دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

همکاری ۴ شرکت دانش‌بنیان هم زنجیره با هدف هم‌افزایی

همکاری ۴ شرکت دانش‌بنیان هم زنجیره با هدف هم‌افزایی
مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت از تشکیل کنسرسیوم دانش‌بنیان بین چهار شرکت هم زنجیره با هدف هم‌افزایی و اشتراک‌گذاری منابع توسط یکی از شرکت‌های خدمات کسب وکار خبر داد.
کد خبر : ۸۸۵۰۰۰

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وزارت صمت، «امیرحسین اسدی» گفت: برای انجام کار‌های بزرگ، نیاز داریم تا منابع خرد را تجمیع و از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

وی افزود: وقتی به شرکت‌های دانش‌بنیان برای حل چالش‌ها و مسائل مراجعه می‌کنیم، اغلب آن‌ها کوچک هستند و توانایی حل مسائل بزرگ را ندارند که این موضوع خود عوامل مختلفی دارد.

مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت اضافه کرد: از سوی دیگر در بازدید از ۲۰ پارک فن‌آوری، در این مدت شرکت‌های زیادی مشاهده شد که دقیقا کار یکسان انجام می‌دهند؛ یعنی هم منابع می‌گیرند هم در مسیر کسب وکار با شرایط سخت آن قرار گرفته‌اند همچنین به‌واسطه ضعف و کوچکی، توان انجام کار‌های بزرگ را ندارند.

وی با طرح این پرسش که در این زمینه باید چه کرد؟، ادامه داد: الگوی پیشنهادی استفاده از شرکت‌های خدمات کسب وکار در راستای تشکیل کنسرسیوم بین شرکت‌های دانش‌بنیان در پارک‌ها و مراکز نوآوری بود و در این راستا گام برداشتیم.

اسدی تصریح کرد: وقتی نگاه به یک صنعت، مبتنی بر زنجیره ارزش و مدیریت زنجیره تامین باشد، رشد این صنعت شتاب بیشتری گرفته و عوامل مورد نیاز آن صنعت، با سرعت بیشتری در دسترس قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در این زمینه تلاش شد تا در ارتباط بین شرکت‌های فن‌آور و دانش‌بنیان، تکامل زنجیره ارزش یک صنعت در نظر گرفته شود.

مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیان، اگر بتوانند در مسیر زنجیره ارزش یک صنعت، متحد شوند، قطعا خواهند توانست حجم بالایی از گردش مالی صنعت کشور را راهبری کنند.

وی با تاکید بر اینکه در شان زیست بوم نوآوری و فن‌آوری کشور نیست که زیر دو درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) را مدیریت کند، یادآور شد: در رویکرد توسعه کنسرسیوم، به‌دنبال ایجاد کنسرسیوم دانش‌بنیان‌ها در مسیر زنجیره ارزش، تبادل سهام، تبادل بازار، تبادل محصول، تبلیغات مبتنی بر دریافت سهام، بازاریابی مبتنی بر دریافت محصول و شیوه‌های نوین بازاریابی هستیم.

اسدی تاکید کرد: در این زمینه مقرر شد شرکت دانش‌بنیان، از خط تولید شرکت دانش‌بنیان دیگر، استفاده کرده و خود، خط تولید راه‌اندازی نکند.

وی با اشاره به اینکه استفاده از نانو در صنایع غذایی، صنایع آرایشی و بهداشتی و کشاورزی در سالیان گذشته توسعه پیدا کرده، اضافه کرد: در این زمینه نخستین کنسرسیوم بین یک شرکت دانش‌بنیان از یاسوج و پارک فن‌آوری این استان، یک شرکت دانش‌بنیان از پارک فن‌آوری کرمانشاه، یک شرکت فن‌آور صنعت کشاورزی، یک شرکت خدمات کسب وکار دانش‌بنیان دارای مجوز از پارک فن‌آوری پردیس و یک شرکت دانش‌بنیان صنعت تبلیغات و زیرساخت‌های تبلیغات هستیم.

مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت با بیان اینکه تاکنون چندین جلسه بین این شرکت‌ها تشکیل شده است، گفت: این کنسرسیوم، با صرفه جویی منابع، ایجاد اشتراک منابع و کمک به شکل دهی فن‌آوری در زنجیره می‌تواند الگویی برای توسعه این کار در کشور باشد.

انتهای پیام/

گوشتیران
قالیشویی ادیب
ارسال نظر