‌ها نسبت به شرایط نرمال وضعیت بدتری داشته است و در استان‌های مختلف کم‌بارشی داریم وزارت نیرو پاسخ‌های مناسبی را طرح‌ریزی کرده است، که به چند بخش تامین و مدیریت مصرف تقسیم می‌شود.

بزرگ‌زاده اظهار کرد: امیدواریم طرح‌های در نظر گرفته شده به نتیجه برسد و با مدیریت مصرف در بخش وزارت نیرو و با همکاری شهروندان بتوانیم شرایط پیش‌رو را پشت سر بگذاریم.

وی با بیان این‌که براساس آمار بارش‌ها تا ۱۶ دی‌ماه استان‌های مازندران و گلستان ۱۰ و ۱۶ درصد شرایط بهتری دارند گفت: در این بین شهر تهران وضعیت بارش‌ها مناسب نیست و طرح‌هایی را مانند خط انتقال لار به تهران، سد لتیان به طرف تهران برنامه ریزی کرده‌ایم و امیدواریم با مدیریت مصرف بتوانیم شرایط پیش‌رو را تسهیل کنیم.

به گفته سخنگوی صنعت آب در استان‌های قم، فارس، مرکزی، زنجان، خراسان رضوی، تهران، البرز، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان بیش از ۵۰ درصد اختلاف بارش نسبت به شرایط نرمال داریم و باید گفت که در اکثر استان‌ها با کمبود بارش مواجه هستیم، اما پاسخ‌های لازم برای تامین آب شرب را ایجاد کرده‌ایم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته