بهرهگیری از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان زیر نظر مرکز نوآوری ژئوماتیک کشور+ فیلم
سرتیپ مجید فخری معاون وزیر دفاع و رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به ضرورتهای بهرهگیری از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در سازمان متبوع خود گفت: از سال 98 با توجه بهچابکی و ظرفیتی که شرکتهای دانشبنیان از آن بهرهمندند تعامل جدی را با آنان آغاز کردیم که نتیجه آن ایجاد اولین مرکز نوآوری ژئوماتیک کشور با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهور بود.
وی افزود : در ذیل این مرکز شرکتهای خصوصی و شرکتهای نوپای نوآور ایجادشده که در حوزههای مختلف در حال همکاری با سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح هستند.
فخری ادامه داد: ما مشکلات عدیدهای در حوزه تجهیزات دادهبرداری و تعدادی از نرمافزارها که بهصورت اختصاصی توسط دو یا سه کشور تولید میشود، داریم.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح اظهار داشت: ازآنجاییکه این نرمافزارها حاکمیتی هستند و درصورتیکه هر کشوری به آن دست پیدا کند میتواند دادهها را در اختیار داشته باشد لذا بهمنظور دستیابی به این نرمافزار با شرکتهای دانشبنیان شروع به کارکردیم که الحمدالله تاکنون موفقیتهای مناسبی حاصلشده است و تا رسیدن به مرحله نهایی تولید مسیر زیادی باقی نمانده که در صورت پایان آزمایش و آزمون تولید این نرمافزار را به اطلاع مردم خواهیم رساند.
معاون وزیر دفاع خاطرنشان کرد: در حوزه هوش مصنوعی سازمان جغرافیایی یکی از سازمانهایی است که با این مقوله از دیرباز آشناست. از 20 سال پیش با موضوع بیگ دیتا طرف بودیم و امروز برای پردازش این حجم بزرگ داده که حاصل جمعآوری تصاویر ماهوارهای و عکسهای هوایی و دادههای دیگر است به هوش مصنوعی نیاز داشته و داریم و هماکنون نیز پروژههای جدی در سازمان در این حوزه در حال انجام است.
وی گفت: پردازش تصاویر ماهوارهای که حجم بالایی از دادهها را به همراه دارد بدون بهکارگیری هوش مصنوعی امکانپذیر نیست مثلاً برای موضوع هیرمند پردازش و تفسیر 30 سال دادهبرداری و عکسبرداری هوایی و ماهوارهای توسط عامل انسانی بسیار سخت است و چند سال طول میکشد؛ این فقط باهوش مصنوعی انجام میشود بر همین اساس هماکنون در سازمان از این موضوع استفاده میکنیم.
انتهای پیام/