گزارشی از فینالهای ۵ وزن دوم قهرمانی کشور/ آمل، بابل تا گُتوند؛ چهره جدیدی از ۹۷ کیلوگرم درنیامد!
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بعد از قهرمانی محمدمهدی شعبانی در ۵۵ کیلو، محمدمهدی غلامپور در ۶۰ کیلو، میثم دلخانی در ۶۳ کیلو، امیر عبدی در ۷۷ کیلو و علیرضا مُهمدی در ۸۷ کیلوگرم که رقابتهایش طی دو روز چهارشنبه و پنجشنبه (۶ و ۷ دی) در سالن حیدریان قم به انجام رسید، کشتیهای مقدماتی و نیمهنهایی ۵ وزن دوم مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی کشور روز پنجشنبه و کشتیهای فینال آن صبح روز جمعه (۸ دی) برگزار شد که محمدجواد رضایی در ۶۷ کیلو، محمدرضا رستمی در ۷۲ کیلو، رسول گرمسیری در ۸۲ کیلو، مهدی بالی در ۹۷ کیلو و فردین هدایتی در ۱۳۰ کیلوگرم قهرمان شدند.
۶۷ کیلوگرم؛ یک قهرمانی دیگر برای میزبان
درحالیکه فینال ۶۷ کیلوگرم آخرین فینال روز سوم بود که در سالن حیدریان برگزار شد، کشتیگیر دیگری از میزبان عنوان قهرمانی را به خود اختصاص داد. محمدجواد رضایی در کمتر از دو دقیقه فینال را مقابل آرمین محبثابت با امتیاز عالی به سود خود تمام کرد.
رضایی در مسابقهای قهرمان شد که دو مدعی اولش از شرکت در آن معاف بودند و مدعی دیگرش نیز همچنان تعلیق است. محمدرضا گرایی ۶۷ کیلوگرمی ایران در مسابقات جهانی بلگراد که به مدال برنز رسید و دانیال سهرابی نماینده این وزن ایران در بازیهای آسیایی که صاحب نشان برنز شد و همچنین سعید اسماعیلی که قرار بود عازم بازیهای آسیایی شود و به دلیل استفاده از داروی ممنوعه همچنان تعلیق است، در مسابقات کشوری حضور نداشتند و باتوجه به دیدگاه حاکم بر کادرفنی تیم ملی، به نظر سه نفر غایب در کشوری، برای رسیدن به دوبنده وزنی که سهمیه المپیکش را گرفتهایم، از شانس خیلی بیشتری برخوردارند!
*۷۲ کیلوگرم؛ بداغی به فینال نرسید، رستمی قهرمان شد
محمدرضا رستمی با شکست محمد الیاسی در این وزن قهرمان شد. رستمی در شرایطی این عنوان را به خود اختصاص داد که سجاد ایمنطلب قهرمان سال گذشته کشوری و نایبقهرمان آسیا به دلیل آسیبدیدگی در آن حضور نداشت. شاهین بداغی که طی یک سال اخیر از اعزام به چند مسابقه بازمانده هم به عنوانی بهتراز سومی دست پیدا نکرد.
اگر مسابقه جهانی اوزان غیرالمپیکی برگزار شود، آن وقت باید دید در این وزن کادرفنی تیم ملی به محمدرضا رستمی اعتماد خواهد کرد و یا باز هم شاهد جابهجایی مهرهها و مدعیان در چند وزن خواهیم بود.
طبق اعلام کادرفنی تیم ملی، تنها غیبت موجه در مسابقات قهرمانی کشور، غیبت ایمان محمدی بوده و سایر آسیبدیدهها و غایبین از چرخه المپیک حذف شدهاند.
*۸۲ کیلوگرم؛ دیسکالیفه شدن مهدیزاده و کامبک گرمسیری
هرچند این وزن یک عنواندار جهانی در خود میدید که مجوز غیبت در مسابقات کشوری وزن ۸۲ کیلوگرم را داشت، اما به دلیل تغییر وزن علیرضا مُهمدی، او در مسابقات کشوری حاضر شد و نایبقهرمان ۸۲ کیلوگرم جهان، در وزن ۸۷ کیلوگرم هم به عنوان قهرمانی رسید.
به همین دلیل رقابتهای ۸۲ کیلوگرم با حضور همه مدعیانش به انجام رسید و در این وزن رسول گرمسیری قهرمان شد.
کشتی فینال این وزن غیرالمپیکی بین عباس مهدیزاده و رسول گرمسیری به انجام رسید و گرمسیری درحالی این کشتی را به سود خود تمام کرد که ۷-یک از حریف عقب افتاده بود، اما توانست نتیجه را ۷-۷ کند، البته مهدیزاده به دلیل استفاده از پا در اجرای فن از سوی داوران دیسکالیفه شد.
*۹۷ کیلوگرم؛ باز هم نزدیکترین حریف ساروی قهرمان کشور شد
قهرمان این وزن یک کشتیگیر از شهرِ سرمربی تیم ملی بود؛ مهدی بالی، کشتیگیر نوشهری که سابقه سه عنوان قهرمانی آسیا را دارد. بالی این بار هم نشان داد که نزدیکترین تعقیب کننده داخلی محمدهادی ساروی است که البته با دارنده یک طلا و دو برنز جهانی و برنز المپیک اختلاف فنی زیادی دارد.
بالی در فینال امیررضا اکبری را برد تا چهره جدیدی در این وزن معرفی نشود و به نظر ساروی در سال المپیک هم همچنان بدون رقیب داخلی، خودش را برای شرکت در دومین المپیک زندگیاش آماده خواهد کرد.
چیزی که در این سالها بیشترین لطمه را به او زده؛ بدون رقیب بودن در داخل کشور؛ درحالیکه در مسابقات جهانی رقبای سرشناسی دارد که به آنها باخته، از جمله آرتور الکسانیان ارمنی و روسیلوی کوبایی و با بازگشت موسی اولیف کار سختتر هم میشود.
شاید اگر ناصر علیزاده و مربیاش به تغییر وزن رضایت میدادند، این کشتیگیر میتوانست در آینده جایگاه ساروی را تهدید کند که این برای کشتی ایران یک پوئن مثبت محسوب میشد.
*۱۳۰ کیلوگرم؛ دور و دورتر از قهرمانی جهان و اولی جوانِ آملی
علیاکبر یوسفی هر سال و هر ماه و هر روز بیشتر از قبل از عنوان قهرمانی جهانش فاصله میگیرد تا دیگر همه باورشان شود که آن طلای جهانی صرفا محصول غیبت بزرگان سنگینوزن در اسلو و سطح پایین رقابتها در سال ۲۰۲۱ باشد.
یوسفی بعد از رسیدن به طلای مسابقات جهانی نروژ دیگر حتی سایهای از یک قهرمان جهان هم در مسابقات داخلی و خارجی نبود و این بار هم هرچند به فینال ۱۳۰ کیلوگرم رسید، اما مقابل رقیب جوان و باانگیزهاش فردین هدایتی که امسال قهرمان جوانان جهان شده، تن به شکست داد.
نفر اول این وزن بیشک امین میرزازادهای است که در چند سال اخیر برخلاف یوسفی بسیار منظم و بااراده تمرین کرده و پنجمی المپیکش را در مسابقات جهانی ۲۰۲۲ تبدیل به نقره جهانی و و نقره را در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ تبدیل به طلای سنگینوزن جهان کرده است. کشتیگیر حرفهای و با اخلاق گُتوندی، به واسطه طلای جهانی و بازیهای آسیاییاش از شرکت در مرحله اول چرخه انتخابی تیم ملی معاف بود و قطعا در مراحل بعدی هم یک گام جلوتر از بقیه خواهد بود.
فردین هدایتی کشتیگیر آملی با قهرمانی در مسابقات کشوری، حالا تنها یک گام به رقابت با میرزازاده نزدیک شده است، البته اگر قرار نباشد قهرمان سنگینوزن جهان بدون هیچ رقابتی، عازم المپیک شود!
انتهای پیام/