دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 آذر 1402 - 16:02
یادداشت؛

خشتی که آیینه شد

خشتی که آیینه شد
«خشت و آینه» فرصتی برای مثبت‌اندیشی بود، دیدن نقطه‌های مثبت و روح‌افزا که در کلاس‌های همکاران و در نزدیکی ما رخ می‌دهد.
کد خبر : 885229

خبرگزاری علم و فناوری آنا- مجتبی جعفری عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر؛ رویداد ملی «خشت و آینه» که آذر ۱۴۰۲ در دانشگاه آزاد اسلامی زنجان برگزار شد، رویدادی بود بسیار متفاوت از همه نشست‌ها و همایش‌های قبلی. این همایش نوآورانه با استقبال بیش از ۶۰۰ اثر از استادان مواجه شد که خود حکایتگر اهمیت این موضوع از نگاه استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه است.

نکته مهمی که در این همایش وجود داشت، انعکاس حقایق و واقعیات کلاس استادان و دغدغه‌های آنان در قبال دانشجویان و آینده‌سازان میهن اسلامی بود. نکته دیگر این رویداد توجه به ظرفیت‌های مغفول اساتید بود که لازم است مورد توجه قرار گیرد.

(رویداد «خشت و آینه» نشان داد که می‌توان تجربیات معلمی را منتقل کرد)

بهره‌مندی از این ظرفیت‌ها می‌تواند گره‌های بزرگ را بگشاید، چراکه استادان به‌حق شمع‌های سوزانی برای روشن نگه داشتن ذهن و ضمیر دانشجویان هستند.

نکته دیگر اینکه «خشت و آینه» فرصتی برای مثبت‌اندیشی بود، دیدن نقطه‌های مثبت و روح‌افزا که در کلاس‌های همکاران و در نزدیکی ما رخ می‌دهد. «خشت و آینه» فرصتی است برای به اشتراک گذاشتن تجربه‌های موفق کلاس‌داری و به تعبیر دکتر طهرانچی می‌توان تجربیات معلمی را منتقل کرد و نباید این حرفه را با کسب تجربه در کلاس آموخت.

«خشت و آیینه» فرصتی است برای احیای نام شهیدان که در تجارب بسیاری از استادان وجود داشت. آری خشت آینه خشتی‌ است از بنای عظیمی که آیینه‌ای خواهد بود برای انعکاس آنچه در کلاس‌ها می‌گذرد.

البته بسیاری از استادان تجارب خود را از سال‌ها قبل در کتاب‌ها و سایت‌ها ضبط و در این نشست منعکس کردند که نشان از اهمیت تجربه‌نگاری و بهره‌مندی از تجارب دارد و امروز تجربه‌نگاری در قالب یک رویداد خود را نشان داد و قطعاً در سال‌های آینده استقبال از این همایش چندین برابر خواهد شد.

اما چند نکته که باید مدنظر قرار گیرد: نخست اینکه ارائه تجارب به نحو حضوری بسیار تأثیرگذارتر از ارائه مجازی بود، دوم  اینکه با توجه به ظرفیت تجربه‌نگاری باید ارائه تجارب در استان‌ها تقویت شود.

سوم باید از ظرفیت تجارب استادان به‌عنوان یکی از قطب‌های مهم اثرگذار برای تحول فرهنگی استفاده کرد و این نکته‌ای است که قطعاً مدنظر معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی قرار خواهد گرفت.

در پایان لازم است از دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی که اهتمام ویژه‌ای برای حضور در این نشست و استماع تجارب استادان داشت تشکر کنیم.

همچنین لازم است از دکتر جهان‌بین معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و همکاران حوزه معاونت فرهنگی قدردانی کرد و نیز لازم است از عزیزان‌مان در واحد زنجان که به‌حق میزبانی شایسته برای این رویداد بودند سپاسگزاری کنیم و برایشان اجر الهی و موفقیت روزافزون آرزو کنیم.

به گزارش آنا، بیش از ۶۰۰ تجربه از استادان واحد‌ها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور به دبیرخانه نخستین رویداد ملی تجربه‌نگاری ارسال شده بود که از میان آن‌ها ۱۳۰ تجربه منتخب به مرحله نهایی راه یافت و مراسم اختتامیه رویداد ملی «خشت و آینه» در واحد زنجان این دانشگاه برگزار شد. مجتبی جعفری عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر یکی از برگزیدگان این دوره بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب