راه شهید القدس پایان ندارد/ نباید هنر را دست کم گرفت
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کرمان، با مشارکت و حمایتهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان، شرکت صنایع ملی مس ایران و روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه از مدتها قبل کارهای اجرایی را برای برگزاری هرچه بهتر رویداد ملی شهید القدس آغاز کردهاند.
مراسم افتتاحیه رویداد ملی تجسمی شهید القدس با حضور بیش از یکصد نفر از هنرمدان سراسر کشور، مسئولان کشوری و استانی و اصحاب رسانه در تالار تازه تأسیس فرهنگ و هنر کرمان برگزار شد.
چهرههای نامآشنای هنرهای تجسمی در سالن اجتماعات تالار فرهنگ و هنر به افتتاحیه رویداد ملی تجسمی شهید القدس زیبایی خاصی بخشیده است.
مجتبی اسدی رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کرمان در آیین آغاز بهکار این رویداد ملی ضمن عرض خوش آمد به هنرمدانی که از سراسر کشور به کرمان آمدند و همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان به ویژه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی سیدالشهدای جبهه مقاومت، اظهار کرد: از حاج قاسم تشکر میکنیم که امروز باعث گردهمایی هنرمندان از سراسر کشور در کرمان شده است.
وی با بیان اینکه رویداد ملی تجسمی شهید القدس به مدت سه روز در کرمان برگزار میشود، گفت: این رویداد از سری برنامههای روایت حبیب است که دو سال در ایام سالگرد شهادت حاج قاسم برگزار میشود.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کرمان با اشاره به اینکه در راستای برگزاری این رویداد ملی ۱۲۰ نفر از هنرمندان سراسر کشور به کرمان آمدند، افزود: این هنرمندان در ارتباط با اتفاقات غزه و شهید القدس شهید حاج قاسم سلیمانی خلق اثر خواهند کرد.
وی افزود: امیدوار هستیم که در پایان رویداد ملی تجسمی شهید القدس به بیش از ۵۰ اثر خوب برسیم که در سطح جهانی منتشر شود.
نباید هنر را دست کم گرفت
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کرمان تصریح کرد: این رویداد توسط محمدرضا دوستمحمدی، مجتبی مجلسی، حامد مغروری، محمدصابر شیخرضایی، مهدی سهرابینصر راهبری میشود.
محمدصابر شیخرضایی، از هنرمندان هنرهای تجسمی و یکی از راهبران رویداد ملی شهید القدس نیز پشت تریبون و آمد در سخنانی کوتاه با اشاره به اتفاقات اخیر غزه و با طرح این سؤال که آیا هنر میتوانست در این روزها مؤثر باشد؟ گفت: نباید هنر را دست کم گرفت و هنر میتواند با نورانیت خود اشغالگران را بیرون براند.
هنر میتواند با نورانیت خود اشغالگران را بیرون براند
رضایی با اشاره به تشکیل دولت غاصب اسرائیل و نقش هنر در این اتفاق، اظهار کرد: هنر افکار عمومی را آماده میکند لذا نباید برگزاری چنین رویدادهای هنری را صرفاً یک دل خوشی بدانیم زیرا هنر افکار را هدایت میکند و امیدواریم با هنر و قلم هنرمندان یک جبهه فکری برای پایان دادن به این جنایتها در غزه و بستر سازی ظهور ایجاد شود.
استقبال از پردهخوانی
پس از اجرای مراسم پردهخوانی که با استقبال هنرمندان روبهرو شد مراسم افتتاحیه اولین رویداد ملی تسجمی شهید القدس پایان یافت اما کار هنرمدان حاضر تازه شروع شد.
با پایان یافتن افتتاحیه رویداد ملی تجسمی شهید القدس آغاز شد؛ هنرمندان همگی مشغول انجام کاری بودند و هر سو که نگاه میچرخید جنب و جوش بود خلق اثر. راهبران رویداد هر چند لحظه سراغ هنرمندی میرفتند و چند نکته را ذکر میکردند و سراغ هنرمندی دیگر میرفتند.
تابلوهای «به طرف مرقد مطهر شهید سلیمانی» بیش از هرچیز دیگری خودنمایی میکرد. گلدستههای مسجد صاحب الزمان (عج) در کنار گلزار شهدای کرمان که رؤیت شد همهمه ها خوابید. شاید همه به فکر میزبان این مهمانی افتادند.
روضهخوان بالای مزار پاک شهید سلیمانی از کربلا میگفت و صدای گریه بلندتر میشد. تعدادی دست روی شیشه سنگ مزار گذاشته بودند و سرشان پایین بود و میگریستند. بعضیها هم گوشهای خلوت را برای خودشان گیر آورده بودند. استاد محمدرضا میری هم در خلوت خود از این حال و هوا بر روی بوم نقشهایی را ثبت میکرد. فقط میتوان گفت: در این شب پاییزی سرد مهمانی خیلی خوبی بود. دم میزبان گرم.
روز دوم از صبح زود شروع شده بود. همه اینهایی که آمدهاند برای خلق اثر میتوانستند امروز را پیش خانواده باشند و شب یلدا را جشن بگیرند اما بهخاطر تعهدی که حقیقت دنیا دارند کیلومترها دورتر از خانواده خود برای دفاع از آرمانهای انسانی دست به قلم شده بودند.
گاه و بیگاه مسئولان نیز میآمدند و چند دقیقهای را میماندند و میرفتند. بعضیها اما بیشتر وقت میگذاشتند. مثل دکتر محمدمهدی فداکار استاندار کرمان، دکتر محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم شریف کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی و محسن روحی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان. روز دوم رویداد طرحها و ایدهها کاملتر شده بودند و حال میشد حدس زد که قرار است این رویداد چه خروجیهایی داشته باشد.
در انتها نیز با حضور هنرمندان و دستاندرکاران برگزاری رویداد ملی تجسمی شهید القدس یک میهمانی یلدایی کوچک نیز برگزار شد که پایان بخش روز دوم بود.
روز سوم عطر و بوی خداحافظی داشت. طرحها و آثار خلق شده به کامل شدن نزدیکتر میشدند و تکاپوی هنرمندان نیز بیشتر میشد. آثار خلق شده یا امروز کارشان به پایان میرسید و یا هم یکی دو روز فرصت اضافه میگرفتند برای تکمیل اثر.
راه شهید القدس پایان ندارد
آثار تولیدی رویداد ملی شهید القدس علاوه بر اکرانهای عمومی در فضای مجازی و حقیقی، داوری شده و به سه اثر برتر به ترتیب ۷۰ میلیون ریال، ۵۰ میلیون ریال و ۳۰ میلیون ریال جایزه نقدی اهدا خواهد شد.
رویداد ملی تجسمی شهید القدس اختتامیه نداشت چرا که این آغاز پایان ندارد و هنرمندان متعهد انقلاب اسلامی راهی را آغاز کردهاند که تا ظهور منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) و نابودی ظالمان عالم ادامه خواهد یافت.
انتهای پیام/