دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

پیچیدگی معمای واقعیت‌ها در بازار مسکن

پیچیدگی معمای واقعیت‌ها در بازار مسکن
بانک مرکزی با انتشار گزارشی از افزایش حجم معاملات مسکن در شهر تهران نسبت به ماه گذشته و کاهش شدید نسبت به سال قبل خبر داد. اما در واقعیت در بازار مسکن چه خبر است؟
کد خبر : 886923

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، بانک مرکزی در گزارش مربوط به آبان ماه سال جاری از تحولات بازار مسکن در شهر تهران ضمن اشاره به معامله ۳ هزار و ۶۰۰ مورد آپارتمان در شهر تهران بر افزایش ۱۴.۴۷ درصدی حجم معاملات مسکن نسبت به ماه قبل تاکید می‌کند.

اما در همین گزارش تصریح می‌شود که نرخ معاملات نسبت به آبان ماه سال گذشته حدود ۵۵ درصد کاهش یافته است و متوسط قیمت مسکن نیز با کاهش ۰.۴ درصدی نسبت به ماه قبل به بیش از ۷۵ میلیون تومان رسیده است. همچنین بانک مرکزی توضیح می‌دهد که هم اکنون متوسط قیمت مسکن نسبت به آبان ماه سال گذشته بیش از ۶۲ درصد افزایش یافته است.

 

تحولات بازار مسکن در شهر تهران

چرا حجم معاملات مسکن نصف شد؟

در ادامه بررسی دلایل ایجاد این تحولات در بازار مسکن، فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور در خصوص دلیل کاهش ۵۵ درصدی معاملات مسکن نسبت به سال گذشته به حل پیچیدگی معمای واقعیت‌ها در بازار مسکن پرداخت و به خبرنگار اقتصادی آنا گفت: شرایط حاکم بر حوزه مسکن و ساختمان اصلا مساعد نیست و نقدینگی به عنوان مهمترین بازیگر این صنعت به اندازه کافی در اختیار فعالان نیست.

وی ادامه داد: یک سمت از بازار مسکن مردم به عنوان خریداران هستند که امروزه به دلیل سیاست‌گذاری‌های کلی در حوزه مسکن شرایط خوبی برای ورود به این بازار ندارند. طی سال‌ها و ادوار گذشته سیاست‌های کلی بازار مسکن را در شرایطی قرار داد که برای حضور در این بازار نقدینگی کافی را در اختیار ندارند.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان در ادامه تشریح کرد: مردم برای جبران کمبود نقدینگی خود، ناچار به استفاده از تسهیلات بانکی خرید مسکن هستند، اما امروزه این تسهیلات نیز کارایی لازم را ندارند چرا که حتی برخی از مردم توانایی بازپرداخت همان تسهیلات را نیز به دلیل سود سنگین و اقساط گران ندارند.

پور حاجت تصریح کرد: در حال حاضر سازندگان مسکن نیز شرایط خوبی ندارند که توضیح دلایل آن خارج از حوصله بحث است؛ اما برای حل این مشکل علاوه بر تلاش مردم برای هماهنگ کردن خود با تغییرات بازار مسکن، دولت نیز به عنوان سیاست‌گذار اصلی بایستی تمهیدات لازم برای پوشش کمبود نقدینگی را بطوری در دستور کار قرار دهد که بیش از ۷۰ درصد قیمت مسکن به وسیله تسهیلات پوشش داده شود.

چرا روند نزولی حجم معاملات مسکن، در ماه گذشته به ناگاه معکوس شد؟

دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور در خصوص افزایش بیش از ۱۴ درصدی معاملات مسکن نسبت به یک ماه گذشته اظهار کرد: پیش‌بینی‌های ما نیز با توجه تورم انتظاری در حوزه مسکن، افزایش حجم معاملات در ماه‌های پایانی سال بود. قشر مصرف کننده مسکن جهت حفظ سرمایه و تطبیق خود با روند اقتصادی کشور سعی در خرید مسکن دارند.

وی ادامه داد: پیش بینی ما این است که افزایش حجم معاملات مسکن در ماه‌های پایانی سال ادامه داشته باشد و روند صعودی خود را حفظ کند.

تحولات بازار مسکن در شهر تهران

تأمین درآمد شهرداری‌ها از عوارض ساخت و افزایش هزینه ساخت مسکن

دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور گفت: به عنوان یک تولید کننده مسکن اعتقاد دارم برای اصلاح بازار مسکن بایستی هزینه‌های تولید را مدیریت کنیم. بخشی از این موضوع به دست تولیدکنندگان مسکن و بخشی دیگر با اصلاح سیاست‌های کلی دولت و نحوه ارائه خدمات مسکن حل می‌شود.

پور حاجت ادامه داد: به نظر من بخشی از سیاست‌هایی که منتج به وضعیت فعلی قیمت مسکن شد، به نحوه بودجه بندی شهرداری‌ها در سراسر کشور برمیگردد. امروز که در دی ماه هستیم، فرصت خوبی است تا با اندیشیدن تمهیدات لازم در دستورکار شورا‌های شهر که نمایندگان مردم در شهرداری‌ها هستند نسبت به تخصیص بودجه لازم و خارج از تورم برای شهرداری‌ها اقدام کنیم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد درآمد شهرداری‌ها از طریق عواید فروش تراکم و اخذ عوارض صدور مجوز ساخت تأمین می‌شود. این موضوع با افزایش هزینه‌های ساخت، به بازار مسکن شوک وارد می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب