روزهایی که حاج قاسم مثل زمان جنگ ما را فرماندهی میکرد
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، زلزله بم بامداد پنجم دی ماه ۱۳۸۲ رخ داد. بسیاری از مردم ایران و جهان در اولین ساعات صبح آن روز، از این اتفاق با خبر شدند. سید ابراهیم یزدی که در طول دفاع مقدس به عنوان مسئول تبلیغات لشکر ۴۱ ثارالله خدمت کرد، خاطراتی از نقش و حضور شهید حاج قاسم سلیمانی در کمک رسانی به زلزله زدگان بم دارد.
مسیر قفل شده
سید ابراهیم یزدی با یادآوری خاطرات زلزله بم میگوید: صبح آن روز که از خبر زلزله مطلع شدیم، سریع همراه تعدادی از بچهها از کرمان به سمت بم حرکت کردیم. آن زمان جاده منتهی به این شهر، دو طرفه بود. به دلیل حجم قابل توجه ماشین ها، هم مسیر رفت و هم مسیر برگشت هر دو قفل بودند و ترافیک سنگینی برقرار بود. طوری که مسیر دو ساعته را شش ساعته طی کردیم و ظهر همان روز جمعه پنجم دی ماه به فرودگاه این شهر رسیدیم.
بازگشایی فرودگاه
یزدی ادامه میدهد: برج مراقبت و سالن اصلی فرودگاه بم هر دو بر اثر زلزله ریخته بودند. تا ساعاتی از صبح اولین روز زلزله، کسی نمیدانست باند این فرودگاه امکان نشستن هواپیماهای سنگین مثل ایرباس را دارد یا نه. اما با هماهنگیهایی که افرادی مثل حاج قاسم سلیمانی و شهید احمد کاظمی (فرمانده وقت نیروی هوایی سپاه) انجام دادند، سردار عرب نژاد که مسئول هواپیمایی ماهان بود، با یک فروند ایرباس و خلبانی که آن را هدایت میکرد، آمد و روی باند این فرودگاه نشست. متعاقب آن، مدیر کل هواپیمایی استان کرمان اعلام کرد که باند فرودگاه بم آمادگی نشستن هواپیماها را دارد. سریع از همه جای ایران و حتی کشورهای دیگر، هواپیماها آمدند و مستقیم اقلام و کمکها را به فرودگاه بم بردند. قبل از این اتفاق، شورای تامین استان گفته بود که هواپیماها اول به کرمان بروند و بعد با کامیون کمکها را به بم برسانند. اما به دلیل شرایطی که جاده داشت، این امر باعث میشد کمکها بسیار با تاخیر به این شهر برسند. اما ابتکاری که عرب نژاد انجام داد، باعث بازگشایی فرودگاه بم شد.
دو یار دیرین
مسئول تبلیغات لشکر ۴۱ ثارالله در دفاع مقدس بیان میدارد: وقتی من به بم رسیدم، به فرودگاه این شهر رفتم. چیز زیادی از تاسیسات فرودگاه باقی نمانده بود. هر کسی که میخواست آنجا فعالیت کند، برای خودش چادری برپا کرده بود. چند نفر از افسرهای ارتش را دیدم که چادرهایی برای خودشان درست کرده بودند. کنار برج مراقبت و جنب ورودی سالن نیم ریخته فرودگاه هم یک چادر دیگر برپا شده بود. در این چادر، شهیدان حاج قاسم سلیمانی و حاج احمد کاظمی مستقر بودند.
وی میافزاد: وقتی که وارد این چادر شدم، انگار زمان به عقب برگشته و دوباره به دفاع مقدس برگشته بودیم. دیدم حاج قاسم و حاج احمد با لباسهای فرم سپاه، اما بدون درجه و این چیزها، کنار هم هستند و دارند امور فرودگاه و فرود و پرواز همواپیماها را هماهنگ میکنند. هر مثل زمان جنگ بیسیم دست شان بود و مرتب با بچههای دیگر ارتباط میگرفتند. من هم اولین کاری که کردم، فرکانس بیسیمم را با حاجی هماهنگ کردم و عین جبهههای جنگ، تحت فرمان ایشان به کمک مردم زلزله زده رفتم.
سرمای زیر ۹ درجه
همرزم حاج قاسم در خصوص شرایط پیش آمده در شهر زلزله زده بم اظهار میدارد: شب اول هوا بسیار سرد بود. با هماهنگی حاج قاسم و حاج احمد، محمولههای پتو را از فرودگاه سریع به محلات شهر میرساندیم. هوا بسیار سرد بود. شاید زیر ۹ درجه میرسید. مردم با هرچه دست شان بود، سعی میکردند خودشان و بچههای شان را از گزند سرما در امان نگه دارند. هرچقدر پتو به کوچهها میبردیم، سریع تمام میشد. هر کسی را میدیدی، یا عزیزی را از دست داده بود یا نگران بود سرما عزیز دیگری را از او بگیرد.
آن شب تا چهار صبح شنبه ششم دی ماه، ما مرتب بارهای پتو و وسایل گرمایشی را به اقصا نقاط شهر بردیم. در چادر فرماندهی حاج قاسم با ما ارتباط داشت و آن شب هیچ کسی تا صبح پلک روی هم نگذاشت.
دیدار با حضرت آقا
یزدی تصریح میکند: با تدابیری که حاج قاسم و حاج احمد در کنار دیگر عزیزان اندیشده بودند، از وخامت اوضاع در همان یکی دو روز اول بسیار کاسته شد. صبح دوشنبه بود که حاج قاسم از طریق بیسیم به من و تعدادی از بچهها که در بهشت زهرای بم مشغول تدفین کشتههای زلزله بودیم، خبر داد که خودمان را به فرودگاه برسانیم. تاکید ویژه هم کرد که حتما برویم. خودمان را به فرودگاه رساندیم. آنجا حاج قاسم به ما گفت: مقام معظم رهبری قرار است به بم بیایند. گفتم شما هم در مراسم استقبال از ایشان باشید و با دیدن روی آقا خستگی تان برود. ما هم ماندیم و کمی بعد که آقا آمدند، از همان پای پلکان هواپیما به ایشان خوش آمد گفتیم و آقا هم رفتند بین مردم نشستند و با آنها صحبت کردند.
شهیدان حاج قاسم سلیمانی و حاج احمد کاظمی مسئولیت مستقیمی در مساله بم نداشتند. ولی احساس مسئولیت کردند و آمدند. حاج قاسم آن موقع فرمانده نیروی قدس بود. ولی خودش آمد و علی رغم مشغلههایی که داشت، از اولین روز به بم آمد و تا سه شنبه در این شهر ماند و بسیار هم حضور موثری داشت. ایشان و حاج احمد جزو اولین نفرات و با یک هواپیمای کوچک در چند ساعات اولیه وقوع زلزله خودشان را به بم رسانده بودند. حضور این دو و حرکتی که در بازگشایی فرودگاه و بعد از آن انجام دادند، باعث شد تا در اولین روز حادثه، هواپیماها از سراسر ایران و حتی دیگر کشورها کمکها را در کمترین زمان به مردم بم برسانند. سپس مدیریت و هماهنگیهایی که این دو بزرگوار در روزهای بعد انجام دادند، بسیار در کاهش تلفات و سرعت کمک رسانیها و نظم در کارها موثر بود. خدا هر دوی این شهدا را قرین رحمت کند.
انتهای پیام/