لزوم تمرکز واحد ورامین بر حوزه غذا و فراسودمندها/ نظام اتوماسیون دانشگاه آزاد اسلامی ایمیلپایه میشود
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سفر یکروزه خود به شهرستان ورامین، ضمن بازدید از نمایشگاه رویداد صدرا، مزارع کشاورزی، گلخانه و استخر پرورش ماهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین، پیشوا و قرچک، عصر امروز در جلسه هیأت رئیسه این واحد حضور یافت.
دکتر طهرانچی در این جلسه، با اشاره به سند آمایش ناحیه جنوبشرق تهران و منطقه ورامین گفت: شهرستان ورامین دارای ۲۹۸ هزار نفر، قرچک ۲۸۴ هزار نفر و پیشوا ۹۰ هزار نفر جمعیت است که در مجموع حدود ۶۶۰ هزار نفر است. اگر نرخ ۲ درصدی نسبت دانشجو به جمعیت را در نظر بگیریم، این واحد دانشگاهی ظرفیت پذیرش ۱۲ هزار دانشجو دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تحصیل ۸۶۰۰ دانشجو در واحد ورامین پیشوا، گفت: تعداد دانشجویان این واحد در مقایسه با استاندارد کشوری دانشگاه آزاد اسلامی پایین است. با توجه به اینکه هزینه حمل و نقل و خوراک افزایش پیدا کرده، تحصیل در نزدیکترین واحد دانشگاهی برای دانشجویان ۷ برابر مقرونبصرفهتر از تحصیل در مرکز استان است؛ این یعنی هزینه تحصیل یک دانشجوی ورامینی در واحد ورامین یکهفتم تحصیل او در یک دانشگاه یا موسسه آموزش عالی دولتی در تهران خواهد بود. ضمن اینکه کیفیت تدریس، اعضای هیات علمی، زیرساختهای کارگاهی و آزمایشگاهی این واحد در منطقه بینظیر است.
دکتر طهرانچی در ادامه به جمعیت دانشآموزی منطقه اشاره کرد و افزود: شهرستان ورامین و پیشوا دارای ۹۰ هزار دانشآموز و و قرچک نیز ۶۰ هزار دانشآموز در حال تحصیل است. گستردگی رشتهها نیز به تربیت مربوط به فنی و حرفهای، علوم تجربی، علوم انسانی و ریاضی است. مدارس سما باید برنامه ویژهای برای حوزه تعلیم و تربیت اسلامی و جذب دانشآموز داشته باشند.
وی با تأکید بر لزوم تقویت مدارس سما و راهاندازی دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی در ورامین اظهار کرد: با توجه به حضور ۱۵۰ هزار دانشآموز در منطقه، باید سهم مدارس سما جدی شود و رشتههای مرتبط با تعلیم و تربیت اسلامی در این دانشکده مستقر شود. رئیس مدرسه و استاد عرصه این مدارس اعضای هیات علمی هستند و معلمان آن دانشجویان کارشناسی ارشد که دورههای تخصصی را پشت سر گذاشتهاند، خواهند بود. ما معتقدیم که روانشناسی باید موید تربیت کودک و دانشآموزان باشد و ذیل دانشکده تعلیم و تربیت قرار گیرد.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ۱۰ هزار نفر از جوانان ورامین، پیشوا و قرچک در آزمون سراسری سال گذشته شرکت کردند و حدود ۲۰ درصد آنها دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین را برای تحصیل انتخاب کردند. از آنجا که ۴۰ درصد جمعیت آموزش عالی کشور در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل میکنند، این واحد دانشگاهی نیز ظرفیت پذیرش سالانه ۵ هزار دانشجوی جدیدالورود را دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشاورزی و صنعت را دو مولفه مهم در GDP منطقه دانست و گفت: گردش مالی ورامین در حوزه غذا حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است. با توجه به این مزیت منطقه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین باید ضمن راهاندازی دانشکده غذا و فراسودمندها، رشتههای حسابداری، صنایع غذایی، حقوق، مدیریت، رشتههای پیراپزشکی و حتی مطالعات اسلامی در حوزه سبک زندگی را معطوف به حوزه غذا کند. درواقع هنر واحد ورامین باید در خدمت حوزه غذا باشد.
