دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آذر 1402 - 00:42
ترقی در گفت‌وگو با آنا:

توسعه دولت الکترونیک در ایران کار سختی نیست

توسعه دولت الکترونیک در ایران کار سختی نیست
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی سه گام مهمی که چینی‌ها در مقوله مبارزه با فساد برداشته‌اند را مورد اشاره قرار داد و گفت: توسعه دولت الکترونیک در ایران کار سختی نیست و نباید اینقدر طول می‌کشید.
کد خبر : 884721

حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به ضرورت مقابله با فساد گفت: از نظر مبارزه با فساد، کمبود و کسری قوانین وجود ندارد و آنچه که امروز با خلأ مواجه است، مربوط به نظارت‌ها بوده و اگر نظارت‌ها تقویت شوند با فساد می‌توان مقابله کرد.

وی افزود: راه‌های ظهور و بروز فساد توسط دستگاه قضائی شناسایی شده و مشخص است کجاها به لحاظ مالی و سیاسی احتمال فساد وجود دارد. 

ترقی اظهار کرد: اگر دستگاه‌ها در بخش نظارتشان سرعت عمل داشته باشند و به موقع با این مسئله برخورد کنند و جلوی عوامل نفوذی که به صورت مافیا در سیستم دولتی و بخش‌های اقتصادی حضور دارند گرفته شود، گلوگاه‌های فساد مسدود می‌شود.

وی با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد می‌توان به سرعت با فساد مبارزه کرد، خاطرنشان کرد: مبارزه با فساد نیازمند یک کار فرهنگی در جامعه است. 

این فعال سیاسی گفت: فرهنگ سازی یعنی نیروها و عوامل اجرایی که دست به مبارزه با فساد می‌زنند باید از لحاظ اعتقادی و وجدانی به کاری که انجام می‌دهند، باور داشته باشند ولی متأسفانه هیچ کاری در سیستم دولتی برای ترویج این تفکر و اندیشه صورت نگرفته است. 

وی افزود: این درحالی است که باید گفته شود  از لحاظ شرعی و اجتماعی و ملی فساد چقدر می‌تواند خطرناک و آسیب‌زا باشد و این باور و اعتقاد را هم در کل جامعه ترویج داد.

ترقی با اشاره به موفقیت چین در مبارزه با فساد گفت: دولت چین از سه راه توانست با فساد مبارزه کند؛ یک: سطح کیفر برای فرد مفسد را افزایش داده‌اند تا کسی جرئت دست زدن به فساد را نداشته باشد، دوم: تمام راه‌های فساد را به لحاظ قانونی بسته است و سوم اینکه یک باور درونی در میان افراد و کارمندان ایجاد کرده مبنی بر اینکه فساد عمل زشت و ناپسندی است.

وی افزود: به‌رغم اینکه باورها و احکام دینی و شرعی بسیار گسترده‌ای در زمینه نهی و نفی فساد وجود دارد؛ اما متأسفانه در جامعه و در دستگاه‌های اجرایی خیلی مورد اجرا قرار نمی‌گیرند.

فعال سیاسی اصولگرا با تأکید بر اینکه نهاد تقنینی کشور باید گلوگاه‌ها را شناسایی و آنهایی که بسته نشده‌اند را مسدود سازد، گفت: همانند اقدام دولت در متمرکز کردن صدور مجوزهای کسب و کار در یک پنجره واحد که به تعبیر چینی‌ها می‌توان از این طریق 99 امضا را به یک امضا کاهش دهد.

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی  خاطرنشان کرد: به هر حال امضاهای طلایی نقش مهمی در بروز فسادها دارند و باید اینها را به حداقل رساند تا رابطه پولی مراجعه‌کننده با مسئول اجرایی به کل از بین برود.

وی افزود: اینها راهکارهایی هستند که سایر کشورها به آنها دست یافته‌اند و به نظر می‌‍رسد به لحاظ مبانی فکری و اعتقادی ما هم باید در این مسیر گام برداریم.

ترقی به ضرورت توسعه دولت الکترونیک هم اشاره و اظهار کرد: توسعه دولت الکترونیک آنچنان هزینه‌ساز نیست و دلیل اینکه تا به امروز دولت الکترونیک به صورت عام فراگیر نشده به قاطعیت نداشتن دولت‌ها بازمی‌گردد یا اینکه ضمانت اجرایی قوانین در این رابطه ضعیف است.

وی گفت: نباید توسعه دولت الکترونیک اینقدر طولانی می‌شد؛ چراکه واقعاً کار سختی نیست.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب