دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران:

بهترین راه برای پیشرفت سینما پژوهش است

بهترین راه برای پیشرفت سینما پژوهش است
دبیر ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران با تأکید بر اینکه بهترین راه برای پیشرفت در سینما استفاده از پژوهش است، گفت: پیشرفت هر جامعه‌ای مدیون کار پژوهشی و علمی است.
کد خبر : 886974

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران صبح امروز دوشنبه ۴ دی در سالن غدیر ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

قادر آشنا، دبیر ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران در ابتدای این نشست گفت: این جایزه یکی از مسایل کلیدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. چون معتقدیم پژوهش درباره ایجاد سوال و پاسخ به آن سوال است و پیشرفت هر جامعه‌ای مدیون کار پژوهشی و علمی است. تا جایی که می‌توانیم بگوییم پژوهش رفتاری است برای باز کردن افق جدید در مسیر پیشرفت. در سینما نیز اهمیت پژوهش بسیار فراتر از شرایط عادی است.

پژوهش گذشته و حال را تحلیل می‌کند 

وی افزود: بهترین راه برای پیشرفت در سینما استفاده از پژوهش است. چون پژوهش گذشته و حال را تحلیل می‌کند و برای آینده می‌تواند برنامه‌ریزی کند. ما در سازمان سینمایی علاوه بر جایزه پژوهش سال چندین برنامه دیگر هم داریم، اما این جایزه را از سال ۹۵ با چند هدف شروع کردیم. در بودجه کشور هم این موضوع لحاظ شده و این جایگاه پژوهش و علم را در این حوزه نشان می‌دهد. 

آشنا ادامه داد: ما در حوزه تولید و سیاستگذاری سینما به دنبال ارتقا هستیم و به عنوان متولیان امر سینمای کشور باید حوزه پژوهش را پاس بداریم. بنابراین جایزه پژوهش سال سینمای ایران چند دوره است که برگزار می‌شود. در ابتدای سال شورای سیاستگذاری جشنواره با حکم رئیس سازمان سینمایی انتخاب شدند. چند جلسه برگزار شد و این شورا محورهای جایزه پژوهش را انتخاب کرد و فراخوان جشنواره ۳۰ خرداد منتشر شد. این فراخوان در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های مختلف نیز ابلاغ شد تا همه به این رویداد توجه داشته باشند. 

دبیر جایزه پژوهش سال سینمای ایران با اشاره به محورهای مورد نظر شورای سیاستگذاری این رویداد اظهار کرد: سینما امید امیدآفرینی و اعتمادسازی، سینما دین انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، سینما صنعت تکنولوژی زیرساخت و فناوری، سینما مخاطب خانواده و سبک زندگی ایرانی اسلامی، سینما آینده‌نگری، راهبردها و تمدن نوین اسلامی برخی از محورهای این جایزه است.

آمار آثار دریافتی به ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران

وی با ارائه به آمار مرتبط به این رویداد گفت: آثار به نسبت دوره گذشته ۳۰ درصد افزایش داشتند و در نهایت ۱۲۵ اثر پژوهشی به دبیرخانه رسید. ۵۲ مقاله، ۳۳ پژوهش، ۲۰ طرح‌نامه، ۱۶ پایان نامه‌ ارشد و۴ پایان نامه دکتری در میان آثار بودند. در این رویداد ۴۶ نفر از بانوان و ۷۹ نفر از آقایان شرکت کردند. میانگین سنی بانوان ۳۰ و آقایان ۳۵ سال است. ۸۵ درصد شرکت کنندگان از تهران هستند و مابقی از شهرستان‌ها. دانشگاه تهران، دانشگاه هنر و دانشگاه امام جعفر صادق نیز بیشترین آثار را به دبیرخانه ارسال کردند. 

وی ادامه داد: مسعود نقاش‌زاده، حسن بلخاری قهی، بهمن نامور مطلق، مجید شاه حسینی، رامتین شهبازی، محمدرضا حسنایی و توحید محرمی داوران بخش جایزه این رویداد بودند. به اذعان داوران آثار مطلوبی به این رویداد آمد. هم به حوزه زیرساخت سینما هم به حوزه کاربردی سینما توجه خوبی شده بود. 

آشنا در پایان سخنانش گفت: ما در انتهای هر سال از همه دانشگاه‌ها  و مراکز علمی کشور اولویت‌های پژوهشی را سوال می‌کنیم. صدها مورد برای ما ارسال شد که امسال ۱۱۵ طرح پژوهشی برای ما ارسال شد که از این میزان قرارداد ۱۸ پژوهش امضا شده است. تعداد دیگری هم جلسات ادامه دارد و امیدواریم تا پایان سال تعدادی دیگری از این پژوهش ها را به سرانجام برسانیم.

در پایان این نشست از پوستر ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران رونمایی شد.

بهترین راه برای پیشرفت سینما پژوهش است

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب