ذوالقدر: مجمع تشخیص در تعیین سیاستهای کلی نظام وظیفه مشورتی دارد
به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ محمدباقر ذوالقدر روز دوشنبه در همایش بینالمللی مطالعات منطقهای، سیاست آسیایی و همسایگی جمهوری اسلامی با حضور مسئولان ۳۸ اندیشکده، اظهار داشت: مجمع تشخیص مصلحت نظام با توجه به ضرورت و الزام رهبر معظم انقلاب، با مجامع دانشگاهی و اندیشکدهها ارتباط برقرار کرده است.
وی با اشاره به اینکه این مجمع در سال ۶۶ با ابتکار امام راحل برای حل اختلافات بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان تاسیس شد، اضافه کرد: گاهی در جریان قانونگذاری شرایطی پیش میآید که بنا به اقتضائات، احکام اولیه قانون اساسی سازگاری ندارد و در نتیجه اختلاف پیش میآید که در چنین مواردی، مجمع تشخیص مصلحت نظام ورود میکند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره وظایف این مجمع که در سال ۶۸ به آن اضافه شد، بیان داشت: در مواردی که رهبر معظم انقلاب قصد تعیین سیاستهای کلی نظام را دارند، مجمع تشخیص وظیفه مشورتی دارد. همچنین طبق قانون اساسی، حل معضلات نظام هم وظیفه رهبری است که توسط این مجمع انجام میشود که این موارد در اصل ۱۱۰ قانون اساسی تصریح شده است.
ذوالقدر ادامه داد: براساس اصل ۱۱۲ قانون اساسی، همچنین ارائه مشورت در امور مهم کشور، وظیفه مجمع تشخیص است که در آن به عنوان هیات عالی مستشاری رهبری یاد شده است. در قانون اساسی همچنین هفت وظیفه دیگر برای مجمع تشخیص مشخص شده که از آنها به عنوان وظایف اتفاقی یاد میشود.
وی تأکید کرد: مجمع تشخیص، جزئی از نظام رهبری و شان آن کمک و مشورت به رهبری است و عالیترین و راهبردیترین سطح تصمیمات در این مجمع گرفته میشود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه همچنین این مجمع در رابطه با اینکه حکمی از احکام الهی یا اصلی از اصول قانون اساسی اجرا شود یا خیر، تصمیم گیری میکند، گفت: رهبر انقلاب بارها بر این نقش مهم مجمع تاکید کردهاند.
ذوالقدر با بیان اینکه در سن ۳۵ سالگی مجمع تشخیص، بیش از ۴۰ سیاست تنظیم شده است، افزود: ۳۸ سیاست در حال اجراست که این سیاستها از چشم انداز گرفته تا ۳۷ سیاست دیگر در حوزههای مختلف اعم از فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، علم و آموزش، اقتصادی، دفاعی و امنیتی، قضایی و همه حوزههای حکمرانی را دربرمیگیرد.
وی با بیان اینکه سیاست کلی توسعه دریامحور نیز اخیرا در حوزه زیرساختها، تدوین و ابلاغ شده است، تصریح کرد: در مورد بعضی از مسائل کشور، رهبر معظم انقلاب برای تنظیم امور، تشخیص و تصمیمگیری، موارد را به مجمع تشخیص ارسال میکنند که باید مبتنی بر درک عمیق و محتوایی درست باشد.
وی یادآورشد: معظم له در حکیم اخیر هم تاکید کردند که باید ارتباطی با جامعه نخبگانی شکل بگیرد و در همین راستا در ۱۲ اردیبهشت امسال با شکل گیری این جامعه تعدادی از نخبگان در سطح بالا جذب مجمع تشخیص شدند.
انتهای پیام/