حضور جبلی در پشت صحنه «موسی کلیمالله»
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، تکنولوژی تولید مجازی (در زبان انگلیسی: Virtual Production) تکنیکی جدیدی است که در چندسال اخیر توسط استودیوهای بزرگ فیلمسازی بینالمللی استفاده میشود و قرار است برای اولینبار در سریال «موسی کلیمالله (ع)» بومیسازی و اجرا شود.
یک میلیون و ۱۰۰ هزار متر مربع صرفهجویی در ساخت دکور
طبق برنامهریزیهای انجام شده، قرار بود دکورهای و فضاهای میدانی عظیمی برای فصل اول و دوم مجموعه «موسی کلیمالله (ع)» ساخته شود که علاوه بر ساخت، نگهداری و تعمیرات آن در آینده نیز هزینه بسیار زیادی را به پروژه تحمیل میکرد.
در عین حال پس از تستهای متعدد تکنولوژی تولید مجازی، برنامهریزیهای جدید نشان میدهد که فقط در دو فصل نخست سریال «موسی کلیمالله (ع)»، هزینه و زمان ساخت ۱۱۰ هکتار (معادل یک میلیون و ۱۰۰ هزار متر مربع) دکور و فضاهای عمومی صرفهجویی میشود. همچنین هزینههای پس از تولید؛ یعنی نگهداری و تعمیر دکور در سالهای بعد نیز از پروژه حذف میشود.
توسعه تکنولوژی جهانی تولید مجازی با توانِ ایرانی
تکنولوژی جدید تولید مجازی زیرساخت مهمی برای آینده سینما و تلویزیون ایران است که میتواند مسیر تولید آثار تاریخی را سادهتر و به صرفهتر کند.
این تکنولوژی، ترکیبی از فناوری به روز جهانی، نیروی انسانی متخصص و ابزارهای فناورانه است که برای واردات بخشی از تجهیزات فنی آن محدودیتهایی وجود دارد و نیروی انسانی متخصص بومی آن نیز باید آموزش داده شود.
پروژه سریال «موسی کلیمالله (ع)» در مراحل مختلف با تشکیل تیم تحقیق و توسعه (R&D) و استفاده از استعداد نیروی انسانی متخصصِ ایرانی، اقدام به توسعه تکنولوژی و بومیسازی «Virtual Production» با ابزارهای داخلی کرده است. بر همین اساس، تستهای مختلفی برای فیلمبرداریِ تکنولوژی «تولید مجازی» طراحی و اجرا شده است.
در عین حال، پیگیریهای متعدد برای تامین و تجهیز زیرساختهای لازم و ترکیب آن با توان و ابزار داخلی در جریان است. پیشبینی میشود که ایجاد دپارتمان تولید مجازی، باعث اشتغال ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این سریال شود که این مسیر همراه با آموزش مداوم نیروی انسانی متخصص داخلی، به منظور توسعه دانش این صنعت برای استفادههای آتی در کشور خواهد بود.
انتهای پیام/