قنادان ماهر در حال مهاجرت به سایر کشورها هستند/ نظارتی بر فروشگاههای اینترنتی فروش شیرینی نیست
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی بهرمند رئیس اتحادیه قنادان در نشست خبری به اقدامات اتحادیه قنادان به مناسبت روز ملی قناد اشاره کرد و درباره تامین مواد اولیه گفت: دغدغههای زیادی در صنف قنادی داریم. یک سری مشکلات در بحث مواد اولیه داریم و اغلب همکاران در تلاش تامین مواد اولیه مرغوب هستند. حدود ۴۰ درصد افت فروش شیرینی در کشور داشتیم. همچنین از نظر نیروی انسانی دچار مشکل هستیم.
وی افزود: خیلی سال است که نانوایان از آرد نانوایی در جهت تولید شیرینی استفاده می کنند و این اتفاق تخلف حساب میآید.
قنادان در کشور پتانسیل صادرات شیرینی را دارد
بهرهمند در ادامه گفت: قنادان در کشور پتانسیل صادرات شیرینی را دارد، اما از طرف مسئولین کشور این همراهی صورت نگرفت و متاسفانه از این پتانسیل استفاده نشد. صادرات داریم، اما آمار رسمی از اندازه آن در دسترس نیست.
وی با اشاره به رتبه یک ایران در فستیوال شیرینی پزی که اخیرا در ترکیه برگزار شده است، گفت: به دلیل پتانسیل و توانایی بالا در تولید شیرینی میتوانیم به همه کشورهای دنیا صادرات داشته باشیم. ولی بسترهایی که میبایست دراین مسیر فراهم میشد نشد و کسی پای کار نیامد. ولی ما به فعالان این بخش اعلام کردیم که اگر توانایی صادرات دارند خودشان صادر کنند.
بهرهمند افزود: در حال حاضر شیرینی به کشورهای استرالیا، کانادا، کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس صادر میشود، ولی توانایی ما بیش از این است.
صادرات شیرینی به صورت چمدانی بوده
وی در پاسخ به این سوال که آمار دقیقی از میزان صادرات شیرینی وجود دارد یا خیر؟ گفت:چون صادرات شیرینی به صورت چمدانی بوده و مبادی رسمی برای آن وجود ندارد آمار دقیقی از این بخش در دست نیست.
بهرهمند اظهار داشت: اتحادیه قنادان از اول وجود خود از بحث سوبسید استفاده نکرده است. نوسان قیمت مواد اولیه بسیار بالاست و نمی توان قیمت مشخصی برای ان تعیین کرد؛ بنابراین قیمت و کیفیت شیرینی با قیمت گذاری خود قناد مشخص می شود و اگر قیمتی نامتعارف اعلام شود با آن واحد برخورد میشود.
رئیس اتحادیه قنادی، شیرینی و کافه قنادی تهران در پاسخ به این سوال که چرا برخی نانواییهای اقدام به پخت شیرینی میکنند؟ گفت: نانواییها برای آرد یارانه دریافت میکنند و برخی از آنها از آن آرد برای پخت شیرینی استفاده میکنند که این موضوع مشکلاتی را برای صنف ما ایجاد کرده، ولی پیگیر این موضوع هستیم با وجود اینکه هنوز برخوردی با این واحدها صورت نگرفته است.
به گفته وی ۱۱۵۰ واحد در این صنف در تهران پروانه فعالیت دارند و در کل کشور نیز ۳۵ هزار واحد صنفی قنادی داریم.
قیمت مواد اولیه نیز دچار نوسانات بسیاری است
این فعال بخش خصوصی در پاسخ به این سوال که شیرینی بر چه اساسی قیمتگذاری میشود؟ گفت: اعضای صنف هیچ سهمیهای دریافت نمیکنند و مواد اولیه مورد نیاز خود را از بازار آزاد تامین میکنند. قیمت مواد اولیه نیز دچار نوسانات بسیاری است در نتیجه میتوان برای شیرینی قیمتی تعیین کرد و قیمتها بر اساس کیفیت مواد اولیه تغییر میکند و فضا کاملا رقابتی است.
رئیس اتحادیه قنادان با اشاره به اینکه بر فروشگاههای اینترنتی فروش شیرینی هیچ نظارتی صورت نمیگیرد، گفت: نظارت و دسترسی اتحادیه به نحوه فروش و قیمتگذاری شیرینی در این فروشگاهها وجود ندارد و هر کس برای خودش اقدام به فروش محصولات با قیمتهای غیر واقعی میکند.
بهرهمند گفت: اگر در مواد اولیه مورد نیازمان تغییر قیمتی اتفاق نیفتد قیمت شیرینی برای شب عید تغییری نخواهد کرد.
وی تاکید کرد: با توجه به چالشها در بخش تولید، نیروهای ماهر در این حوزه یکی پس از دیگری اقدام به مهاجرت به کشورهای اروپایی، آسیایی، عمان،قطرو دبی کرده اند.
انتهای پیام/