دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌و‌گو با آنا تأکید شد؛

ضرورت حمایت جشنواره عمار از فیلم‌هایی با موضوع حاج قاسم/ دلیل ورود سردار دل‌ها به نبرد «آمرلی» چه بود؟

ضرورت حمایت جشنواره عمار از فیلم‌هایی با موضوع حاج قاسم  دلیل ورود سردار دل‌ها به نبرد «آمرلی» چه بود؟
کارگردان مستند «۳۶۰ درجه محاصره» بر ضرورت حمایت جشنواره مردمی فیلم عمار از آثاری با محور شهید حاج قاسم سلیمانی تأکید کرد.
کد خبر : 889337

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با محور «نظم جدید جهانی» و با تمرکز بر موضوع فلسطین از بیست و یکم تا بیست و نهم دی‌ برگزار می‌شود.

نمایش مرکزی آثار منتخب بخش‌های رقابتی جشنواره شامل فیلم داستانی، فیلم مستند، پویانمایی، نماهنگ و فیلم ما هم از ۲۲ تا  ۲۸ دی‌ در سینما فلسطین تهران و همزمان در بستر‌های پخش برخط جشنواره، صورت می‌گیرد.

فیلم مستند «۳۶۰ درجه محاصره» ساخته حامد هادیان برگزیده فانوس بهترین فیلم مستند بخش نهضت جهانی مستضعفین در دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار شد. این فیلم  به روایت فرماندهی شجاعانه سردار دل‌ها در عملیات نجات مردم آمرلی از چنگال داعش می‌پردازد، مردمی که به مدت ۸۰ روز در محاصره کامل و ۳۶۰ درجه داعش قرار گرفت بودند و در جریان این محاصره، دسترسی آنها به آب، خوراک و خدمات مخابراتی قطع شده بود.

در پی شکست داعش در آمرلی و مناطق شرقی استان صلاح‌الدین عراق با فرماندهی مستقیم سرلشکر سلیمانی، تروریست‌های داعشی روحیه خود را از دست دادند و در موصل پایتخت خودخوانده خود نیز فرار را بر قرار ترجیح دادند.

در همین ارتباط، حامد هادیان کارگردان این مستند در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا نکاتی را درباره ساخت این اثر و ویژگی های جشنواره مردمی فیلم عمار بیان کرد که در ادامه از نظر می‌گذرانید. 

چرا ساخت مستند «محاصره۳۶۰ درجه» را انتخاب کردید، اهمیت آن در چیست؟ چه شاخصه‌ها و جذابیت‌هایی برای مخاطبان دارد؟

چهل روز پس از شهادت حاج قاسم دنبال این بودم که در خصوص اقداماتی که ایشان انجام دادند کاری انجام بدهم؛ بنابراین تلاش کردم پیش از چهلم حاج قاسم به عراق بروم و نخستین جایی که برای مستندسازی انتخاب کردم، آمرلی بود که پس از رسیدن در همان جا هم مستقر شدیم. عملیات آمرلی از این نظر شاخص و برجسته بود که صرفاً نماد نظامی نداشت و برای نجات مردمی بود که در محاصره مرگ قرار گرفته بودند.

سوژه آمرلی بسیار بکر بود و کسی پیش از ما آن را کار نکرده بود، زیرا در زمان حیات حاج قاسم از نظر ملاحظات امنیتی امکان نداشت چیزی از این موضوع ساخت؛ اما پس از شهادت او این فرصت به وجود آمد که ما بتوانیم مستندی در این زمینه بسازیم.

بدون رنگ سیاسی و نظامی اولویت حاج قاسم نجات جان انسان ها بود/جشنواره عمار حامی فیلم هایی با مضامین حاج قاسم است.////////

عملیات آمرلی صرفاً نظامی نبود؛ بلکه زن و بچه مردم توسط داعش محاصره شده بودند. حاج قاسم می‌توانست آنجا عملیات نکند زیرا ارزش نظامی نداشت اما به خاطر مردمی که آنجا در محاصره بودند به توجیه مقامات عراقی پرداخت که عملیات انجام پذیرد. حتی مقامات عراقی هم برای این کار توجیه نبودند؛ اما با توضیحات حاج قاسم قبول کردند که ایشان برای نجات مردم ورود کند. در این عملیات نجات مردم از مسائل راهبردی مهم‌تر بود و اینکه آنها ایرانی نبودند عراقی بودند و فرمانده کل هم حاج قاسم بود.

پس از اکران فیلم در جشنواره عمار چه بازخوردهایی از مخاطبان دریافت کردید؟

بازخوردهای مثبت دریافت کردیم. بسیاری از افرادی که اطلاع نداشتند نسبت به این عملیات نمادین، آگاهی پیدا کردند، تا جایی که در خارج از ایران شبکه المنار و در داخل کشور هم رسانه ملی آن را پخش کردند.

پرداختن به ابعاد مختلف زندگی حاج قاسم در قاب سینما برای نسل امروز تا چه میزان اهمیت دارد؟

پرداختن به بعد جهادی حاج قاسم اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چراکه ایشان با بزرگترین نماد تروریستی منطقه خاورمیانه یعنی داعش مقابله کردند و برای از بین بردن آنها بسیار تلاش کردند و زحمت کشیدند و بارها و بارها تا مرز شهادت رفتند.

بدون رنگ سیاسی و نظامی اولویت حاج قاسم نجات جان انسان ها بود/جشنواره عمار حامی فیلم هایی با مضامین حاج قاسم است.////////

ساخت این‌گونه مستندها تا چه میزان می‌تواند در استقامت گروه های مقاومت در منطقه اثرات مثبت داشته باشد؟

حاج قاسم می‌توانست به این عملیات ورود پیدا نکند. به دلایل مختلف تا امروز به بسیاری از ابعاد شخصیتی حاج قاسم پرداخته نشده است، در این عملیات که وجهه نظامی آن پررنگ‌تر بود حاج قاسم برای نجات جان انسانها خود را خطر انداخته است. اهمیت پرداختن به موضوع عملیات آمرلی در این است که بدون هیچ رنگ سیاسی و نظامی اولویت حاج قاسم نجات جان انسان ها بوده است و این موضوع می تواند عامل مهمی در استقامت گروه های مقاومت باشد.

به نظر شما جشنواره عمار در زمینه معرفی و تبیین زندگی حاج قاسم در قالب های مختلف فیلم،مستند، خبر و .... به وظیفه خود عمل کرده است؟

اقدامات خوبی انجام شده اما قابلیت کار کردن روی ابعاد مختلف شخصیت حاج قاسم جای کار بسیار فراوان دارد. حاج قاسم صرفاً یک شخصیت نظامی قدرتمند نبودند بلکه در ابعاد مختلف زندگی خود در برخورد با خانواده خود و به خصوص خانواده شهدا در ایران، لبنان و سوریه بسیار انسانی و با محبت برخورد کردند محبت و مهربانی از ویژگی‌های شاخص ایشان بودند.

جشنواره مردمی عمار با حمایت و پشتیبانی از فیلمهایی با مضامین حاج قاسم می‌تواند در دیده شدن این فیلم‌ها بسیار موثر باشد. همه ابعاد شخصیتی حاج قاسم جای کار دارد و می‌شود گفت که تا امروز کمتر از ۱۰ درصد آنچه بوده کار شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب