پرداخت خسارت به خودروهای لوکس، گران قیمت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، سرهنگ جوانبخت رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران در برنامه «صبح و گفتوگو» از شبکه رادیویی گفتوگو در مورد بیمه کامل خودروهای نامتعارف عنوان کرد: سهم زیادی از جامعه در دریافت بیمه کامل خودرو مشکلاتی دارند. این در حالی است که پرداخت خسارت به خودروهای نا متعارف بسیار دشوار و گران قیمت است.
وی با اشاره به جلسات متعددی که با بیمهها برگزار میشود گفت: نواقص و مشکلات تلنگری برای قانونگذار است که شاید همه بخشها را در نظر نگرفته است. قوانین باید پوشش دهی کامل را برای آحاد جامعه داشته باشد و اگر نفع برخی از افراد را در نظر بگیرد نمیتواند قانون خوبی باشد. در برخی از تصادفات شاهد درگیری نیز هستیم چرا که مبالغ به طور کامل پرداخته نمیشود.
سرهنگ جوانبخت با اشاره به میانگین روزانه ۳ هزار تماس در حوزه تصادفات خاطرنشان کرد: بسیاری از تصادفات تحت پوشش بیمهای قرار دارند، اما برخی نیز به شوراهای حل اختلاف و دعوای حقوقی کشیده میشوند.
در گذشته خسارات از ۳ میلیون تومان احتیاج به کروکی نداشت، اما امسال به ۴۰ میلیون تومان رسیده و قطعا با تغییر مبلغ دیه نیز این ارقام تغییر خواهند کرد؛ بنابراین مردم باید با دقت بیشتری خودروهای خود را بیمه کنند و سقفهای بیمهای را در نظر بگیرند.
در ادامه دکتر کسرایی نژاد مدیرکل بیمههای اتومبیل بیمه ایران گفت: در حال حاضر بابت مازاد بر تعهد قانونی، توسط شرکتهای بیمه تا سقف خودروهای متعارف وجود دارد و لذا در خسارتهای شدید به کمک مسببین حادثه میآید.
شرکت بیمه ایران در هر روز بالغ بر ۲۰۴ میلیارد تومان در حوزه شخص ثالث و بدنه خسارت پرداخت میکند که ۱۴۵ میلیارد تومان از محل بیمه نامه شخص ثالث، ۲۱ میلیارد تومان از محل حوادث راننده و ۳۸ میلیارد تومان میانگین روزانه پرداختی در حوزه خسارت بدنه است.
وی ادامه داد: دارندگان خودروهای ارزان قیمت و قشر متوسط ضعیف نسبت به خرید بیمه نامههای مازاد بر تعهد قانونی قدرت ندارند و به همین دلیل در جبران خسارت با مشکل روبه رو میشوند و بخشی از تصادفات منجر به زندانی شدن راننده مقصر میشود.
کسرایی نژاد در مصاحبه با رادیو گفتوگو تورم و افزایش قیمت خودرو را عامل کم شدن تعداد خودروهای متعارف دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد بسیار کمی از خودروها در زمره خودروهای متعارف هستند و این یکی از نقصهای قانون است. مبانی حقوقی برای صنعت بیمه لازم الاجراست و به این معنا نیست که خسارت مردم را نپردازد.
در شرایط فعلی بهترین راه آن است که کسانی که خودروهای غیرمتعارف دارند بیمه بدنه تهیه نمایند تا در بروز خسارت با مشکل مواجه نشوند.
وی همچنین یادآور شد: ضریب خسارت رشته شخص ثالث و ضریب خسارت بیمه بدنه بالای ۱۰۰ است. یعنی مازاد بر حق بیمه باید خسارت داده شود. براساس قانون دارندگان وسایل نقلیه باید وسایل خود را بیمه کنند.
انتهای پیام/