بهادری جهرمی: رکورد خرید تضمینی گندم در دولت سیزدهم شکست
به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی بهادری جهرمی چهارشنبه شب در گفتوگویی تلویزیونی گفت: در جلسه روز گذشته شورای پول و اعتبار پیشنهادِ وزارت راه و شهرسازی برای ۲ برابر شدن وام ودیعه مسکن به تصویب رسید و براین اساس وام ودیعه مسکن در عموم نقاط کشور ۲ برابر به بالا شد.
سخنگوی دولت افزود: در تهران این مبلغ به ۲۰۰ میلیون تومان و در مراکز استانها به ۱۵۰ میلیون تومان افزایش یافت و در روستاها هم که پیش از این ودیعه مسکن وجود نداشت از این پس می توانند تا سقف ۴۰ میلیون تومان وام ودیعه مسکن دریافت کنند.
بهادری جهرمی ادامه داد: با توجه به قوت گرفتن فرایند تولید مسکن در حوزه خرید و فروش مسکن با مهار رشد قیمت مواجه شده ایم.
وی تاکید کرد: حرکت به سمت اداره مردمی امور آثار خوبی برجا گذاشت و فاصله دولت و مردم را به حداقل رساند و سفرهای استانی، جلسات نخبگانی و دانشگاهی و اخذ نظرات و حضور میدانی در موقعیتهای خاص، سبب شد مردم میداندار امور شوند.
رکورد خرید تضمینی گندم در دولت سیزدهم شکست
سخنگوی دولت ادامه داد: در دو سال گذشته موفق شدیم رکورد افزایش بیش از دوبرابری خرید گندم را از سوی دولت رقم بزنیم و این به علت میدانداری کشاورزان بود که چنین نرخ رشدی رقم خورد.
بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: با وجود تحریمهای ظالمانه آمریکا، سال ۱۴۰۱ در حوزه تجارت خارجی کالای غیرنفتی موفق شدیم این رکورد را به ۱۱۲ میلیارد دلار برسانیم و مردم در این زمینه میداندار بودند، دولت با افزایش تعاملات در دیپلماسی همسایگی معاهداتی را منعقد کرد تا تجارت خارجی تسهیل شود.
وی تاکید کرد: هرگاه مردممیدان دار شدند مشکلات برطرف شد و این یکی از اصلی ترین دستاوردهای دولت است.
بهادری جهرمی گفت: دستاورد دیگر دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی است. دشمن پروسهای به نام به انزوا کشاندن ایران را آغاز کرد. آنها شفاف اعلام کردند که میخواهند ایران را در انزوا قرار دهند تا تعاملات خارجیاش محدود و مجبور شود در مسیری که آنها برای ایران مشخص میکنند حرکت کند.
سخنگوی دولت افزود: امروز این کلمه برای ما نامأنوس شده است طرحی که ۱۰ سال پیش دشمن امروز دیگر برای مردم مأنوس نیست. در دو سال گذشته رئیسجمهور ۲۰ سفر خارجی داشت یا میزبان بسیاری از روسای کشورهای دیگر در ایران بود. تعاملات بهویژه در زمینه دیپلماسی همسایگی گسترش یافته است. روابط ما با کشورهایی که متوقف شده بود در این ۲ سال فعال شد. عضو بریکس و شانگهای به عنوان نهادهای تأثیرگذار جهانی شدهایم که طبیعتاً آثار آن را در تعاملات با سایر کشورها نشان میدهد.
وی خاطرنشان کرد: نقشهای که برای کشور کشیده شده بود بیاثر شد و ایران کمکم جایگاه حلقه اتصال مانند میان کشورهای منطقه را پیدا کرده است. مثلاً سوآپ گازی ترکمنستان به آذربایجان از مسیر ایران میگذرد و این همگرایی اقتصادی سهجانبه که ایران هم نقش محوری دارد اثر امنیتی و اقتصادی دارد و هم اثر معیشتی بر زندگی مردم؛ که میتواند تا حدودی کمبود گاز در شمال کشور را مدیریت کند.
بهادری جهرمی افزود: قطار روسیه به هند از خاک ایران میگذرد که این موضوع هم اثر اقتصادی و هم چند جانبه خارجی دارد. این موارد نشان میدهد مردم ایران با ایستادگی خود موفق شدند پیروز میدانها شوند.
تکمیل ۲۰۰ طرح نیمهتمام در دولت سیزدهم هدفگذاری شده است
وی افزود: برخی اعداد که در بودجه پیشبینی میشود غیر واقعی است، برای اینکه علاقه داریم طرحهایی انجام شود. در بودجه سال گذشته هم منابع غیر واقعی برای مولدسازی پیشبینی شد، آمار سال قبل ۲ هزار میلیارد تومان بود و ناگهان در بودجه ۱۴۰۲، بیش از ۱۰۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: متأسفانه در بسیاری از موارد بیش برآورد میشود، به همین دلیل دولت از مجلس درخواست دارد که ارزیابی کارشناسی دولت مبنای اصلی باشد.
بهادری جهرمی تصریح کرد: در مولدسازی در مرحله اول ارزشگذاری و ارزشافزایی زمینها اتفاق افتاده است و کمکم به مرحله واگذاری و یا تهاتر برای اجرای طرحهای نیمهتمام اتفاق خواهد افتاد.
وی با بیان اینکه در دولت ۲۰۰ طرح اولویتگذاری شده است که ان شاء الله در این دولت تکمیل خواهد شد، گفت: ۲۵۰۰ طرح نیمهتمام در کشور شناسایی شده است و باید تمام شود و در اولویتهای بعدی قرار دارند.
بهادری جهرمی با بیان اینکه دولت سیزدهم بنای خدمت به مردم دارد و علاقهای به کلنگ زنی ندارد، گفت: اجرایی کردن کارهای روی زمینمانده، نهضت دیگری است که در برنامههای دولت قرار دارد.
سخنگوی دولت در تشریح دستاوردهای دولت سیزدهم افزود: طرحهای نیمهتمام زیادی روی زمین مانده بود که با اختصاص بودجه ۱۰ سال کل کشور به اتمام این طرحهای نیمهتمام باز هم امکان تکمیل این پروژهها وجود نداشت.
وی ادامه داد: اجرایی کردن کارهای روی زمینمانده، نهضت دیگری است که در برنامههای دولت قرار دارد مانند تسهیل صدور مجوزها و آزادسازی سواحل، رتبهبندی معلمان و تعرفههای نظام پرستاری که از این قبیل اقدامات محسوب میشود.
بهادری جهرمی ادامه داد: دولت بنا دارد کارهایی که بر روی زمین مانده را به اتمام برساند و اجرایی کند و با اولویتبندی این در دست اقدام قرار گرفت.
سخنگوی دولت تأکید کرد: در دور دوم سفرهای استانی، تقریباً سفری نیست که در آن طرحهای نیمهتمام به بهرهبرداری نرسد؛ مانند آزادراه اصفهان- شیراز، طرحهای آبرسانی غدیر و کلان بیمارستانهایی که به افتتاح رسیده است و مردم بهخوبی در ذهن دارند که سالیان سال این طرحها نیمهتمام مانده بود.
دولت اهل کلنگ زنی نیست بلکه در پی خدمت به مردم است
بهادری جهرمی افزود: دولتها معمولاً علاقهای به کلنگ زنی دارند تا طرحی را به نام خود اختصاص دهند ولی این دولت اهل این کار نیست و بنا دارد به مردم خدمت کند. این دولت سعی کرده اولویتهای خود را با اولویتهای ذهنی مردم تطبیق دهد.
سخنگوی دولت در تشریح دستاوردهای دولت تصریح کرد: رشد اقتصادی نیازمند تأمین نقدینگی است، در عین حالی که دولت تلاش دارد تا کشور دچار رکود اقتصادی نشود و نرخ رشد هم نشانگر این است که دولت تاکنون موفق بوده، همزمان از اصلاح نظام بانکی مغفول نمانده و بانکها به این سمت هدایت شدهاند.
وی ادامه داد: یکی از موسساتمالی اعتباری که تعیین تکلیف شد و اخبار آن منتشر شد و پیرامون آن تصمیمگیری صورت گرفت با حفظ حقوق سرمایهداران و با انتقال دارایی بهگونهای که زیان ده نباشد مدیریت شد و بقیه مؤسسان و بانکها نیز یا خود در این مسیر برنامه اصلاح بانک مرکزی قرار میگیرند و یا در غیر این صورت برای آنها تصمیمگیری میشود.
بهادری جهرمی افزود: در ابتدای فعالیت دولت عموم بانکهای دولتی زیان ده بودند ولی امروز بهجز یک بانک که زیان انباشته گسترده بهواسطه تجمیع به آن صورت گرفته، هیچکدام از بانکهای دولتی زیان ده نیستند و در مسیر سلامت اقتصادی قرار گرفتند زیرا اقدامات متعددی برای آنها از سوی دولت صورت گرفته است.
وی گفت: در حوزه شفافیت مالی این دولت بیش از 1100 شرکت دولتی حسابت های آنها منتشر شده است، وقتی حسابهای مالی منتشر میشود فسادها کاهش میباید و بانک نظارتپذیر میشوند.
سخنگوی دولت افزود: اصلاح نظام بانکی آمال دولتهای مختلف بود، جلوگیری از فساد، اشتغال، کنترل تورم، ساخت مسکن و ... موضوعاتی بوده که در سالهای مختلف اولویت کشور بوده اما آنگونه که بایدوشاید به سامان نرسیده است. نظام بانکی در کنار مزایایی که داشته، نیاز به ساماندهی هم داشت که از کارهای روی زمین مانده بود، آفتهایی گریبان گیر نظام بانکی بوده که در سالهای مختلف درمان نشده بود
بهادری جهرمی تصریح کرد: حجم زیادی از نقدینگی تولید شده در کشور که عموماً به تولید نرفته و در بخشهای دلالی و سرمایهگذاریهای غیر مولد و حتی فرار پول هزینه شده است، از شبکه بانکی اتفاق میافتاد، لذا بانک مرکزی برنامه روشنی برای مورد به مورد بانکها و مؤسسات اعتباری طراحی کرد.
وی افزود: فعالیتهای بانکها بهصورت جزئی و ماهانه از سوی بانک مرکزی رصد میشود، فعالیت تولیدی بانکها، تراز مالی، هدایت نقدینگی و تسهیلات به بخش مسکن، فرزند آوری و تولید و نیز منابعی که باید به بانک مرکزی بدهند و رعایت استانداردهای بانک مرکزی کنترل شده و بر اساس رعایت این الگوها، در ماه بعد مجدداً برنامه اصلاحی به این بانک داده میشود.
اگر بانکی به سمت تراز شدن حرکت کند، در ماه بعد سهمیه تسهیلات بیشتری دریافت میکند
سخنگوی دولت گفت: آخرین نرخ رشد نقدینگی در کشور برای آبان ماه است که ۲۶.۲ درصد بود، مهم، مهار نرخ رشد نقدینگی است که از خود رقم نقدینگی مهمتر است، در ابتدای دولت نرخ رشد نقدینگی بسیار بالا بود که به حدود ۴۲ درصد میرسید مانند این بود که آبی که پشت سد جمع شده در اثر شکستگی سد و بدون هدایت به کانالهای رشد و توسعه، به سیلاب تبدیل شده و ویرانی در پی داشته باشد، وقتی حجم ورودی زیاد باشد و هدایت هم نشود ویرانگر است اما اصل تزریق نقدینگی اتفاق بدی نیست
وی افزود: در ابتدای دولت آمارهای رشد اقتصادی بسیار پایین و حتی در مواردی منفی بود که نشان میداد ورودی نقدینگی به رشد منتهی نمیشد و به ایجاد تورم منجر میشد، حجم ورودی هم بسیار بالا بود، دولت باید دو کار را انجام می ذاد یکی اینکه جلوی ورودی بیش از حد نقدینگی را میگرفت لذا هدفگذاری نرخ رشد نقدینگی را ۲۵ درصد تا پایان ۱۴۰۲ قرار دادیم که الان به ۲۶.۲ درصد رسیدهایم که نشان میدهد موفق بودهایم.
بهادری جهرمی گفت: مسئله دوم هدایت نقدینگی بود یعنی اینکه چه ورودی جدید و چه نقدینگی موجود که زیرساختهای بازارهای مالی و پولی و بانکی را خراب کرده بود بتوانند به رشد هدایت شوند لذا دو کار را انجام دادیم یکی اینکه با فعالیتهایی که کردیم توانستیم به رشد اقتصادی ۴ تا ۴ و نیم درصد در دو سال اول دولت و الان به ۶ درصد برسیم، مصرف نقدینگی به بخش تولید و حقوق و مزایا منتقل شد، در اقدام بعدی چند طرح پیشران اقتصادی طراحی کردیم تا بتوانیم منابع نقدینگی را به این طرحها ببریم، اولویت آنها بخش انرژی، پتروپالایشگاه، پالایشگاه، نفت و گاز و نیز بخشهای معدن بود که معادل ۴۸ میلیارد دلار میشد.
وی افزود: در حال حاضر در بخش معدن بالغ بر ۳۰ درصد رشد پیشرفت پروژهها بوده است در کل پروژههای پیشران نیز میانگین پیشرفت ۱۷ درصد بوده است
سخنگوی دولت گفت: اگر این مسیر هدایت نقدینگی را ادامه دهیم و منابع را به سمت تولید ببریم، میتوانیم تورم را مهار کنیم الان از تورم ۶۰ درصدی سال ۱۴۰۰ به تورم ۳۹ درصدی رسیدهایم.
انتهای پیام/