دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 دی 1402 - 14:09

رویداد صدرا در رودهن؛ دانشگاه آزاد نقطه اتصال علم و صنعت

رویداد صدرا در رودهن؛ دانشگاه آزاد نقطه اتصال علم و صنعت
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی رودهن گفت: سال‌های اخیر دانشگاه آزاد اسلامی سعی داشته برای ایجاد نقطه اتصالی بین دانشگاه و صنعت با ایجاد طرح پویش نقش مؤثری در این مسیر ایفا کند. 
کد خبر : 886345

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از رودهن با حضور فریده دوکانه‌ای فرد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، معاونان، مدیران، روسای دانشکده‌ها و مدیرعامل و مؤسس هولدینگ ویراد و جمع کثیری از دانشجویان، همایش رویداد صدرا در سالن اجتماعات این واحد دانشگاهی برگزار شد.

فریده دوکانه‌ای فرد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن در ابتدای این همایش گفت: سال‌های اخیر دانشگاه آزاد اسلامی سعی داشته برای ایجاد نقطه اتصالی بین دانشگاه و صنعت با ایجاد طرح پویش که بستر حضور دانشجویان در صنعت و فعالیت در محیط کار واقعی را فراهم می‌کند؛ نقش موثری در این مسیر ایفا کند. 

وی افزود: رویداد صدرا (صنعت، دانشگاه و راه اشتغال) در دانشگاه آزاد اسلامی با هدف پیاده‌سازی طرح پویش برای دانشجویان و شرکت‌ها و ایجاد اشتغال پایدار و کارآمد دانشجویان و توانمندسازی و مهارت‌آموزی و ایجاد کارآموزان ماهر و کارآمد طراحی شده است.

دوکانه‌ای فرد تصریح کرد: هدف کلی هدایت دانشجویان به سمت مهارت‌آموزی است تا دانشجو آنچه را که در دانشگاه آموخته و ارتباطاتی که به شکل عملیاتی در عرصه صنعت و محیط کار برایش فراهم می‌شود، زمینه اشتغال آینده او را تضمین کند.

وی افزود: در این راستا یکی از اهداف دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به اینکه یک دانشگاه نسل چهار و اجتماعی است، تأمین نیروی انسانی برای صنعت است؛ البته این مسئله نباید بعد از اتمام تحصیلات باشد؛ بلکه باید در زمان تحصیل دانشجو باشد، یعنی دانشجو در محیط واقعی تجربیات مرتبط با کار آینده خودش را کسب کند.

رئیس واحد رودهن خاطرنشان کرد: رویداد صدرا فرصت مناسبی است تا صنایع با حضور در دانشگاه، نیروی کار مورد نیاز را شناسایی و با کمک دانشگاه، آموزش‌های اختصاصی مورد نیاز شرکت خود را ارائه دهند و نیروی کارمورد نیاز خودرا جذب کنند.

وی افزود: در این رویداد دفتر ارتباط با صنعت واحد‌های دانشگاهی با مراکز صنعتی، اداری و تولیدی تفاهم‌نامه‌هایی را منعقد خواهند کرد و دانشجویان متقاضی پس از مصاحبه و بررسی‌های اولیه برای مهارت آموزی، در قالب طرح پویش معرفی می‌شوند و برای افرادی که با موفقیت این دوره‌ها را سپری کنند گواهی پایان دوره به عنوان سابقه کار صادر می‌شود.

دوکانه‌ای فرد بیان کرد: ما از همه صنایع و شرکت‌های فعال در این گونه رویداد‌ها می‌خواهیم که در راستای تعمیق هر چه بیشترارتباط صنعت و دانشگاه و جامعه حضور فعال داشته باشند و از مؤسسه آموزشی ویراد و هلدینگ راد برای همکاری در برگزاری این رویداد کمال تشکر را داریم و امید است این همکاری تداوم داشته باشد.

امید آقالطیفی رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد رودهن نیز گفت: چنین رویدادی نه تنها در واحد رودهن بلکه در واحد‌های دیگر هم برگزار می‌شود و باعث ایجاد یک ارتباط صحیح و درست بین دانشجویان شاغل به تحصیل و بازار کار است.

وی افزود: مهارت فراتر از تحصیل است و یک دانش آموخته به صرف داشتن تحصیلات دانشگاهی لزوما نمی‌تواند فرد موفقی حتی در ورود به بازار کار باشد از این رو دانشگاه آزاد اسلامی با ارائه طرح‌هایی مانند طرح پویش، رویداد صدرا و راه اندازی مدارس مهارتی و کارگاه‌های مهارتی و دعوت از عزیزانی که می‌توانند در این راه به ما کمک کنند در صدد پرکردن این خلأ است.

در ادامه محسن بغدادی مدیر گروه دانشکده مهارت و کارآفرینی واحد رودهن گفت: پیرو مصوبه شورای عالی اشتغال و برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران و دستورالعمل اجرایی تأسیس و اداره مراکز مدیریت مهارت‌آموزی و مشاوره شغلی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی TMC دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن با رویکرد اشتغال و توانمندسازی دانشجویان در ساختمان کتابخانه این واحد دانشگاهی راه اندازی شد.

وی افزود: در خصوص طرح پویش نیز که فرایند نهایی مهارت آموزی است، دانشجویان در حال تحصیل این امکان را پیدا می‌کنند که در محیط کار واقعی کارآموزی خود را انجام دهند و این شرایط برای دانشجویان دوره کارشناسی ۸ واحد درسی است.

رحمانی راد مدیر عامل و موسس شرکت هولدینگ ویراد هم با ابراز خرسندی از حضور در جمع گرم و صمیمی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی و انتقاد از فاصله ایجاد شده بین صنعت و دانشگاه گفت: سهم عمده جدایی صنعت از دانشگاه به بعضی سیاست‌های اشتباه دولت‌های قبلی بر می‌گردد، از جمله اعطای مجوز به صنایع داخلی مبنی بر واردات بی رویه و کارشناسی نشده ماشین آلات شرکت‌های خارجی و متعاقب آن وابستگی شرکت‌های داخلی برای تعمیر و نگهداری این دستگاه‌ها بود.

وی افزود: دنیای امروز، دنیای آموزش و پژوهش و ارتباط آن‌ها با صنعت و جامعه است. پیوند دانشگاه و صنعت، یکی از شناخته‌شده‌ترین راه‌های رسیدن به توسعه اقتصادی و اجتماعی بوده به گونه‌ای که توسعه جوامع به پیوند میان این دو نهاد وابسته شده است. 

رحمانی راد خاطرنشان کرد: اساساً مفهوم دانشگاه کارآفرین به عنوان نسل سوم از نظام آموزش عالی ریشه در رابطه صنعت و دانشگاه دارد. دانشگاه از یک سو، تأمین‌کننده نیروی انسانی متخصص موردنیاز در سطح عالی بوده و از سوی دیگر، بسیاری از توانایی‌های علمی، تحقیقاتی و آزمایشگاهی در دانشگاه‌ها مستقر است.

رویداد صدرا در رودهن؛ دانشگاه آزاد نقطه اتصال علم و صنعت

وی با قدردانی از دانشگاه آزاد اسلامی در جبران فاصله ایجاد شده بین صنعت و دانشگاه گفت: رویداد صدرا و طرح پویش محل کشف استعداد‌ها و پرورش نیروی کار ماهر می‌باشد و امیدوارم این سیاست کماکان به قوت خود باقی بماند.
در پایان این همایش، تفاهم نامه همکاری مابین دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن و هولدینگ ویراد به امضای طرفین رسید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب