شهادت حاج قاسم انتقام سخت الهی از نظام سلطه بود/ درج نام شهدای حادثه کرمان پشت کاشیهای حرم سیدالشهدا
پیش از این پویان هدایتی تهیه کننده «نشان ارادت» که فصل ششم آن محرم و صفر روی آنتن شبکه دو رفت، از برگزاری «پویش کاشی» خبر داده بود که طی آن مهمانان شناخته شده برنامه پشت کاشیهایی که قرار است در صحن و شبستان بارگاه حضرت زینب (س) نصب شود، نام خود و چند نفر دیگر و یک دلنوشته را نوشتند. مخاطبان هم در این پویش شرکت کردند و ده ها هزار اسم به برنامه رسید که متقاضی حک شدن روی کاشی های صحن های متبرک بودند.
وی اظهار کرد: حذف سردار سلیمانی، جبهه مقاومت را دچار رکود نکرد و نام و یاد او راهم پاک نکرد. آنها این موارد را می دانستند؛ اما بالاتر از این حیلهها، سنتهای حاکم الهی را فراموش کردند. انتقام سخت خدا این بود که وقتی قوه عاقله نظام سلطه با همه امکانات و ظرفیتها به دنبال حذف حاج قاسم بودند از یک موضوع غافل شدند که آن هم این بود که موقعیت خودشان به عنوان ابرقدرت نظام سلطه و قدرتمندترین ارتش معاصر برای ابد در پیشگاه تاریخ تحقیر میشد.
قنبری گفت: تردید نکنید در آینده وقتی صفحات تاریخ این روزها توسط مورخان بررسی شود، ارتش آمریکا در حد یک گروهک تروریستی منفعل تحقیر می شود که به یک اقدام تروریستی نانجیبانه فاقد ارزش نظامی متوسل شده است. این همان انتقام سخت الهی است و مطمئن باشید در آینده در این باره خواهند گفت.
وی افزود: کار سلیمانی هم در این دنیا تمام شده بود و صدها نفر مانند خود را تربیت کرده بود، جبهه مقاومت اسلامی را منسجم و آسیب ناپذیر کرده بود. از ابتدا هم این را می دانست که روزی جهان اسلام به شهید قاسم سلیمانی بیش از حاج قاسم سلیمانی نیاز دارد.شهادت او ظهور و تبلور همه شهدای اسلام بود چه آنهایی که به مقام شهادت رسیدند و چه آنهایی که در انتظار شهادت هستند.
این استاد تاریخ اسلام عنوان کرد: هویت حاج قاسم بعد از شهادت کاملا متفاوت از دوران حیات او شده است با این که همه او را می شناختند. تعلق خاطر او به امام و ولایت ریشه در اعتقاد ناب او داشت و این خصیصه اورا یک چهره منحصر به فرد می کرد.
وی افزود: در بحران های سخت، برادر مردم بود و با زیست او برخی آیات قرآن قابل فهم میشد. زندگی حاج قاسم ترجمان «اشداء علی الکفار و رحماء بینهم» بود. حاج قاسم مسیر نیست، مقصد است. نفر و سازمان نیست بلکه مکتب است او یک نام در شناسنامه نیست. قاسم سلیمانی کلیدواژه و رمز ورود به همه خوبی هاست. بعد از شهادت قاسم سلیمانی همه معادلات نسبت به او جا به جا شد و در تعریف ها و توصیفات نمی کنند. می بینید که بعد از چهار سال در بین همه مردم به لحاظ اثربخشی از هر حیث به یک امامزاده واجب التعظیم تبدیل شده که دوست و دشمن را حیرتزده کرده است.
وی افزود: خداوند وعده امثال قاسم سلیمانی را داده بود. باید ببینم که او چگونه به این مقام رسید و راه چگونه برای بقیه باز شده است. خداوند متعال در کتاب قرآن از برخی بندگانش به «عبادالله المخلصین» یاد می کند. اینها وقتی حضورشان در این عالم خاکی تمام شد بدون حضور در برزخ در جوار قرب الهی قرار پیدا میکنند چون با نوع زندگی خودشان تبدیل به وجهه الله شده اند.
قنبری گفت: یک اثر مثبت حاج قاسم همین ستاد عتبات عالیات است که نشان داد اول همسایه و بعد خانه، عتبات عالیات و کربلایی معلی و نجف اشرف است که دلها را به هم نزدیک میکند و مردم عاشقی را می بینم که با کمترین درآمد در بازسازی این صحن ها و مرقدهای مطهر مشارکت میکنند. اینها از برکت نفس حاج قاسم است.
در جریان برگزاری این برنامه دو هنرمند خوشنویس به روی سن آمدند و اسامی شهدای گلزار شهدای کرمان را پشت کاشیهایی که قرار است در صحن و سرای حضرت سیدالشهدا (ع) نصب شود، درج میکردند.
مجید نامجو قائممقام ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات ضمن خوشامدگویی به حاضران در این جلسه شامل خیرین، مسولان ستادهای استانی و هنرمندان و اهالی فرهنگ و رسانه گفت: ما امروز مراسمی را طراحی کردیم که هرچه جلسه با این حاضران گرانقدر پیش میرود احساس میکنم باید بیشتر از گذشته تلاش کنیم. زمانی سردار سلیمانی به ما گفت که با استفاده از حمایتهای مردمی یک برنامه ۲۰ساله برای ستاد بازسازی عتبات عالیات ببندیم. زمانی کار ما فقط ترمیم و تزئینات حرم بود. وقتی مهندسان ما گنبد طلایی مرقد مطهر حضرت علی (ع) درنجف را بازسازی میکردند مشاهده کردیم که پشت این خشتهای طلایی مهر نادرشاه افشار خورده است. این رخداد باعث شد تا ما ایده درج نام علاقهمندان و ارادتمندان اهل بیت (ع) و حضرت سید الشهدا در پشت کاشیهای حرم حضرت سیدالشهدا و سایر اعضای مقدسه در عراق را با محوریت برنامه «نشان ارادت» پیگیری کنیم.
وی افزود: ایرانیها همیشه در بازسازی و توسعه اعتباب مقدسه نقش داشتند و این نقش تا به امروز از سوی ستاد به نمایندگی از مردم پیگیری شده است. ستاد عتبات همواره رو به گسترش و توسعه بوده و رمز این فعالیتها اعتماد مردم است و امیدواریم بتوانیم این برنامهها را که مدنظر حاج قاسم عزیز است را با حمایتهای مادی و معنوی مردم عزیز به نتیجه لازم برسانیم.
روایتهایی از ارادت چهرهها به آستان مقدس حضرت سیدالشهدا (ع)
در ادامه جمعی از هنرمندان و چهرههای شناختهشدهای که در سال جاری مهمان برنامه نشان ارادت بودند نیزبه روی سن آمدند. حسین رفیعی، بهنام محمودی فرهاد قائمیان، سید علی صالحی، اقبال واحدی، محمد گلریز و مصطفی راغب در صحبت های کوتاهی از ریشه دار بودن مهر حضرت سید الشهدا و علاقه قلبی خود به چنین محافلی یاد کردند.
حسین رفیعی نوکری امام حسین (ع) را یک نشان افتخار دانست که به این سادگی به دست نمیآید. سید علی صالحی هم عنوان کرد: من از سمت مادر و پدر افتخار دارم که از سلاله سادات هستم.
هادی مقدمدوست کارگردان و فیلمنامهنویس هم عنوان کرد: بسیار خوشحالم که اینجا هستم. این کاشیها نمایانگر ارادت مردم به حضرت سیدالشهدا (ع) است من از همه عزیزانی که صدایم را میشنوند دعوت میکنم تا شعبهای باشند برای این که افراد را به این کار خیر دعوت کنند. من کلاسهایی دارم و شاگردانی دارم و سعی میکنم که از بچه ها بخواهم که کاشیها را ابتیاع کنند. بچهها را دعوت میکنم به افتخار ثبت شدن نامشان در پشت این کاشیها.
مجید شهریاری بازیگر سینما وتلویزیون نیز گفت: من از سیزده سالگی تاکنون افتخار مداحی برای امام حسین (ع) را دارم. شانزدهم مرداد امسال به برنامه «نشان ارادت» رفتم و خطاب به آقا امام حسین (ع) دردل و گلایه کردم که چرا تابه حال توفیق زیارت حرمشان را کسب نکردهام. سه روز بعد برایم پیامک آمد که سفر کربلا برایم هماهنگ شدهام و باید بار سفر ببندم. حالا هم از صمیم قلب میگویم کربلا هشت لیترخون در بردن دارم که همه آنها را به پای امام حسین (ع) می ریزم.
بهنام محمودی بازیکن سابق تیم ملی والیبال نیز با ذکر خاطره ای از حضور خود در برنامه تلویزیونی «نشان ارادت» گفت: مادر من مریضی سختی داشت و در ایامی که نزدیک اربعین حسینی بود چهل روز در «آی سی یو» بستری شد؛ من این توفیق را داشتم که به کربلا بروم و آنجا توسل کردم و از خدا عافتی و سلامتی مادرم را خواستم. خوشبختانه حال مادرمخوب شد و نذری داشتم که حسینیه نیمهکارهای در یک منطقه بسیار محروم را تکمیل کنیم.
مصطفی راغب خواننده پاپ نیز با اشاره به این که هیچگاه از این که به خاطر اعتقادم تحت فشار باشم و یا طرفدارانم را دست بدهم نگران نبودم و ترسی نداشتم افزود: معتقدم که اگر در این مسیر ثابتقدم باشید، خود امام حسین (ع) به کار شما برکت میدهد. این جاذبه حسینی بالاخره آن کسی هم که همفکر و هم عقیده من است را جذب خواهد کرد.
وی اظهار کرد: من همیشه در جمعهایی که بودم و یا در صفحه شخصی خودم عشق و اردت به امام حسین (ع) را ابراز کرده ام. اوایل کارم عدهای گارد میگرفتند اما عقیدهام برایم مهم است. از نگاه من هنرمندانی که لطف و نظر مردم به سمتشان جلب میشود و مشهور میشوند همرواه لب پرتگاه حرکت میکنند. تنها چیزی که میتواند در این راه پرفراز و نشیب ما را حفظ کند عقاید ماست و محور این عقایدهم عشق به امام حسین(ع) است. بخش عمده همین احترامی که مردم به من میگذارند معنوی است و شاید یک بخش بسیار کم آن به مباحث هنری برگردد
راغب افزود: من فکر میکنم برای جذب جوانها به این دستگاه معنوی یک جاهایی کم کاری کردهایم. من به نوبه خودم تا جایی که خدا کمک کند و در توانم باشم سعی میکنم در این مسیر باشم. من و دوستان هنرمندم یک کنسرت عاشورایی به نام «چهارپایه عشق» را در برج میلاد گذاشتیم، هرچند خیلیها تردید داشتند و حتی مخالف بودند اما به لطف امام حسین (ع) از همه اقشار و تفکرات به این کنسرت آمدند. وقتی مردم از سالن بیرون میرفتند آنقدر حالشان خوب بود که احساس کردم در کنسرتهای معمولی هم اینگونه نیستند بنابراین کارکردن در این زمینه خیلی سختی نیست.امیدوارماین توفیق نصیبم شود که من حقیر تا ابد غلامِ غلامِ غلام حضرت سیدالشهدا(ع) باشم.
در ادامه سیدحسین متولیان مجری «نشان ارادت» که البته در برنامه فقط صدایش پخش میشود در بخش بعدی این مراسم اظهار کرد: یک روزی در صحرای محشر همه ما را به اسم صدا میکنند و آن روز ارباب مهربانی داریم که اسم ما را کنار خودش دیده و ما را میشناسد.
امینیان: ما خانمها باید ادامه دهنده مسیر حضرت زینب (س) باشیم
سپس راحله امینیان مجری با بیان اینکه قرار نبود بیاید و حضور در این مراسم روزی اش شد، اظهار کرد: همه ما علاقمند و محب امام حسین هستیم و ان شاءالله نسل ما هم ادامه دهنده همین راه است. امیدوارم ما خانمها ادامه دهنده مسیر حضرت زینب (س) باشیم و نسلی که تربیت میکنیم ارادتمند امام حسین (ع) باشد.
حسینی: این کاشیهای خوشبخت دلهای ما را هم با خودشان ببرند
فضه السادات حسینی گوینده خبر از دیگر حاضران این مراسم بیان کرد: امیدوارم این کاشیهای خوشبخت دلهای ما را هم با خودشان ببرند و هروقت اشکی بر آنها ریخته یا دست نوازشی بر صورت این کاشیها ریخته شد ما هم ثوابی ببریم.
اسناوندی: کسی را از روی ظاهر قضاوت نکنیم
در ادامه محیا اسناوندی مجری نیز در سخنانی گفت: همیشه برات کربلا را از امام رضا (ع) گرفتهام ما هم محله امام رضا هستیم و ایشان در مدرسه ای که من شاگرد ردی هستم پادرمیانی میکند، ای کاش از روی ظاهر کسی قضاوت نکنیم. خیلی خوب است آدم شاگرد اول باشد اما کاش شاگرد تنبلها هم بتوانند ارادتشان را ابراز کنند.
واحدی: هرچه داریم از بارگاه امام حسین داریم
در ادامه محمدعلی اقبال واحدی نیز روی سن حاضر شد و در حالی که جمعیت را به گفتن ذکر «لبیک یا حسین» فرامی خواند، گفت: هرچه داریم از این بارگاه داریم و به آن افتخار میکنیم .
مسلم آقاجان زاده تهیه کننده حوزه کودک نیز ابراز امیدواری کرد هرچه در توان دارد به امام حسین خدمت کند.
کاشی های چند میلیاردی
در فواصل مختلف برنامه توسط مجریان میزان کمک های اهدایی به عتبات عالیات اعلام می شد از جمله اینکه بوذری اعلام کرد کاپیتان کرمی خلبان متقاضی خرید کاشی های برنامه به مبلغ ۵ میلیارد تومان است. همچنین اعتمادی از جامعه مهندسی از کمک ۲ میلیاردی خود خبر داد و یک خیر کرمانشاهی نیز ۳ میلیارد تومان و دو درصد از کارخانه اش را به این کار خیر اختصاص داد. گروه جهادی اتباع افغان اعلام کردند ۵۰۰ نفر از اعضایشان را برای کمک به عتبات عالیات میفرستند. چند کمک میلیاردی دیگر نیز در این مراسم اعلام شد.
علی اصغر پورمحمدی معاون فرهنگی و مشارکتهای مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات، محمد احسانی مشاور معاون سیما، محمود رضوی تهیه کننده، محمدرضا شفیعی تهیه کننده، نیلوفر امینی فر مجری، روح الله رستمی قهرمان پارالمپیک، حشمتالله قنبری، مجید نامجو قائممقام ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات و تعدادی از مدیران رسانه ملی از جمله حاضران در این مراسم بودند که با ورود پرچم ضریح حضرت سیدالشهداء و متبرک شدن شرکت کنندگان به پایان رسید.
در ادامه جمعی از خیرین که با شرکت در پویش «کاشی حرم» در بازسازی اعتبا مقدسه مشارکت داشتند به روی سن آمدند و از حال و هوا وانگیزه خود در این امیر خیر و بابرکت صحبت کردند.
انتهای پیام/