دکتر طهرانچی تأکید کرد: واحد ورامین ویژگی و زیرساختهای ویژهای از جمله گلخانه، گاوداری، مرغداری و مرکز پرورش ماهی دارد و باید رشتههایی با محوریت حوزه غذا داشته باشد. به عنوان نمونه حسابداری این واحد باید مربوط به این حوزهها باشد چرا که حسابداری حوزه غذا با حسابداری حوزه تولیدی و صنعتی متفاوت است. همچنین با توجه به حضور شهرکهای صنعتی و صنایع در منطقه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین میتواند در ساخت، تولید و فناوریهای صنعتی به صنایع استان کمک کند. اگر به این موضوع توجه شود، تعداد دانشجویان واحد ورامین از ۸ هزار نفر فعلی به ۱۲ هزار دانشجو افزایش خواهد یافت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین به ۳۵۰ هزار دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و جمعیت ۱۵ میلیونی این استان اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک برند و نشان معتبر میتواند زنجیره تولید، فرآوری و توزیع غذا را داشته باشد و با مطالعات کارشناسی و براساس سلیقه و ذائقه دانشجویان و مردم، غذاهای سالم و دارای ارزش غذایی را عرضه کند. در این چرخه اعضای هیات علمی معنا پیدا خواهند کرد و مردم با اطمینان اینکه این محصولات دارای سلامت و ارزش غذایی از مزرعه تا بستهبندی هستند، اقدام به خرید میکنند.
دکتر طهرانچی مدل آموزش پزشکی را الگویی برای فعالیتهای درآمدزای دانشبنیان و غیرشهریهای عنوان کرد و افزود: یک پزشک علاوه بر حقوقی که برای آموزش در دانشکدههای علوم پزشکی دریافت میکند، به ازای هر عمل در بیمارستان آموزشی درمانی نیز مبلغی به عنوان کرانه میگیرد. دانشگاه آزاد اسلامی نیز میتواند مانند این الگو برای اساتید علاوه بر حقوق آموزشی، حقوق عرصه و فعالیت در مزارع، دامداری، گلخانه و... تعیین کند.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی تلاش کرده تا با برنامهای منسجم به جامعه خدمت کند و از این طریق گشایشهایی نیز در مسیر دانشگاه ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با تحول زنده است و با اقبال مردم توانست از ۸۳۰ هزار دانشجو به یک میلیون ۳۰۰ هزار دانشجو برسد.
دکتر طهرانچی خطاب به اعضای هیات رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین گفت: دانشگاه آزاد اسلامی مفتخر به حضور همکارانی، چون شماست و بحمدالله تیم معتقد و پای کار در واحد ورامین مستقر است.
وی با اشاره به تحول در نظام مکاتبات اداری دانشگاه آزاد اسلامی، از ایمیلپایه شدن نظام اتوماسیون دانشگاه خبر داد و گفت: به زودی نظام مکاتبات این دانشگاه برپایه ایمیل خواهد بود و تمامی دانشجویان، کارکنان، اساتید و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی دارای ایمیل خواهند شد. دانشجو پس از ثبتنام، ایمیل خود را دریافت خواهد کرد و آدرس ایمیل مدیر گروه و مسئول ثبت نام در اختیار او قرار میگیرد. کارکنان نیز دارای نظام تقسیمبندی ارجاع خواهند شد و امور مربوط به آنها به صورت مستقیم به کارمند ازطریق ایمیل ارجاع میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در این نظام، هیچ ایمیلی حذفشدنی نیست وهمه مکاتبات ثبت شده و قابل رؤیت و ارزیابی است. علاوه بر آن، نظام پرسنلی دانشگاه آزاد اسلامی نیز دستخوش تغییر خواهد شد و شکل جدیدی حاکم میشود.
انتهای پیام/