دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آذر 1402 - 09:29
هفته پژوهش و فناوری (۳۹)

دانشگاه مسئولیت‌پذیر استاد و دانشجوی مسئله‌شناس می‌خواهد

دانشگاه مسئولیت‌پذیر استاد و دانشجوی مسئله‌شناس می‌خواهد
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی انزلی گفت: دانشگاه مسئولیت‌پذیر و با رویکرد حل مسئله، استاد و دانشجوی مسئله‌شناس می‌خواهد.
کد خبر : 885971

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، کریم کیاکجوری، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی انزلی در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری این واحد دانشگاهی با تأکید بر اهمیت طرح و تبیین مسئله در فرایند تحقیق و پژوهش اظهار کرد: دانشگاه مسئولیت‌پذیر و با رویکرد حل مسئله، استاد و دانشجوی مسئله شناس می‌خواهد. اگر مسئله به‌درستی تبیین شود، کار پژوهش به نحو مطلوب و صحیح انجام می‌شود و به گفته آلبرت انیشتین، فیزیک‌دان برجسته جهان، تبیین مسئله مهم‌تر از حل مسئله است.

وی با اشاره به اهمیتِ سؤال خردمندانه و آگاهانه، افزود: سقراط به دلیل طرح سؤالات آگاهانه و واقف بودن به ندانسته‌های خود، داناترین فرد جهان به شمار می‌رفت. به دلیل عدم طرح سؤالات آگاهانه و نداشتن نگاه علمی به مسائل به خودمان اجازه اظهارنظر و قضاوت در موضوعات مختلف را می‌دهیم و این موضوع آفت تلقی می‌شود. وارد دانشگاه‌های نسل پنجم شده‌ایم و دانشگاه‌های نسل پنجم باید مسئولیت‌پذیر باشند و تبیین مسئله برای دانشگاه‌های مسئولیت‌پذیر بسیار حائز اهمیت است.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی انزلی با بیان اینکه امروز بیش از هر زمان دیگر در دانشگاه‌ها نیازمند استادان مسئله‌شناس هستیم، تأکید کرد: باید نسبت به مسائل پیرامون خود از قبیل مسائل زیست‌محیطی، اشتغال و... حساس باشیم و لازمه این کار این است که ابتدا باید بر مسائلِ دانشگاهِ خود واقف بوده و آن‌ها را حل کنیم.

کیاکجوری با تأکید بر اهمیت و ضرورت خرد جمعی در حل مسائل و مشکلات، عنوان کرد: قطعاً مسائل و مشکلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی بندر انزلی تنها توسط یک فرد حل نمی‌شود و به مسئولیت اجتماعی همکاران خود و حساسیت آنان نسبت به مسائل پیرامون‌شان باور دارم.

 اهمیت علم و دانش در ساختار نظام سیاسی نهفته است

عضو هیئت‌علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی انزلی نیز با بیان اینکه فرایند و ساختار زندگی در آموزه‌های دینی ترسیم شده، گفت: با دقت در عالم طبیعت نیز متوجه این موضوع می‌شویم که الهام گرفتن از طبیعت همواره در مسیر زندگی به ما کمک می‌کند. اهمیت علم و دانش در ساختار نظام سیاسی نهفته بوده و با اعتقادات عجین شده است.  پیدایش علم و دانش با خلقت بشر برابری می‌کند. اهمیت و جایگاه علم و دانش بر کسی پوشیده نیست و اگر کشوری بخواهد پیشرفت کرده و به توانمندی برسد، باید در عرصه علمی توانمند شود.

جمشید عباس‌زاده ادامه داد: در شرایط فعلی جهان، ابزار‌های جنگی چندان کارساز نبوده و کشور‌ها باید خود را از نظر علمی توانمند سازند. امروز حجب و حیا به گوهر کمیاب تبدیل شده و رفتار استادان دانشگاه در این زمینه بسیار تأثیرگذار بوده و می‌تواند الگوی افراد هر جامعه‌ای باشد. کشور در زمینه‌هایی ازجمله علوم پزشکی و فیزیک در دنیا صاحب‌نظر و اندیشه بوده و جایگاه مطلوبی دارد.

وی با بیان اینکه پروژه‌هایی که در بسیاری از دانشگاه‌های معتبر جهان اجرا می‌شود، در راستای حل مسئله است، مطرح کرد: مسئولیتی که در نظام آموزشی بر دوش استادان نهاده شده، محدود به برگزاری کلاس‌ها و ارائه آموزش نیست و در حقیقت رسالت اصلی شناسایی مسائل و معضلات و حل آنهاست.

منیره حسینی صیادنورد، معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی انزلی نیز به ارائه گزارش عملکرد یک‌ساله حوزه پژوهش این واحد دانشگاهی پرداخت.

به گزارش آنا، در پایان مراسم، نیما رنجی، عضو هیئت علمی گروه مدیریت به‌عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی بندر انزلی، معرفی و تجلیل شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب