دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جزئیات چهل و یکمین آزمون دستیاری فوق تخصصی بالینی پزشکی اعلام شد

جزئیات چهل و یکمین آزمون دستیاری فوق تخصصی بالینی پزشکی اعلام شد
چهل و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیار رشته‌های فوق تخصصی بالینی پزشکی، ۲۸ دی ماه ۱۴۰۲ برگزار می‌شود و داوطلبان می‌توانند برای مطالعه دقیق راهنمای ثبت نام به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی مراجعه کنند.
کد خبر : 886714

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، آزمون کتبی چهل و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی در رشته های مصوب در ساعت ٩ صبح روز پنجشنبه ۲۸ دی ۱۴۰۲ به صورت متمرکز در شهر تهران برگزار می شود و کارت ورود به جلسه آزمون در روزهای سه شنبه و چهارشنبه ۲۶ و ۲۷ دی ماه ۱۴۰۲ از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی منتشر می شود.

آزمون شفاهی براساس جدول زمانبندی که در هنگام توزیع کارت ورود به جلسه ارائه می شود، برگزار خواهد شد.

توجه ۱: متقاضیان می توانند مطابق با آئین نامه آموزش دوره های فوق تخصصی و مفاد راهنما ثبت نام کنند.
توجه ۲: در این دوره محدودیت سنی جهت شرکت در آزمون وجود ندارد.

شرایط لازم جهت شرکت در آزمون به شرح زیر است؛

الف) شرایط عمومی:

۱- تأیید صلاحیت عمومی طبق ضوابط شورای عالی انقلاب فرهنگی

تبصره: اعضای هیات علمی رسمی (قطعی یا آزمایشی) برای تحصیل در دوره های فوق تخصصی نیاز به گزینش عمومی مجدد ندارند.

۲- داشتن مدرک دانشنامه تخصصی رشته پیش نیاز و یا گواهی قبولی آن از دانشگاهها یا مراکز مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی. مرجع بررسی کننده قبولی در آزمون دانشنامه تخصصی مرکز سنجش آموزش پزشکی است.

تبصره: طبق مفاد قانون برقراری عدالت آموزشی مصوب مجلس شورای اسلامی دانش آموختگان رشته های تخصصی که با استفاده از مزایای سهمیه بومی مناطق محروم (قانون برقراری عدالت آموزشی) دوره خود را طی کرده اند، صرفا در صورت گذراندن حداقل نیمی از مدت تعهدات خود مجاز به شرکت در آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی خواهند بود.

۳- داشتن گواهی پایان تعهدات برای پزشکان مشمول خدمات ضریب k حداکثر تا مورخ ١۴٠٣/٠۶/٢۵

۴- داشتن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت از خدمت وظیفه عمومی برای آقایان (سایر تبصره های این بند در راهنمای ثبت نام ذکر شده است)

۵- شرکت و قبولی در آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی

۶- نداشتن نقص عضو موثر حرفه ای برحسب رشته

۷- عدم اشتغال به تحصیل در یکی از رشته های فوق تخصصی پزشکی و دوره های تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) و دکتری تخصصی (Ph.D)

تبصره ۱: دارندگان مدرک دانشنامه فوق تخصصی و قبولشدگان آزمون نهایی و گواهینامه فوق تخصصی در یکی از رشته های پزشکی بالینی مجاز به شرکت مجدد در آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی نیستند.

مجوز شرکت در آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی جهت داوطلبانی که در حال انجام خدمات هستند باشند صرفاً با مجوز معاون درمان وزارت بهداشت و یا مرکز امور هیات علمی معاون آموزشی وزارت بهداشت (حسب مورد) است و دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی هیچ گونه مسؤولیتی در این خصوص نخواهد داشت.

ب) شرایط اختصاصی:

۱ - مشمولین استفاده از سهمیه رزمندگان و ایثارگران: ۳۰ درصد از ظرفیت پذیرش در هر رشته – محل به مشمولین استفاده از سهیمه رزمندگان و ایثارگران با رعایت شرایط اعلامی در راهنمای ثبت نام تعلق خواهد یافت. از پذیرفته شدگان با استفاده از سهمیه رزمندگان و ایثارگران مطابق سایر پذیرفته شدگان به صورت آزاد با رعایت سایر مقررات مرتبط تعهد محضری اخذ خواهد شد.

۲- مشمولین شیوه نامه پذیرش دانشجویان بومی توسط دانشگاهها با اولویت مناطق محروم: فرد متقاضی استفاده از سهمیه بومی مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی باید بطور کامل دارای یکی از شرایط اعلامی در راهنمای ثبت نام براساس رای صادره در چهاردهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد.

ظرفیت پذیرش در مناطق محروم و نیز رشته های مورد نیاز متعاقباً در هنگام انتخاب رشته - محل اعلام خواهد شد.

پذیرفته شدگان بر مبنای این شیوه نامه از بدو ورود مکلف به تودیع سند تعهد محضری به میزان دو برابر مدت تحصیل در شهرستان، بخش یا روستاهای مورد نیاز دانشگاه های محل تعهدی که در آن پذیرفته شده اند خدمت کنند.

داوطلبان واجد شرایط می توانند تا ۳ دی ماه ۱۴۰۲ با مراجعه به سایت اینترنتی https://sanjeshp.ir و با توجه به رشته تخصصی پیش نیاز و در نظر گرفتن وضعیت شرکت در آزمون (آزاد، بومی و یا رزمنده) صرفاً یکی از رشته های فوق تخصصی را انتخاب و براساس مفاد راهنما ثبت نام کنند.

داوطلبان حائز رتبه های برتر آزمون دانشنامه تخصصی در رشته های پیش نیاز در سال تحصیلی ۱۴۰۲ که مشمول خدمت وظیفه عمومی هستند، باید مراتب را در فرم ثبت نام اینترنتی اعلام کنند.

در صورتی که افراد مورد بحث جهت خدمت نظام وظیفه اعزام شده باشند، این وزارتخانه هیچگونه تعهدی در قبال اخذ معافیت تحصیلی به عهده نخواهد داشت. بدیهی است در صورتی که داوطلب با استفاده از ماده ١ قانون نحوه تأمین اعضای هیأت علمی جذب شده و مشغول به خدمت باشد مطابق مقررات از خدمت ترخیص خواهد شد.

ثبت نام بیش از یک بار مجاز نبوده و باعث حذف نام داوطلب از لیست داوطلبان شرکت در آزمون می شود. پس از ثبت نام و انتخاب رشته، تغییر رشته به هیچ عنوان مجاز نیست.

صرفاً به مدارک ثبت نامی که در مهلت مقرر ثبت نام و از طریق وب سایت اینترنتی مربوطه ارسال شود ترتیب اثر داده خواهد شد.

مدارک مورد نیاز ثبت نام:

مراحل ثبت نام پس از پرداخت اینترنتی مبلغ ۶۳۰ هزار تومان (۶ میلیون و ۳۰۰ هزار ریال) و خدمات پیام کوتاه هزار و ۲۰۰ تومان (۱۲ هزار ریال) از طریق سایت https://sanjeshp.ir و در یافت کد مجاز آغاز می شود.

تبصره: وجه فوق قابل استرداد نیست.

کلیه مدارک اعلام شده در راهنمای ثبت نام باید به صورت اسکن شده با فرمت jpg و حجم ١٠٠-٣٠٠ kb ارسال شود.

نحوه برگزاری آزمون:

آزمون در دو مرحله "کتبی و شفاهی" برگزار می شود.

آزمون مرحله کتبی:

با تاکید بر منابع آزمون اعلام شده در سایت اینترنتی https://sanjeshp.ir جهت کلیه رشته های فوق تخصصی که دارای رفرانس مشابه هستند (با توجه به رشته پیش نیاز در هر گروه آموزشی) صرفاً یک دفترچه سؤال به تفکیک گروه های آموزشی تهیه و در اختیار داوطلبان قرار خواهد گرفت.

با توجه به رشته انتخابی داوطلب، سؤالات اختصاصی رشته فوق تخصصی مربوطه در مقایسه با سایر سؤالات دفترچه آزمون دارای ضریب به شرح زیر خواهد بود:




*مطابق موضوع ١٧ نود و نهمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی طول دوره رشته فوق تخصصی جراحی عروق و درمان های داخل عروقی از ٣٠ماه به ۳۶ ماه در شورا مطرح و به تصویب رسید.

تعداد سؤالات اختصاصی تمامی رشته های فوق تخصصی در دفترچه سؤالات هر گروه آموزشی به صورت مساوی است.

رشته های آلرژی و ایمونولوژی بالینی، مراقبتهای ویژه ، روانپزشکی کودک و نوجوان و طب اورژانس کودکان با توجه به رفرانس اعلامی هرکدام به طور مجزا دارای دفترچه سؤالات با ضریب یکسان در تمامی سؤالات خواهند بود.

آزمون شفاهی:

کلیه داوطلبانی که حدنصاب نمره کتبی تراز شده را کسب کنند با رعایت کلیه مصوبات و مقررات مجاز به شرکت در آزمون شفاهی همین دوره هستند. آزمون شفاهی در کلیه رشته های فوق تخصصی به صورت منفرد یا ترکیبی از روش های PMP ،OSCE، مصاحبه ساختارمند یا سایر روش های نوین ارزشیابی و اختصاصی مرتبط با رشته خود با رعایت سایر مقررات در هر رشته برگزار می شود.

نحوه پذیرش دستیار رشته های فوق تخصصی بالینی پزشکی:

در این دوره از آزمون کلیه شرکت کنندگان اعم از مشمولین استفاده از مزایای سهمیه رزمندگان و ایثارگران، مشمولین پذیرش براساس شیوه نامه پذیرش دانشجویان بومی با اولویت مناطق محروم و نیز سایر متقاضیان پذیرش به صورت آزاد که در مرحله آزمون کتبی موفق به کسب حدنصاب حداقل ۶۰ درصد نمره تراز شده آزمون مربوطه شده اند و با شرکت در آزمون شفاهی از بالاترین نمره کل تراز شده با رعایت کلیه مقررات آزمون و نیز مندرجات این دستورالعمل مورد پذیرش قرار خواهند گرفت.

جهت شرکت در مراحل پذیرش، هر داوطلب علاوه بر کسب حد نصاب ۶۰ درصدنمره تراز شده مرحله کتبی، ملزم به کسب ۶۰ درصدنمره کل تراز شده آزمون نیز هستند. نمره مکتسبه در مرحله شفاهی، صرفا در صورت کسب حدنصاب حداقل ۶۰ درصدنمره تراز شده داوطلب در مرحله کتبی قابل محاسبه خواهد بود.

گفتنی است، متقاضیان تحصیل در رشته های فوق تخصصی بالینی پزشکی براساس نمره کل تراز شده مکتسبه داوطلبین آزمون پذیرش مربوطه از بالاترین نمره کل تراز شده (براساس ٢/٣ آزمون کتبی و ١/٣ آزمون شفاهی) صورت می گیرد.

تبصره ١: در آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی، از بین داوطلبین آزاد که نمره کل تراز شده مکتسبه ایشان با یکدیگر برابر باشد، فردی که نمره آزمون کتبی وی بالاتر باشد، در اولویت خواهد بود و در صورت مساوی بودن نمره آزمون کتبی تراز شده مربوطه، نمره کل آزمون دانشنامه تخصصی، ملاک پذیرش قرار خواهد گرفت.

تبصره ٢: در مواردی که تعداد شرکت کنندگان در آزمون کتبی کمتر از کل ظرفیت اعلام شده در هر رشته باشد محل آموزش دستیاران پذیرفته شده توسط هیأت ممتحنه مربوطه تعیین و توسط دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی با رعایت سایر مقررات اعلام می شود.

دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی هیچ گونه مسئولیتی در قبال صدوراحکام مأموریت آموزشی و سایر مسائل اداری مرتبط با افراد پذیرفته شده در این دوره از آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی بر عهده نخواهد داشت. کلیه پذیرفته شدگان ملزم به اجرای مفاد قانونی در زمینه تعهدات محضری مندرج در دستورالعمل خواهند بود.

داوطلب پذیرفته شده موظف به تکمیل و ارائه فرم هیات مرکزی گزینش به همراه دیگر مدارک لازم جهت شروع دوره به دانشگاه محل آموزش خود هستند. (به غیر از اعضای هیأت علمی رسمی آزمایشی یا قطعی).

کلیه پذیرفته شدگان آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی به صورت آزاد و یا مشمولین پذیرش با استفاده از سهمیه ایثارگران (به غیر از مشمولین قانون برقراری عدالت آموزشی) ملزم به سپردن تعهد محضری عام به میزان برابر مدت تحصیل به نفع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند. تعهد نامه باید حداکثر تا مورخ ١۴٠٣/٧/٣٠ تحویل دانشگاه محل آموزش شود.

سند تعهد محضری خدمت پذیرفته شدگان (با در نظر گرفتن شرایط پذیرش) مطابق مقررات باید در بدو شروع به آموزش به دانشگاه محل تحصیل ارائه شود از آموزش افرادی که سند تعهد محضری را در موعد مقرر ارائه نکنند جلوگیری به عمل خواهد آمد.

کلیه پذیرفته شدگان در قالب سهمیه بومی مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی، ملزم به سپردن تعهد محضری به میزان دو برابر مدت آموزش، به منظور ارائه خدمت در مناطق محروم تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مربوطه (محل تعهد) هستند.

سایر موارد تعهدات نیز در راهنمای ثبت نام درج شده است.

براساس موضوع ٢ هشتاد و چهارمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی در این دوره داوطلبان شرکت کننده واجد شرایط در آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی، مجاز به شرکت در آزمون دوره های تکمیلی تخصصی آتی نخواهند بود. چنانچه داوطلبان بنا به هر دلیل از ثبت نام در دانشگاه محل پذیرش خودداری کنند به عنوان "منصرف از تحصیل" شناخته می شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب