دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
هفته پژوهش ۱۴۰۲؛ (۲۴)

«دانش» و «پژوهش» شاه‌راه‌ برون‌رفت از مشکلات

«دانش» و «پژوهش» شاه‌راه‌ برون‌رفت از مشکلات
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی گفت: اگر برای برون‌رفت از مشکلات در هر جامعه‌ای مسیر‌هایی متصور باشیم، قطعاً یکی از مسیر‌های اصلی و شاه‌راه‌ توجه به دانش و پژوهش است.
کد خبر : 884626

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آرش رنجبران رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز اظهار کرد: اتفاق خوبی که در این واحد دانشگاهی افتاده، افزایش دانشجو از ۲۳ هزار نفر به ۲۶ هزار نفر است و در استان بعد از اخذ پایان‌نامه کارشناسی ارشد این رقم به ۶۳ هزار نفر خواهد رسید.

وی افزود: اتفاق خوبی که با همت و تلاش همه همکاران در مجموعه دانشگاه محقق شده، اعتماد جامعه به دانشگاه آزاد اسلامی است. امروز مردم از دانشگاه‌ها برای فرزندانشان مدرک نمی‌خواهند و مدرک‌گرایی ارزشش را از دست داده؛ خانواده‌ها برای فرزندانشان تضمین آینده می‌خواهند و هر جا بتوانند تضمین بهتری برای آینده بدهند آن دانشگاه را انتخاب خواهند کرد. تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی از حدود یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در کشور در سال ۹۷ در روند صعودی به یک‌میلیون ۳۰۰ هزار رسیده که نشان‌دهنده اعتماد مردم به دانشگاه آزاد است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی به دو رسالت اصلی دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: دو رسالت دانشگاه توسعه مرز‌های دانش و فرهنگی جوامع بوده که نقش مهم هر دو قابل توجه و دقت است. امروز پژوهش و فناوری موتور پیشران حل مسائل کشور بوده؛ اگر راه‌های برون‌رفت از مشکلات هر جامعه‌ای را متصور باشیم، قطعاً یکی از مسیر‌های اصلی و شاه‌راه‌ها توجه به بحث دانش و پژوهش است. در راستای اهداف تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، نگاه به پژوهش هدفمند بوده، نگاه حل مسئله‌ای و مبتنی بر مأموریت گرایی است.

«دانش» و «پژوهش» شاه‌راه‌ برون‌رفت از مشکلات

رنجبران از دو پروژه مهم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز خبر داد و عنوان کرد: پروژه ساخت حمل‌ونقل خودران AGV و ایجاد یک پلتفرم یا سکوی تأمین تولید قطعات و خدمات دو پروژه مهم این واحد دانشگاهی است. همانند پروژه AGV در ایران نیست و نخستین نمونه AGV در ۱۹ آبان تست شد، نمونه تأیید اولیه گرفت که ۳۰ دستگاه از این مجموعه ساخته خواهد شد. به دستور دکتر طهرانچی شرکتی برای ساخت AGV ایجاد خواهیم کرد. صنایع مختلف هم برای این دستگاه درخواست دارند و این نتیجه اعتماد صنعت است.

وی ادامه داد: موضوع دوم ایجاد پلتفرم یا سکوی تأمین تولید قطعات و خدمات است. هدف این پلتفرم نخست ایجاد تحول در نظام آموزشی است. در کشور، نظام آموزشی موفق به اسم نظام آموزشی پزشکی داریم؛ برای نظام آموزش پزشکی باید علاوه بر دانشگاه که علوم پایه تدریس می‌شود یک مجموعه بیمارستانی برای علوم بالینی داشته باشد. دانشجویان تعدادی آموزش‌های علوم پایه می‌بینند بعد با عنوان دروسی به اسم کارآموزی و کارورزی عملی در بیمارستان چند سال آموزش می‌بینند، فارغ‌التحصیل می‌شوند و بعد مهارت قابل قبول برای آغاز کار پزشکی را کسب می‌کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی اضافه کرد: این را در نظام‌های غیرپزشکی نداریم رشته‌های فنی و مهندسی رشته‌های مرتبط با صنایع و خدمات، حسابداری و فروش همه اینها رشته‌هایی هستند که نیاز به تکمیل مباحث مهارتی‌ دارند؛ دانشگاه آزاد با شبکه گسترده‌ای که در کشور دارد مزایای بزرگ شبکه‌ای برای آن ایجاد می‌کند؛ تصمیم دارد از انتهای آذر ماه در سه استان انجام شود و یک بیمارستان صنعتی برای رشته‌ها ایجاد کند.

رنجبران گفت:  نگاه جدید دنیا حرکت به سمت پلتفرم‌ها است. در دانشگاه آزاد پلتفرمی ایجاد کردیم از یک‌طرف صنایع بزرگ از یک‌طرف تأمین‌کنندگان متوسط و خرد که تعداد آنها در کشور بسیار زیاد هستند تحت تضامنی که دانشگاه آزاد ایجاد می‌کند در یک پلتفرم کسب‌وکار تعاملی خواهند داشت. صنایع سفارش خود را بارگذاری کرده و تأمین‌کنندگان نسبت به تأمین آن اقدام می‌کنند.

«دانش» و «پژوهش» شاه‌راه‌ برون‌رفت از مشکلات

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی بیان کرد: شبکه مهندسی قوی در کشور داریم که می‌توانیم از طریق صنایع تأمین‌کنندگان را ممیزی و ارزیابی کرده، خدمات فنی ارائه بدهیم و بازرسی کنیم. بزرگ‌ترین صندوق مالی غیردولتی کشور و بزرگ‌ترین شبکه حقوقی کشور برای دانشگاه آزاد است که می‌توانیم کار‌های حقوقی انجام دهیم.

به گزارش آنا، در پایان مراسم از برگزیدگان و نخبگان پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان و واحد تبریز با اهدای لوح سپاس تجلیل شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب