مجسمه «نظامی» در میدان ونک نصب میشود
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نشست ستاد ملی هفته بزرگداشت حکیم نظامی صبح امروز سهشنبه ۱۲ دی در ساختمان انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.
کاوه خورابه معاون پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ابتدای این جلسه گفت: امسال با توجه به حساسیت ها برنامه هایی داریم. در سه سال گذشته برنامه های ویژه ای را به انجام رساندیم و سعی داریم در هر سال، بخشهایی که شاید به دلیل محدودیت های زمانی و مکانی و امکاناتی توجه کمتری شده بود، بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. باید رویکردهای جدیدی را اتخاذ کنیم تا وظیفه تاریخی و فرهنگی مان را به بهترین نحو انجام دهیم.
وي افؤوى: امسال بزرگداشت حکیم نظامی در چند جهت برگزار میشود، ابعاد ملی، منطقهای و فرامنطقهای و بینالمللی. تهران به عنوان مرکزیت توجهات بیشتری را به خود جلب میکند و یکی از محورهای اصلی ماست. در دیگر استانها نیز این انتظار وجود دارد برنامهها به بهترین شکل برگزار شود و برنامههای ویژهای هم هم در سطح بینالمللی داریم.
وی افزود: بزرگداشت نظامی امسال در سه رویکرد اساسی دنبال میشود. اول منظر علمی و پژوهشی است که آثار، زندگی و نام او میپردازیم. دومین رویکرد ما فرهنگی و هنری است. مان پنج گنج ظرفیت عظیمی از شاخه های هنری را پیش روی ما قرار داده. حکیم نظامی علاوه بر اینکه از دریچه شعر به هنر وارد میشود، در لاسه های آثارش توجه ویژه ای به هنرهای تجسمی، نمایشی و موسیقیایی به چشم میخورد. ما به یک چهره و نماد و سردیس از این شاعر بزرگ احتیاج داشتیم که بحث ساخت ان نیز جزو اثار هنری مربوط له ایشان است و انشالله تا قبل از هفته بزرگداشت مجسمه اصلی در میدان ونک نصب می شود. رویکرد سوم رویکرد رسانهای و تبلیغی است.
در ادامه مراسم شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در رابطه با این رویداد گفت: ما نیاز داریم بیش از گذشته محتوای فکر و اندیشه مفاخرمان را به جهانیان معرفی کنیم چون هرکدام از ان مفاهیم میتواند هدایتگر راهی باشد که جامعه بشری میتواند ان را بپیماید، چون چیزی که در این اثار معرفی می شود مبتنی بر ارزش های بالای انسانی است. ما در همه اثار حکیم نظامی میتوانیم این مفاهیم را درک کنیم و از بهره فکر و معنوی او برخوردار باشیم. حکیم نظامی میتواند نقطه وفاقی بین ما و برخی از کشورها به حساب بیاید. ما ادیبان و اندیشمندان زیادی داریم که در تقسیمبندیهای جغرافیایی امروز، کشورهای بیشتری را با خود درگیر کردند و این همراهی میتواند موجب پیوند بیشتر ملت ها دولت ها و سرزمینها باشد.
وی افزود: حکیم نظامی با ویژگیهای منحصر به فردی که دارد، در این دوره با جدیت با برنامه های متنوع هفته بزرگداشت را برپا میکنیم. برنامهها در تهران و شهرستان ها و سطح بینالمللی است. چون برگزاری این برنامه ها بدون همراهی دستگاههای مرتبط ممکن نیست و امروز از دستگاههای مختلف نمایندگانی در این جلسه حضور دارند. این طرحها نباید محدود. به نظامی باشد ما باید برای همه ادیبان و اندیشمندان خود چنین طرحهایی را در سطح ملی و بینالمللی برگزار کنیم . نباید دست روی دست بگذاریم و باید از این فرصتها استفاده کنیم. ما باید به مفاخر زنده مان نیز بپردازیم و تا پیش از درگذشت از آنها تقدیر کنیم.
رئیس انجمن ادامه داد: نام نظامی تا چند سال پیش تاحدودی به فراموشی سپرده شده بود اما امروز با برنامه های ویژه بار دیگر نام این حکیم زنده شد و در این سالهای اخیر در داخل و خارج از کشور برنامههای ویژهای برای این حکیم فرزانه داشتیم که جای تقدیر و تشکر دارد. در دو دوره گذشته ارگانها و سازمانهای دولتی مختلف و افراد زیادی از بخش خصوصی در این حوزه تلاش کردند و امیدواریم شهرداریها و وزارتخانهها بیش از پیش در این مسیر حرکت کنند. با اصرار وزیر ارشاد مجسمه حکیم نظامی قرار شد در میدان ونک نصب شود که امیدواریم سازمان زیباسازی شهرداری تهران هرچه سریعتر این مهم را انجام دهد. مجسمهای از مولوی برنامه امسال از ۱۴ تا ۲۱ دی در تهران و مراکز برگزار میشود و اختتامیه در تالار وحدت برگزار خواهد بود. امسال برای برپایی مراسم با مشکلی مواجه نیستیم و دستگاههای مربوطه دولتی آمادگی کامل برای برگزاری این رویداد را دارند. ما برنامههای هنری بیشتری امسال داریم، اداره کل هنرهای نمایشی برنامههای خوبی داشتند که این آغاز خوبی برای توجه به آثار و زندگی حکیم نظامی است. ما پیگیر هستیم بتوانیم بیلبورد های شهری و بین راهی را نیز استفاده کنیم. در فاصله ۱ اسفند تا ابتدای ماه رمضان هم این فرصت را داریم که برنامههای ویژهای داشته باشیم.
انتهای پیام/