پیش زمینه صنعتیشدن حرکت به سمت استفاده از تولیدات بار اول است
حجت الله فیروزی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره تاثیر تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان و حمایت از محصولات باراول گفت: وقتی بحث از صنعتی شدن کشور میشود به این معنا نیست که برای رسیدن به آن باید ماشینآلات صنعتی و تجهیزات صنعتی خارجی به کشور وارد شود تا هدف صنعتیشدن محقق شود.
وی در ادامه بیان کرد: وقتی از تجهیزات صنعتی خارجی استفاده میشود و واردات آنها در اولویت قرار میگیرد مسیری درست برای صنعتیشدن انتخاب نشده است و حرکت درست در این راه یعنی اینکه خودمان تولیدکننده تجهیزات و ماشینآلات صنعتی باشیم.
ظرفیت قابل توجه دانشبنیانها برای حرکت در مسیر صنعتی شدن
این نماینده مجلس یازدهم با تاکید براینکه ظرفیتی که در شرکتهای دانشبنیان برای تولیدات صنعتی وجود دارد یک ظرفیت بسیار بزرگ و قابل توجه است، خاطرنشان کرد: مجلس و دولت با هدفگذاری مناسب در این حوزه قانون جهش تولید دانش بنیان را مصوب کردهاند.
حمایت از تولیدات باراولی دانشبنیانها در قانون جهش تولید
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه بیان کرد: حمایتهای فوق العاده خوبی از تولیدات بار اولی شرکتهای دانشبنیان در این قانون انجام شده که از جمله آنها حذف از فرآیند مناقصه و اعطای مجوز ترک تشریفات قانونی است.
فیروزی در ادامه بیان کرد: این قانون به دنبال این است که این شرکتها به سمت تولید تجهیزات راهبردی گلوگاهی بخش صنعت بروند و کشور را از واردات این تجهیزات از کشورهای خارجی بینیاز کنند.
از ظرفیت دانشبنیانها در صنایع مختلف استفاده میشود
این نماینده مجلس یازدهم در ادامه توضیح داد: از سوی دیگر تاکیدات مقام معظم رهبری در این موضوع مزید بر علت شده است تا به حوزه دانشبنیانها توجه بیشتری شود. هم اکنون هم در کشور ما رصدهایی که در حوزه صنایع انجام شده نشان میدهد که از ظرفیت دانشبنیانها به خوبی استفاده میشود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان کرد: برخی از دانشبنیانهای نخبه و فارغالتحصیلان که به جهت نامناسببودن شرایط و نبود زیر ساخت از کشور مهاجرت میکنند، ولی این قانون زیر ساخت لازم را ایجاد کرده است تا آنها در همین داخل کشور شروع به کار کرده و در ایران بمانند.
این نماینده مجلس یازدهم بیان کرد: با حمایتی که از شرکتهای دانشبنیان انجام شده تا ایدههای خود را تبدیل به تجهیزاتی کنند که تاکنون در کشور تولید نشده، آنها انگیزه پیدا خواهند کرد که در کشور باقی بمانند.
وی در ادامه عنوان کرد: هماکنون شرکتهای زیادی در حوزه دانشبنیان تاسیس شده اند و بخش صنعت و معدن و تولید از ظرفیت تولیدات باراولی استفاده میکند. این شرایط به واسطه کار بسیار بزرگ، مهم و مناسب مجلس در تصویب قانون جهش دانشبنیانها بوده و دولت هم از این ظرفیت استفاده مناسب را کرده است.
انتهای پیام/