کسبوکار موفق ۸ گروه فناور در یک شرکت دانشبنیان
گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ پیداکردن یک عنوان شغلی برای این زن موفق ایرانزمین، سخت است. در کنار عناوینی همچون استاد دانشگاه، فناور یا مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان و مسئولیتهای مدیریتی مختلف، خودش را معلمی میداند که مهمترین وظیفهاش، راهنمایی جوانان مستعد ایرانی است و برایش هیچ لذتی بالاتر از این نیست که موفقیت آنان را ببیند. نتیجه این نگاه، راهاندازی گروههای استارتآپی و تربیت فناوران متعددی شده که با دغدغه پاسخگویی اجتماعی، کسبوکارهای موفقی را ساختهاند.
بیتا مهروی متولد 28 آبان 1352 استادتمام دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشآموخته دکترای تخصصی نانوفناوری پزشکی است. او در خانوادهای فرهنگی بزرگشده؛ همسر او عضو هیئتعلمی سازمان پژوهشهای اسلامی بوده و فرزندانشان، سه دختر هستند که یکی داروساز، دیگری تحصیلکرده رشته هوش مصنوعی و کوچکترین آنها دانشآموز است.
مهروی با گذراندن مقطع کارشناسی در رشته شیمی کاربردی و کارشناسی ارشد در رشته شیمی آلی علاقهمند به نانو فناوری پزشکی میشود، او درباره این انتخاب به خبرنگار آنا گفت: شیمی پایه بسیاری از رشتههاست. شیمی بهعنوان یکی از علوم پایه در ساخت چیزهایی که به درد مردم میخورد مانند دارو نقش ویژهای دارد.
وی افزود: زمانی که وارد حوزه نانو فناوری پزشکی شدم، جای علوم پایه در رشتههای علوم پزشکی کاملاً خالی بود؛ در صنایع و رشتههای مختلف، شیمی جای خودش را بازکرده بود؛ اما در پزشکی کمرنگ بود؛ بنابراین معتقدم با ورود به حوزه علوم پزشکی کار درستی انجام دادم.
مهروی ادامه داد: متأسفانه زبان مشترک کمی بین علوم پایه و علوم بالینی وجود دارد و در ابتدا یعنی حدود 10 سال پیش که کار را شروع کردم، کار سخت بود تا با پزشکان بالینی به یک درک مشترک برسیم اما اکنون با متخصصان چشم، پوست، جراحی پلاستیک و قلب همکاری خوبی داریم و خوشبختانه نتیجه این همکاری به تولید محصولات متعدد فناورانه نیز منجر شده است.
سرپرست دبیرخانه ستاد استعدادهای درخشان و امور نخبگان دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: قصد داریم مسیری را که رفتهایم، به دیگران هم یاد بدهیم. در آموزشها سعی میکنیم تا دانشجویان علوم پایه را به سمت نیازهای بالین هدایت کنیم. چون نیاز در بالین زیاد است و به دلیل ارتباط کم این دو گروه، کاری برای رفع آنها انجامنشده است.
وی با اشاره به مشغله فراوانی که در محیط کار دارد و ضرورت برنامهریزی برای رسیدگی به امور خانواده بهعنوان همسر و مادر، افزود: ساعت 5 صبح بیدار میشوم و روزهای پنجشنبه و جمعه صرفاً کارهای خانه را انجام میدهم. البته همسرم هم خیلی کمک میکند و این خیلی مهم است.
مهروی ادامه داد: زمانهایی که نیستم، همسرم به بچهها رسیدگی میکند. اگر همکاریهای او نبود، واقعاً سخت میشد. درواقع زندگی را باهم پیش میبریم. زمانی که ایشان مأموریت هستند، بنده کارها را انجام میدهم و بالعکس؛ خدا رو شکر نتیجه این همکاری سه دختر موفق شده که جدای از موفقیتهای علمی و تحصیلی، بر این باورند که باید در جامعه مسئولیتپذیر بود و رسیدگی به درد مردم را مهمتر از پول درآوردن میدانند.
وی اظهار کرد: من یک معلم هستم و کارم این است که بچهها را درست راهنمایی کنم. دانشجویان را مانند بچههای خودم میدانم. بر اساس تجربه سالها کار با دانشجویان باجرئت میگویم که جوانان بسیار باهوش و مستعدی در دانشگاهها داریم که بزرگترین سرمایه ملت و کشور ما هستند. برای من هیچ لذتی بالاتر از این نیست که موفقیت آنان را ببنیم.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به برخی ناامیدیها در دانشجویان، افزود: وظیفه ما در دانشگاهها است که دانشجویان را در مسیر درست هدایت کنیم. مسیر درست یعنی یافتن راهحل برای مسائل جامعه و در حوزه پزشکی کم کردن مشکلات بیماران. ورود جوانان به این مسیر و مشاهده نمودهای عینی این پاسخگویی اجتماعی موجب تزریق انرژی و امید به جوانان میشود.
وی از راهاندازی یک شرکت دانشبنیان در سالهای اخیر خبر داد و گفت: در این مدت 17 گروه دانشجویی به این شرکت آمدهاند و در حال حاضر 8 گروه فناور موفق داریم که محصولات فناورانه آنها در بازار عرضه میشود و از این راه درآمد خوبی دارند. در چنین شرایطی جوانان ما دیگر به مهاجرت فکر نمیکنند و میمانند تا به مردم کشورشان خدمت کنند.
مهروی ادامه داد: برخی از آنها در ابتدا ناامید بودند و میگفتند که در ایران نمیتوان کارکرد. برخی از این بچهها حتی تا مرز خودکشی رفته بودند و ازنظر روحی حال خوبی نداشتند، اما الان میدرخشند و کار میکنند.
وی همچنین گفت: در حوزه توانبخشی نیز با کمک دانشجویان علوم توانبخشی دو استارتآپ برای مراقبت در منزل ویژه معلولین به شیوه خاص راهاندازی شدهاند. موضوع آموزش یکی از بخشهای مهم این استارتآپها است چون معتقدیم بهجای ماهی دادن، باید ماهیگیری به معلولین یاد داد.
این استاد دانشگاه افزود: یکی دیگر از فعالیتها ارتباط و همکاری با خیریه امید فردا است. در این خیریه کودکانی که بیشفعال و ناسازگار اما باهوش هستند، شناسایی میشوند تا استعدادشان پرورش داده شود. بچههایی داشتهایم که میخواستند آنها را به تیمارستان ببرند اما رشته پزشکی قبول شدند و الان با گروههای استارتآپی همکاری میکنند.
انتهای پیام/