امکان جابهجایی اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد/ انتقال کارمند در کمتر از یک هفته انجام میشود
داریوش جاوید، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در تبریز در پاسخ به این پرسش که روند اجرایی سند تحول تعالی در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و واحد تبریز را برای اینکه از بحران خارج شود، چگونه ارزیابی میکنید، اظهار کرد: سند تحول تعالی دانشگاه آزاد اسلامی یکی از قویترین سندهای تحول تعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی است که دارای ۱۰ بسته کاری و در آن حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ شاخص تعبیه شده است.
وی افزود: با وجود تیم مدیریتی بسیار خوب دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و واحد تبریز که در رأس آن آرش رنجبران به همراه هیئت رئیسه استان و رؤسای واحدهای دانشگاهی فعالیت میکنند، اتفاقات خوبی رخ داده است. چند روز گذشته در استان دو تا سه بسته از سند مورد بررسی قرار گرفت که روند بسیار مطلوبی داشت و این نوید را میدهم که عملکرد واقعی در سه ماه گذشته نسبت به بودجه پیش بینی مطلوبتر بوده است.
این مسئول تصریح کرد: طبق برآوردی که انجام میدهیم با توجه به شرایط خاصی که استان آذربایجان شرقی دارد و با همتی که وجود دارد تا پایان سال مالی ۱۴۰۳، دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی از شرایط خاص خارج خواهد شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بستههای کاری متنوعی بهخصوص برای جابهجایی کارکنان جهت ارائه وجود دارد، گفت: اگر پروژه جایابی کارکنان و اعضای هیئت علمی به سرعت و با دقت انجام شود، حتی زودتر از پایان سال مالی ۱۴۰۳ خروج از شرایط خاص برای استان آذربایجان شرقی اتفاق خواهد افتاد.
جاوید در پاسخ به پرسشی در زمینه جابهجایی اعضای هیئت علمی و کارکنان بیان کرد: خوشبختانه با وجود یک میلیون و ۳۰۰ هزار دانشجو و ۲۶ هزار و ۸۰۰ کارمند در حال حاضر به نسبت نرمال یک به ۵۰ رسیدهایم یعنی به ازای هر ۵۰ دانشجو یک کارمند داریم و البته این میانگین کشوری است و توزیع آن در کشور همگن نیست.
نقل و انتقال به استانهایی که نیازمند کارمند هستند در کمتر از یک هفته انجام میشود
وی با اشاره به اینکه این نسبت در برخی استانها مانند مازندران و آذربایجان شرقی کمتر از میانگین کشوری است و در استانهایی مانند قم، اصفهان و تهران بیشتر است، خاطرنشان کرد: در شورای اداری آذربایجان شرقی مصوبهای داشتیم که هر کارمندی را تمایل به نقل و انتقال به استانهایی که نیازمند کارمند هستند داشته باشد، در کمتر از یک هفته منتقل میکنیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی متذکر شد: برای جابهجایی اعضای هیئت علمی کمیتهای در سازمان مرکزی تشکیل شده است تا مدلی برای این جابهجایی وجود داشته باشد که در دو استان آذربایجان شرقی و غربی به صورت پایلوت(آزمایشی) آغاز شده است.
جابهجایی هیئت علمی بر اساس آمایش
جاوید ادامه داد: لیستی در اختیار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی قرار گرفت و قرار شد ظرف دو هفته اسامی لیست احصا و گردآوری شود و اسامی هیئت علمی که تمایل به جابهجایی دارند را به ما تحویل دهند تا مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد و جابهجایی هیئت علمی بر اساس آمایش انجام خواهد شد.
وی در پاسخ به پرسشی در زمینه افزایش دانشجویان و قرارداد با صنایع جهت برون رفت از مشکلات مالی و رسیدن به پایداری اقتصادی گفت: جای خوشحالی است در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی تعداد دانشجو از ۵۲ هزار نفر ظرف دو سال به ۶۳ هزار نفر رسیده است و از سوی دیگر نیز در موضوع دانشبنیان اتفاقات خوبی رخ داده است و اینکه دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی دارای دانشمندان و پژوهشگران برگزیده استانی و کشوری موفقی است جای خوشحالی و مباهات هست و نشان از موفقیت و رشد چشمگیر این دانشگاه در زمینههای مختلف دارد که در آینده نه چندان دور باعث پایداری اقتصادی و برون رفت از شرایط خاص خواهد شد.
این مسئول با ابراز خرسندی از شیب منطقی افزایش دانشجو و افزایش درآمدهای غیرشهریهای در استان آذربایجان شرقی بیان کرد: اگر جابهجایی کارکنان و هیئت علمی بر اساس بستهای که ما تقدیم دانشگاه کردیم، انجام گیرد، شاید کمتر از یک سال دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی به وضعیت مطلوب برسد و از شرایط خاص خارج شود.
هیچ طرح اقتصادی توجیهپذیری نباید به دلیل نبود منابع مالی روی زمین بماند
جاوید در ادامه در پاسخ به سوالی در زمینه سفر دکتر طهرانچی به تبریز و قول وی جهت مساعدت ۱۰۰ میلیارد تومانی به منظور سرای نوآوری کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی، ابراز کرد: هیچ طرح اقتصادی توجیه پذیری چه در چارچوب کشاورزی و غیر کشاورزی در تمام واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور به دلیل نبود منابع مالی نباید روی زمین بماند.
جاوید گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی بزرگترین صندوق پژوهش و فناوری کشور را داریم که سرمایه آن ۳۷۴ میلیارد تومان است و به ۸۰۰ میلیارد تومان در حال افزایش است.
وی خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی نیز مقرر شد واحدهای دانشگاهی طرحهای خود را به شورای راهبری کشاورزی تحویل دهند و اگر این شورا تأیید کرد به صندوق پژوهش و فناوری بیاید تا نسبت به تأمین اعتبار آن اقدام شود و هیچ محدودیتی جهت تأمین منابع با شرط توجیه پذیر بودن طرح وجود نخواهد داشت.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی درباره وضعیت معیشتی کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی گفت: در دو سال گذشته دراین زمینه حرکات مثبتی صورت گرفته است و عزم رئیس دانشگاه و هیئت امنا بر این است در رفع دغدغههای اقتصادی و معیشتی همکاران گام برداریم.
گفتوگو از صفیه طاهرخانی
انتهای پیام/