پس از خورشید چه بر سر زمین میآید؟!
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از استرونومی، پاسخ به این پرسش که پس از نابودی خورشید چه بر سر کره زمین میآید بسیار است. پایگاه اینترنتی در تحلیلی کوتاه تلاش کرده احتمالات پس از این اتفاق را بررسی کند. بنابر این گزارش، پس از آنکه خورشید، هیدروژن موجود در هسته خود را تخلیه کرد، به یک غول سرخ تبدیل میشود و زهره و عطارد را میبلعد. زمین که به صخرهای سوخته و بیجان تبدیل خواهد شد، از جو خود خارج شده و آب اقیانوسهایش به مرحله جوش میرسند. ستارهشناسان دقیقاً مطمئن نیستند که جو بیرونی خورشید چقدر به زمین نزدیک میشود. اگر خیلی نزدیک شود، اصطکاک بین زمین و لایههای بیرونی خورشید، حرکت مدار سیاره ما را کُند میکند و باعث میشود که به آرامی به سمت خورشید بپیچد و مانند حبه قند در یک فنجان قهوه داغ حل شود.
حتی اگر زمین بتواند از فاز غول پیکر خورشید جان سالم به در ببرد، در مدار خورشید که به کوتولهای سفید و سوزان تبدیل شده قرار خواهد گرفت. سپس زمین هزاران سال به گردش خود به دور خورشید ادامه خواهد داد، اما در نهایت، با سرد و کمنورشدن خورشید و تبدیل آن به یک کوتوله سیاه، مدار زمین به دلیل انتشار امواج گرانشی تحلیل میرود. در مدت یک تریلیون تریلیون سال، سیاره ما در مسیری مارپیچ به سمت خورشید پیش خواهد رفت، یعنی یک پایان بزرگ برای منظومه شمسی که برای همیشه تاریک میشود.
خورشید تا 5 میلیارد سال دیگر به یک غول سرخ تبدیل نخواهد شد و در این زمان اتفاقات زیادی میتواند بیفتد. نیروی گرانش سیارات را در مدار دور خورشید نگه میدارد، اما سیارات را نیز به سمت یکدیگر جذب میکند. اگرچه این نیروها بسیار کوچکتر از کشش خورشید هستند، اما این نیروهای بین سیارات در طول میلیونها سال گردش خود را تغییر میدهند و باعث خم شدن و رانش میشوند. این احتمال وجود دارد که این مدارهای خمشونده باعث بیثباتی منظومه شمسی و بیرون راندن سیارات از جمله زمین شوند.
گرانش حتی یک ستاره کوچک (یا سیاهچاله) میتواند مدارها را خراب کند و در صورت نزدیک شدن بیش از حد سیارات را از بین ببرد. خوشبختانه، احتمال وقوع آن بسیار کم است زیرا فضای زیادی بین ستارهها وجود دارد.
سرنوشت نهایی زمین چیزی است که فقط زمان آن را روشن میکند.
انتهای پیام/