ساخت تجهیزات مورد نیاز صنایع و سازمانها با تخصص محققان بومی
مزدک تیمورتاشلو مدیر مرکز تحقیقات توسعه فناوریهای نوین در صنایع برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره چگونگی آغاز به کار این مرکز اظهار کرد: این مرکز اسفند ۱۳۹۷ با مجوز سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی آغاز به کار کرد و تنها مرکز تحقیقات دارای مجوز از سازمان مرکزی در خراسان شمالی است و مسئولان در گسترش رسیدن به اهداف این حوزه بیشازپیش در تلاشند.
وی بیان کرد: مرکز تحقیقات توسعه فناوریهای نوین در صنایع برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد سال ۱۳۹۹ به کنسرسیوم انرژیهای نو و تجدیدپذیر دانشگاه آزاد اسلامی پیوست که هدف از ایجاد کنسرسیومها ایجاد شبکه گسترده کشوری و همکاری مشترک بین واحدها بهمنظور افزایش قابلیتها و امکان اخذ طرحهای کلان کشوری بوده و بهعنوان بازوی مشورتی در زمینه تخصصی خود به سیاستهای کلان دانشگاه آزاد در آن حوزه است.
اخذ بیش از ۲۰ قرارداد برون دانشگاهی به ارزش حدودی ۱۸ میلیارد ریال
مدیر مرکز تحقیقات توسعه فناوریهای نوین در صنایع برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد افزود: از مهمترین دستاوردهای این کنسرسیوم برای واحد بجنورد میتوان اقدامات مهمی مانند تأسیس نیروگاه خورشیدی ۲۰۰ کیلوواتی در واحد بجنورد و استفاده از حمایتهای دولتی در راستای تغییر نوع لامپهای روشنایی فضای باز دانشگاه را نام برد که این دو به تنهایی میتواند صرفهجویی بالغبر ۷۵۰ میلیون ریالی در ماه برای این واحد دانشگاهی داشته باشد.
تیمورتاشلو با اشاره به اهداف این مرکز عنوان کرد: یکی از اهداف مرکز تحقیقات، درآمدزایی از طریق گسترش طرحهای بروندانشگاهی در حوزه صنایع، برق و انرژی بوده که تاکنون موفق به اخذ بیش از ۲۰ قرارداد برون دانشگاهی به ارزش حدودی ۱۸ میلیارد ریال شده و اکنون نیز در حال انعقاد قرارداد برای ۵ طرح به مبلغ حدود ۴.۵ میلیارد تومان با سازمان برنامهوبودجه، شرکت توزیع برق استان، اداره کل زندانها و سازمان فنی و حرفهای استان است.
مهمترین محورهای مطالعاتی مرکز تحقیقات واحد بجنورد
وی اضافه کرد: تخمین بار، تعیین الگوی مصرف، بار تجهیزات و ... با استفاده از روشهای مبتنی بر پردازش دادهها، فازی، عصبی و تئوری، تخمین توجیه اقتصادی و امکانسنجی علمی استفاده از تیوریها و تجهیزات بهروز، تعیین عمر مفید اقتصادی و فنی استفاده از مقرههای سیلیکونی، تهیه نقشه جامع و طرح اتصال به شبکه، تابآوری و قابلیت اطمینان شبکه، فیلترهای پسیو فشار ضعیف، مهمترین محورهای طرحهای مطالعه موردی درباره رضایتمندی مشترکان شرکتهای برق و گاز و ... است.
مدیر مرکز تحقیقات توسعه فناوریهای نوین در صنایع برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد توضیح داد: تشخیص محل خطا و حفاظت سیستم، کابلهای خودنگهدار، سیستم ارت، حفاظت کاتدیک، اتوماسیون، مطالعات صنایع کوچک استان تنگناها و راهحلها و گسترش رونق صنعتی و اقتصادی روستاهای استان خراسان شمالی از دیگر محورهای مهم این طرحها هستند. یکی دیگر از اهداف این مرکز ساخت تجهیزات مورد نیاز صنایع و سازمانها با استفاده از تخصص بومی است.
تیمورتاشلو مطرح کرد: دستگاه بارگذاری سازههای ماکارونی، ترازوی هوشمند طیور، سیستم تغذیه و کنترل بار ماشینهای الکتریکی، درایور آلای دی روشنایی معابر، کوره القایی ZVS، پیادهسازی نمونه پایلوت مانیتورینگ آنلاین از راه دور مصرف برق پست توزیع، پایش کنتورهای تک فاز از اهم محصولات تولیدی محصولات تولیدی مرکز تحقیقات توسعه فناوریهای نوین در صنایع برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد هستند. گسترش ثبت اختراع در دانشگاه آزاد اسلامی یکی دیگر از اهداف این مرکز بوده که تاکنون یک مورد گواهی ثبت اختراع اخذ شده است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اهداف مرکز تحقیقات توسعه فناوریهای نوین در صنایع برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد برگزاری همایشها، سمپوزیومها، دورههای آموزشی و کارگاههای تخصصی حوزه برق و انرژی بوده که در این زمینه تاکنون بیش از ۱۴ مورد برگزار شده است.
نصب ۱۰۲ مولد خورشیدی پنج کیلوواتی در مناطق روستایی و محروم
مدیر مرکز تحقیقات توسعه فناوریهای نوین در صنایع برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد گفت: مشاوره و نظارت بر نیروگاهها و مولدهای خورشیدی فتوولتاییک در استان خراسان شمالی از دیگر اقدامات این مرکز بوده که تاکنون ۱۰۲ مولد خورشیدی پنج کیلوواتی در مناطق روستایی و محروم فاروج، شیروان، لوجلی، بجنورد، گرمه، جاجرم و اسفراین تحت نظارت و مشاوره این مرکز نصب و تأیید شده و روند انعقاد قرارداد و احداث ۸۰۴ مولد پنج کیلوواتی دیگر با گستردگی جغرافیایی بیشتر در این استان در حال اجراست که سرمایهگذاری صورت گرفته در این طرحها در حدود ۱۱۷ میلیارد تومان تخمین زده شده است.
تیمورتاشلو با اشاره به ارائه خدمات آزمایشگاهی مرکز تحقیقات توسعه فناوریهای نوین در صنایع برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد تبیین کرد: ارائه خدمات آزمایشگاهی تخصصی حوزه برق و انرژی بخصوص خدمات آزمایشگاهی فشار قوی، عیبیابی کابل، منحنیهای تنش و کرنش تجهیزات مکانیکی شبکه، درایورهای الکتریکی و تجهیزات الکترونیکی از دیگر اقدامات این مرکز تحقیقاتی است.
وی بیان کرد: یکی دیگر از اهدافمرکز تحقیقات توسعه فناوریهای نوین در صنایع برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد گسترش مستندات علمی تخصصی ازجمله مقالات و کتب و ... حوزه برق و انرژی است؛ اگرچه در سال گذشته رشد قابل ملاحظهای داشته و بیش از سه مقاله ژورنالی از این مرکز به چاپ رسیده؛ اما هنوز جای کار بسیاری دارد.
انتهای پیام/