دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پویش شنبه‌های امید و افتخار؛

انتقاد رئیس شورای شهر از وضعیت رفت و روب در پایتخت

انتقاد رئیس شورای شهر از وضعیت رفت و روب در پایتخت
رئیس شورای شهر از وضعیت رفت و روب در پایتخت انتقاد کرد.
کد خبر : 889252

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، امروز روز شنبه- ۱۶ دیماه ۱۴۰۲- همزمان با نودمین پویش امید و افتخار،  پروژه مشارکتی احداث، نصب و راه‌اندازی، نگهداری و راهبری کارخانه بازیافت پسماند ساختمانی و عمرانی به روش B.o.o و همچنین عملیات اجرایی نظام تحول رفت و روب، نظافت و مدیریت پسماند شهر تهران به بهره‌برداری رسید.

تصویب اساسنامه سازمان پسماند شهرداری تهران

رضا محمدی متولی تنظیف شهر اظهار کرد: موضوع طرح تحول مدیریت یکپارچه شهری در ارتباط با رفت و روب و نظافت و تندیس شهر در سنوات گذشته مطرح شده بود اما این طرح هیچگاه به مرحله اجرا نرسید چرا که پیش‌نیازهایی برای اجرای این طرح وجود داشت.

وی با اشاره به اجرای طرح تحول مدیریت یکپارچه شهری در زمینه رفت و روب نظافت و تنظیف شهر گفت: در این دوره از مدیریت شهری به این موضوع پرداخته شد و به همین جهت پیش‌نیازهایی برای اجرای این طرح وجود داشت که به آن پرداخته شد.

متولی تنظیف شهر زمان‌بندی، همدلی و همراهی با شهرداران مناطق و مشارکت پیمانکاران را از جمله پیش‌نیازهای اجرای طرح تحولی عنوان کرد و گفت: در این ارتباط جلسات مختلفی با شهرداران مناطق و پیمانکاران برگزار شد و همگی در این بخش همکاری نزدیکی را خواهند داشت.

محمدی با تاکید بر اینکه یکی دیگر از موضوعاتی که برای اجرای طرح تحولی نیاز بود تصویب اساسنامه سازمان پسماند شهرداری تهران بود توضیح داد: این موضوع در دستور کار قرار گرفت و در جلسات قبلی شورای شهر تهران این اساسنامه به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید.

وی با بیان اینکه در قالب طرح تحول امور نظافت و مدیریت پسماند شهر تهران به مواردی از جمله نوسازی ماشین‌های تخصصی جمع‌آوری زباله پرداخته شده است، ابراز داشت: به طوری که در حال حاضر 800 دستگاه خودرو در این بخش فعال هستند که بیش از 10 سال از عمر هر کدام از این خودروها گذشته است و به همین جهت نیاز به نوسازی این ناوگان است و این موضوع در طرح تحول مورد توجه قرار گرفته است.

متولی تنظیف شهر اضافه کرد: بنابراین بنا داریم 400 دستگاه از 800 دستگاه اشاره شده را نوسازی کنیم که امروز 200 دستگاه از این تعداد وارد چرخه خدمت‌رسانی خواهند شد همچنین در طرح تحول عمر مفید خودروهای تخصصی جمع‌آوری زباله را 4 سال در نظر گرفته‌ایم.

محمدی در ادامه به مساله نیروی انسانی اشاره کرد و گفت:  یکی دیگر از موضوعاتی که در طرح تحول به آن پرداخته شده است بحث نیروی انسانی است که تا پیش از این کارگران خدمات شهری مشکلاتی را داشتند اما در طرح تحول بسته‌های حمایتی، بسته خرسندساز و .... پیش‌بینی شده است.

تأکید بر جمع‌آوری زباله‌گردها در پایتخت

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در آیین آغاز عملیات اجرایی نظام تحول امور نظافت و مدیریت پسماند شهر تهران و بهره‌برداری از کارخانه بازیافت پسماندهای عمرانی و ساختمانی در قالب نودمین پویش امید و افتخار که پیش از ظهر امروز با حضور علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران، پرویز سروری؛ نایب‌رئیس شورای شهر تهران، حسین نظری؛ معاون خدمات شهری شهرداری تهران و جمعی از شهرداران مناطق در بوستان ولایت برگزار شد، با اشاره به نظافت و رفت و روب در شهر تهران اظهار کرد: وضعیت رفت و روب در پایتخت به هیچ عنوان مناسب نیست و علاوه بر گلایه شهروندان، ما نیز به این موضوع منتقد هستیم.

وی با طرح این پرسش که چه زمانی بساط زباله‌گردها در پایتخت جمع خواهد شد، گفت: وضعیت رفت و روب به هیچ عنوان مناسب نیست و نه‌تنها مردم بلکه شهرداری نیز خودش به این شرایط راضی نیست و هرچه سریع‌تر باید برنامه عملیاتی برای این موضوع اجرا شود.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه تهران با این وسعت نباید این شرایط را به لحاظ رفت و روب داشته باشد، گفت: همه نسبت به این موضوع ایراد می‌گیرند و حق هم دارند و ما نیز همانطور که گفته شد به این شرایط منتقد هستیم اما باید به این موضوع اشاره شود که شرایط به گونه‌ای است که به راحتی نمی‌توان این فضا را اصلاح کرد اما علی‌رغم همه این موارد ورود به این مسئله انجام بپذیرد.

چمران  ادامه داد: امیدواریم هرچه سریع‌تر دستگاه زباله‌سوز در پایتخت نصب شود تا ما شاهد نباشیم که شیرابه‌ها به زمین برود که برای محیط زیست مشکلاتی به وجود بیاورد.

بر اساس این گزارش، این پروژه در زمین مجتمع پردازش و دفع آبعلی به اجرا درآمده است، این کارخانه با ظرفیت اولیه سه هزار و ۳۰۰ تن در روز برای مدت ۱۱ سال با ارزش سرمایه‌گذاری به میزان ۱۷۵ میلیارد ریال عملیاتی شده است.

فاز نخست این کارخانه شامل تولید انواع شن و ماسه دانه بندی شده از محل دپوهای پسماند ساختمانی در مجتمع آبعلی می‌شود که با تکمیل در فازهای بعدی پروژه تولید آسفالت، بتن و سایر محصولات بتنی به میزان بالاتر از مقدار پیش بینی شده در قرارداد انجام خواهد شد و مجموعه، قابلیت افزایش پذیرش تا میزان ۸۰۰ تن در روز از مجموع ورودی پسماند ساختمانی مجتمع آبعلی و دپوهای موجود از سالیان گذشته را خواهد داشت. میزان ورودی فعلی مجتمع آبعلی در حال حاضر به صورت میانگین نزدیک به ۱۲ هزار تن در روز است، با توجه به اهداف زیست‌محیطی سازمان مدیریت پسماند و قراردادهای موجود شامل چهار کارخانه در حال بهره‌برداری و یک کارخانه در حال احداث، توانایی بالقوه بازیافت نخاله‌های ساختمانی و عمرانی تا ۱۴ هزار تن در روز و به صورت بالفعل تا ۲۰ هزار تن در روز از مجموع بار ورودی و دپوهای سالیان اخیر ایجاد خواهد شد.

چمران  ادامه داد: امیدواریم هرچه سریع‌تر دستگاه زباله‌سوز در پایتخت نصب شود تا ما شاهد نباشیم که شیرابه‌ها به زمین برود که برای محیط زیست مشکلاتی به وجود بیاورد.

این گزارش در حال بروز رسانی است...

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب