دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ارتقای ۷۸پله‌ای جایگاه دانشگاه فنی وحرفه‌ای در یک نظام رتبه‌بندی

ارتقای ۷۸پله‌ای جایگاه دانشگاه فنی وحرفه‌ای در یک نظام رتبه‌بندی
مدیرکل دفتر همکاری‌های علمی بین المللی دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای در نظام رتبه‌بندی جهانی گرین‌متریک ۲۰۲۳ در جمع ۳۶ دانشگاه بزرگ ایران و به ارتقای ۷۸ پله‌ای دست یافت.
کد خبر : 888403

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، فرج الله طالبی، مدیرکل دفتر همکاری‌های علمی بین المللی دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: در راستای اهداف کلان و بین‌المللی‌سازی فعالیت‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای، هرساله این دانشگاه در نظام رتبه‌بندی جهانی گرین‌متریک (GreenMetric) که قابلیت‌ها و امکانات دانشگاه فنی و حرفه‌ای در آن‌ها حائز اهمیت است، شرکت می‌کند.

وی افزود: شاخص‌های ارزیابی در نظام رتبه‌بندی گرین‌متریک بر اساس راهبرد‌های بلند مدت توسعه پایدار در مراکز آموزشی است و هدف آن ارائه چشم اندازی جامع از وضعیت و سیاست‌های جاری آموزشی و پژوهش‌های محیط زیستی، مدیریت سبز و بهره‌مندی از انرژی‌های تجدیدپذیر در مسیر توسعه پایدار در دانشگاه‌های جهان است. در این رتبه‌بندی مجموعه‌ای از ۳۹ شاخص و ۶ معیار وجود دارد که عبارتند از راهبرد‌ها و زیرساخت (SI)، انرژی و تغییرات آب و هوا (EC)، پسماند و زباله (WS)، آب (WR)، حمل و نقل (TR) و آموزش و پژوهش (ED).

مدیرکل دفتر همکاری‌های علمی بین المللی دانشگاه فنی و حرفه‌ای ادامه داد: گفتنی است که امتیاز دانشگاه فنی و حرفه‌ای در مورد شاخص‌های آموزش و پژوهش و انرژی و تغییرات آب و هوا قابل توجه است. در رتبه بندی جهانی گرین‌متریک UI دانشگاه‌ها در سال ۲۰۲۳ دانشگاه‌های ۸۴ کشور شرکت کردند. دانشگاه فنی و حرفه‌ای با ۷۸ پله صعود نسبت به سال قبل در جایگاه ۷۹۹ جهان قرار گرفت. همچنین در میان دانشگاه‌های رتبه بندی شده ایران دانشگاه فنی و حرفه‌ای با ارتقای ۱۲ پله‌ای به جایگاه ۲۵ رسید.

وی ادامه داد: در آخرین ارزیابی در پایان سال ۲۰۲۳میلادی، دانشگاه فنی و حرفه‌ای توانست بالاتر از دانشگاه‌هایی از کشور‌های السالوادور، شیلی، برزیل، اسلوونی، کلمبیا، ترکیه، فیلیپین، اندونزی، عراق، قزاقستان، آذربایجان، مصر، لهستان، ترکیه، عربستان سعودی، پاکستان، قزاقستان، تایلند، مالزی و بسیاری از دانشگاه‌های ایران و جهان قرار گیرد. دانشگاه فنی و حرفه‌ای در میان دانشگاه‌های آسیایی رتبه ۴۳۳ و همچنین در میان دانشگاه‌های بزرگ و دارای بیش از ۱۵۰۰۰ دانشجو رتبه ۳۳۰ و در میان دانشگاه‌های با وسعت زیاد جهان نیز رتبه ۱۹۹ را کسب کرد.

مدیرکل دفتر همکاری‌های علمی بین المللی دانشگاه فنی و حرفه‌ای خاطر نشان کرد: در این نظام رتبه بندی نام ۳۶ دانشگاه بزرگ ایرانی از قبیل دانشگاه‌های تهران، صنعتی امیرکبیر، تربیت مدرس، گیلان، کاشان، الزهرا، زنجان، محقق اردبیلی، علوم پزشکی، رازی کرمانشاه، یزد، علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، حکیم سبزواری، مازندران، شهید مدنی آذربایجان، هرمزگان، کردستان، خلیج فارس، صنعتی نوشیروانی بابل، صنعتی اراک، ارومیه، شهید باهنر کرمان، ایلام، پیام نور، یاسوج، صنعتی نفت، آزاد اسلامی، سیستان و بلوچستان و علم و فرهنگ دیده می‌شود که در کنار سایر دانشگاه‌های جهان مورد ارزیابی قرار گرفتند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب