تأثیر قرارداد کار دائم بر رضایت شغلی دانشآموختگان دوره دکتری
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اشتغال موقت پیامدهای روانی و شغلی بسیاری دارد و بر سطح رفاه، سلامت، دستمزد، تعهد سازمانی و رضایت شغلی تأثیر عمیقی میگذارد. بااینهمه، در سالهای اخیر شرایط کاری در سطح جهانی چنان دستخوش تغییر شده که حتی میان دانشآموختگان دورۀ دکتری نیز شمار قراردادهای موقت بسیار زیاد است.
پژوهشها دربارۀ ارتباط میان نوع قرارداد و رضایت شغلی بسیار کم هستند و وقتی جامعۀ مطالعه را به دانشآموختگان دورۀ دکتری محدود کنیم، این میزان کمتر نیز میشود؛ بنابراین به دلیل این شکاف پژوهشی نمیتوان با اطمینان گفت که اشتغال دائم چه تأثیری بر میزان رضایتمندی شغلی دانشآموختگان دورۀ دکتری دارد.
بئا گلدان (Lea Goldan)، استفن جکستت (Steffen Jaksztat) و کریستین گروس (Christiane Gross) به همین منظور پژوهشی ترتیب دادند که هدفش پاسخ به پرسش تأثیر شکل استخدامی با رضایتمندی شغلی است. آنها با ترتیب دادن هیئتی از یک گروه دانشآموخته دورۀ دکتری دست به گردآوری دادههایی زدند که نشان میداد آیا شکل استخدامی بر بازار کار آنان تأثیرگذار بوده است یا نه.
پژوهشگران گروهی آلمانی از فارغالتحصیلی سال ۲۰۱۴ از دورۀ دکتری را بهعنوان نمونه انتخاب و برای پنج سال مسیرهای شغلی آنها را ردگیری کردند. تجزیهوتحلیل آنها نشان میدهد که شکل استخدام دائمی رضایت شغلی دانشآموختگان دورۀ دکتری را به شکل معناداری افزایش میدهد و این افزایش باگذشت زمان مخدوش نمیشود.
بهعلاوه، پژوهشگران دریافتند که بازار کار دانشآموختگان دکتری نیز تأثیر بسزایی بر رضایت شغلی آنان دارد، چنانچه کار در بخش دانشگاهی بالاترین میزان رضایت شغلی را به همراه دارد و ازنظر آماری تفاوت معناداری با کار در بخش خصوصی دارد.
انتهای پیام/