روشی جدید برای بهبود عملکرد پیهای لغزنده در شرایط خاص طراحی شد
خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ مهندسی عمران یکی از رشتههای پرطرفدار در دانشگاه آزاد اسلامی است و واحدهای فناور ذیل این رشتهها در مشاغل مرتبط با عمران فعالیت میکنند و یکی از واحدهای فناوری که در راستای ایجاد فرصتهای شغلی و توسعه دانش و فناوری اقدامات مهمی انجام داده، واحد فناور «آرمان سازهسازان» است.
این واحد فناور علاوه بر مهیاکردن زمینه ارتباط مؤثر میان «صنعت و دانشگاه» به دنبال بومیسازی تکنولوژیهای عمرانی با خلّاقیت و نوآوری متخصصان ایرانی است، توسعه پیهای لغزنده در ایران از دیگر اقدامات این شرکت فناور است.
خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در راستای فعالیت و دستاوردهای این واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند گفتوگویی را با محمدرضا قربانی پارام مدیر این واحد ترتیب داده است که در پی میآید:
آنا: واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد دماوند با چه هدفی و در پاسخ به چه نیازهایی راهاندازی شد؟
قربانی پارام: هدف این واحد فناور، ارتقای فناوری و ایجاد فرصتهای شغلی در حوزه مهندسی عمران توسط محمدرضا قربانی پارام و افشین قربانی پارام ایجاد شده است و با ارائه خدمات مشاوره، طراحی، مدیریت و اجرای پروژههای عمرانی به توسعه دانش و فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند کمک میکند و نیازهای علمی و عملی دانشگاه را پاسخ میدهد.
این اقدام به ایجاد ارتباط مؤثر بین دانشگاه و صنعت کمک کرده و منجر به بهبودی کیفیت آموزش و پژوهش در دانشگاه میشود؛ البته تکنولوژى واحد فناور براساس فناوریهای روز دنیا بوده که بومىسازى شده و نوآورى و خلّاقیت ایرانى در ابداع و اختراع نیز از اهداف اصلى است.
طراحی توسعه مسجد جامع دماوند
آنا: اقدامات و عملکرد واحد فناور از ابتدای راهاندازی تاکنون که مرتبط با پیهای لغزنده است را توضیح دهید.
قربانی پارام: این واحد فناور به ارائه خدمات مشاورهای در زمینه توسعه اماکن مذهبی مانند طرح توسعه مسجد جامع دماوند و طرح ساماندهی مسجد رسول اکرم(ص) اقدام کرده است و تصمیم دارد در مورد توسعه پیهای لغزنده در ایران اقدامات متنوعی انجام دهد.
انجام تحقیقات و آزمایشهای میدانی روی نحوه استفاده بهینه از پیهای لغزنده در شرایط خاص ایران از جمله خاکها و شرایط جوی محلی، ارائه مشاورههای تخصصی به شرکتها و سازمانهای عمرانی برای استفاده بهینه از پیهای لغزنده در طراحی و اجرای سازهها، طراحی و توسعه فناوریهای جدید برای بهبود عملکرد و کارایی پیهای لغزنده در شرایط خاص ایران و انتشار مقالات و گزارشهای علمی درباره استفاده از پیهای لغزنده در ساختمانها و سازههای عمرانی در شرایط ایران ازجمله این اقدامات است.
آنا: تولیدها و نوع محصولات واحد فناور چیست؟
قربانی پارام: جنس فعالیت این شرکت از نوع خدماتی بوده به عنوان مثال طراحی طرح توسعه مسجد جامع دماوند از نمونه فعالیتهای این شرکت است.
رشد و توسعه فعالیتهای تحقیقاتی و فناوری چشمانداز واحد فناور
آنا: در مجموع واحد فناور تاکنون چه تعداد عضو به خدمت گرفته و این اعضا دانشجو یا استاد هستند؟
قربانی پارام: اکنون اعضای این واحد پنج نفر هستند که در زمینه معماری، عمران، مرمت بناها و بافتهای تاریخی دکتری و کارشناسی ارشد دارند و در آینده با توسعه فعالیتها به این نفرات اضافه خواهد شد.
با توجه به فراخوانهای اعلامی واحد فناور، استادان و دانشجویان مطلع شده و امکان همکاری دارند و تاکنون استقبال خوب و مناسبی از این واحد فناور شده و دانشجویان علاقهمند مشغول فعالیت هستند.
آنا: آینده و چشمانداز مراکز رشد در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی را چگونه ارزیابی میکنید؟
قربانی پارام: برای ارزیابی آینده و چشمانداز پیش روی مراکز رشد در واحدهای دانشگاه میتوان عوامل متعددی را مدنظر قرار داد؛ نخست «رشد و توسعه فعالیتهای تحقیقاتی و فناوری»، یعنی ارزیابی اینکه آیا مراکز رشد موفق شدهاند فعالیتهای تحقیقاتی و فناوری خود را گسترش دهند و نقش مؤثری در توسعه فناوری و نوآوری داشته باشند یا خیر؟
دوم «ارتباط با صنعت و بازار»، بررسی اینکه آیا مراکز رشد توانستهاند ارتباط مؤثری با صنعت و بازار برقرار کنند و فناوریهای تولیدی خود را به بازار عرضه کنند، سوم «ایجاد فرصتهای شغلی»، ارزیابی اینکه آیا فعالیتهای مراکز رشد منجر به ایجاد فرصتهای شغلی و توسعه اقتصادی در منطقه شده است یا خیر؟
چهارم «ارزیابی عملکرد مدیریتی»، یعنی بررسی عملکرد مدیریتی مراکز رشد از جمله مدیریت منابع مالی، انسانی و فنی، پنجم «ارزیابی رضایتمندی مشتریان و همکاران»، بررسی اینکه آیا مشتریان و همکاران مراکز رشد از عملکرد و خدمات آنها رضایت دارند؟ بنابراین میتوان از واحدهای مشابه موفق در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی مشابه الگوبرداری علمی کرد.
انتهای پیام/