الزام حذف سموم پرخطر و استفاده از محصولات کم خطر در کشاورزی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری دهمین نمایشگاه جامع نهادههای کشاورزی برگزار شد. مسعود گیل آبادی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم با بیان اینکه سال گذشته ۱۳۰ میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید شد، گفت: تولید کود و سم یکی از بسترهای تأمین امنیت غذایی بوده و حافظ امنیت غذا به شمار میرود. این محصولات، فصل مصرف دارند و اگر به موقع تأمین نشود کشاورزان با چالش مواجه خواهند شد.
گیل آبادی درباره میزان تولید در کشور افزود: سالانه ۳۵ هزار تن آفت کش در داخل استفاده میشود که از نرم جهانی پایینتر است. از این آمار ۹۷ درصد تولید داخل و ۳ درصد باقی مانده مربوط به سموم بسیار جدید است که از سوی شرکتهای اروپایی در جهان تولید میشود.
وی ادامه داد: سم و کود دارای استاندارد ثابتی بوده که همان مؤلفههای تدوین شده در سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در تولید آنها رعایت میشود.
۶۵۸ نوع سم ثبت شده در کشور وجود دارد
رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم اضافه کرد: ۶۵۸ نوع سم ثبت شده در کشور وجود دارد که ۱۸ درصد آن مربوط به سموم پرخطر، ۲۲ درصد متوسط و ۶۰ درصد کم خطر است. سیاست انجمن، حذف سموم پرخطر در مدت زمان کوتاه و جایگزین شدن آنها با محصولات کم خطر است.
گیل آبادی با اشاره به تعرفه واردات هم عنوان کرد: تفاوت تعرفه واردات مواد اولیه کم خطر و سموم آماده مصرف فقط یک درصد بوده که آسیب زا به تولید داخل و بازار است.
وی درباره حجم صادرات سموم تولیدی کشور اظهار کرد: از مرداد سال گذشته تا امروز که ممنوعیت صادرات لغو شد ۲ هزار و ۷۷۹ تن انواع سموم و آفت کش صادر شده است.
پیشنهاد برای بهبود تولید و بازار مصرف
رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم در ادامه سخنان خود درخواست کرد: از واردات سموم آماده مصرف که تولید داخل دارند باید جلوگیری شود. همچنین ارز ترجیحی و نیمایی باید حذف شود تا تعادل در بازار برقرار گردد. در کنار این دو موضوع، تعرفه سموم آماده مصرف هم باید افزایش پیدا کند.
گیل آبادی در پایان گفت: نحوه مصرف سموم برای کشت و تولید محصولات کشاورزی مسئله مهمی است که باید در این راستا اطلاعات کشاورزان به روز باشد و وزارت جهاد کشاورزی در حوزه ترویج نیز باید اهتمام بیشتری داشته باشد.
برخی از سموم وارداتی از چین و هند کیفیت ندارند
به گفته رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم، برخی از سموم وارداتی از چین و هند کیفیت نداشته و به محصولات آسیب زده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی در پاسخ به اینکه چه میزان ارز برای واردات مواد اولیه تخصیص داده شده است، گفت:۲۲۰ تا ۲۵۰ میلیون دلار ارز برای تکنیکال و آماده مصرف نیاز داریم و تاکنون نیز ۱۴۰ میلیون دلار ارز نیز تامین شده است.
گیل آبادی در پاسخ به اینکه آیا سموم تقلبی در بازار وجود دارد نیز گفت: از زمانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف و به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی رسید، تقلب نیز بیشتر شد. تاکنون موارد و کارگاههایی احصاء شده است و پیگیریهایی صورت گرفته است. قوه قضاییه نیز باید با متخلفان برخورد جدیتری داشته باشد.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به ارائه راهکارهایی برای حمایت از تولیدکنندگان پرداخت و گفت: پیشنهاد ما جلوگیری از واردات سموم آماده مصرف است که در داخل امکان تولید آن وجود دارد. پیشنهاد دوم نیز حذف ارز ترجیحی و نیمایی آماده مصرفهاست تا تعادل برقرار شود. همچنین باید تعرفه سموم آماده مصرف افزایش یابد و فعالیتهای ترویجی نیز بیشتر شود.
گیل آبادی افزود: از سال گذشته تا کنون ۲۷۷۹تن سم به کشورهای عراق، افغانستان، آذربایجان، ارمنستان، تاجیکستان و قزاقستان صادر شده است.
انتهای پیام/