دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری مطرح شد؛

قصه‌گویی ثبت جهانی می‌شود/ برگزاری بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با شعار«با قصه لبخند بسازیم»

قصه‌گویی ثبت جهانی می‌شود  برگزاری بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با شعار«با قصه لبخند بسازیم»
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از تلاش این نهاد برای ثبت جهانی قصه‌گویی خبر داد
کد خبر : 884327

به گزارش خبرنگار گروه  فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی صبح امروز، بیستم آذر ماه با حضور حامد علامتی مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، فلاح معاون کانون و رییس جشنواره قصه گویی و خسروی، دبیر جشنواره در این مرکز برگزار شد.

در ابتدای نشست حامد علامتی با ارائه تاریخچه‌ای از جشنواره قصه گویی، طی صحبت‌هایی گفت: با افتخار سابقه ربع قرنی را در ایران با فرهنگ قصه و قصه گویی سپری کردیم و این یک افتخار بزرگ برای کانون است.

وی در ادامه درباره اهمیت قصه گویی برای کانون پرورشی توضیح داد: خیلی از تولیدات فرهنگی براساس قصه شکل می‌گیرد بنابراین قصه گویی یک اقدام پایه فرهنگی است و اصیل‌ترین و کم هزینه‌ترین عنصر تربیتی قصه محسوب می‌شود. سرمایه گذاری در این عرصه اثرگذار است.

قصه‌گویی؛ هنری به قدمت تاریخ بشر

علامتی بااشاره به این‌که تاریخ قصه گویی با تاریخ بشر برابری می‌کند و ما باید هرروز بیشتر بدان بپردازیم، گفت: احیای فرهنگ قصه‌گویی برای کانون ضروری است و دلیلش ریشه در حرکت‌های خانوادگی و فردی دارد. ما در این حرکت‌ها نباید اصالت و هویت خود را از دست بدهیم باید رو به جلو حرکت کنیم. قران کریم هم ۲۶۰ قصه دارد و خدا با قصه مردم را هدایت می‌کند.

وی ماموریت کنونی کانون در این عرصه را جهت دهی به قصه و قصه‌گویی و مدیریت این عرصه است، توضیح داد: قصه باید راحت، نرم، عمومی و مردمی شود. در این زمینه فعال سازی نهاد‌ها و سازمان‌ها بین دستگاهی برای پشتیبانی ضروری است. ما امسال موفق شدیم قصه گویی را در فهرست آثار ملی کشور با همکاری وزارت میراث ثبت کنیم، اما این مقدمه برای ثبت جهانی در یونسکو است که قدری زمانبر است.

علامتی بااشاره به ارتباطاتشان با رایزنان فرهنگی در کشور‌های مختلف اظهار داشت: تلاش داریم قصه گویی را در مراوداتمان بیاوریم و در راستای علمی سازی و توسعه فعالیت‌های پژوهشی و‌راه اندازی اکادمی‌های قصه گویی برسیم.

وی در بخش بعدی صحبت‌هایش به جشنواره قصه‌گویی پرداخت و گفت: این دوره از جشنواره در بخش‌های مدرن، آیینی و سنتی، اشاره، نود ثانیه و بین‌الملل ازبیست و هفتم تا سی‌ام آذرماه برگزار می‌شود. موضوعات قرآنی و مذهبی، قصه نامداران، قصه‌های اراده و پیشرفت و … است.

«با قصه لبخند بسازیم» شعار جشنواره شد

علامتی گفت: شعار این دوره جشنواره «با قصه لبخند بسازیم» است که معنی طنز ندارد، بلکه حکیمانه است. در قصه‌ها حکمت‌هایی است که لبخند به لب می‌آورد. 

وی درباره کشور‌های شرکت کننده جشنواره گفت: آرژانتین، هند، تفریقای جنوبی، ترکیه، اسکاتلند، انگلیس، لستو، تانزانیا، کنیا، مالزی، اوگاندا، لبنان و فرانسه برای ما اثر فرستادند و داوری شدند. امسال دو جایزه ویژه شهید سلیمانی که به یک قصه برتر درباره ایشان تعلق می‌گیرد و جایزه دوم هم لبخند است. همچنین جایزه جهانی قصه گویی هم خواهیم داشت که برای نخستین بار طراحی شده است.

علامتی یاداور شد: به لحاظ آمار ۱۷ هزار و ۵۳۶ قصه در جشنواره ثبت شده در بخش علمی ۵۳۳ اثر و در بخش بین الملل ۴۵۰ اثر رسیده است. ۱۸۰اثر برای بخش پایش ملی و بین المللی رسبدند و نهایت ۶۰ اثر به بخش ملی و بین المللی رسیدند و هفته بعد شاهد اجرا و داوری این اثار هستیم حدود یکصد هزار دانش اموز در طول مرحله استانی در سالن‌های ما حضور داشتند و قصه‌ها را شنیدند. در ماه گذشته یزد را پایتخت قصه گویی معرفی کردیم و جشنواره در یزد برگزار و دبیرخانه دایمی به یزد منتقل می‌شود. اختتامیه اصلی هم شب آذر ماه همزمان با شب یلدا اتفاق می‌افتد.

وی اظهار داشت: امسال یک بخش ویژه را هم غیررقابتی اضافه کردیم و ان هم بخش ویژه غزه است که این هم جایزه خود را خواهد داشت حتما این برنامه زنده از شبکه‌های مختلف صدا و سیما و سایر شبکه‌ها پخش می‌شود.

باشگاه داوران قصه‌گویی ایران در یزد راه اندازی می‌شود

فلاح رییس جشنواره نیز در صحبت هایی گفت: ما ۱۴هزار دانش اموز در یزد داشتیم که از جشنواره استقبال کردند . پنج میلیون بازدید کننده برنامه شاد از سال گذشته داشتیم که خیلی امار خوبی است پیش بینی ما این است که امسال اقبال بیشتری داشته باشیم.


وی در ادامه افزود: همزمان جشنواره قصه گویی پویش سراسری قصه ما در صدا و سیما انجام می شود. در حاشیه جشنواره نشست‌های نقد و بررسی قصه ها برپا می شود که اینها به ارتقای کیفی و‌کمی هنر قصه گویی کمک می کند. اساتید بزرگی در یزد حضور خواهند داشت و امسال هم دوره تخصصی داوری قصه گویی هم برگزار کردیم و اینها متخصص شده اند. باشگاه داوران قصه گویی ایران هم در یزد و در دبیرخانه قصه گویی راه اندازی خواهد شد.

فلاح اظهار داشت: پنج کشور به بخش بین الملل ما راه یافتند که اگر شرایط حضورشان فراهم شود قصه‌گویی خواهند داشت. این نماینده ها برای کشورهای ترکیه ، انگلستان، هند، کنیا و اوگاندا هستند.

فلاح در بخش پرسش و پاسخ در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره جوایز جشنواره گفت: در هر بخشی یک برگزیده خواهیم داشت ولی اگر بخشی قابلیت بیشتر هم داشته باشد،  تعداد برگزیدگان بیشتر می شود. علاوه بر همه بخش ها تلاش داریم یک جایزه ویژه مدیرعامل برای یک اثر برگزیده هم بگذاریم که یک قصه به انتخاب خود داشته باشند.

وی در پاسخ به سوال دیگر آنا درباره حمایت از قصه گوها گفت: عموم قصه ها از اثار کهن هستند معدود کارها جددندد اما بهرحال رسانه ملی و سایر شبکه ها در این ایام از قصه گوها استفاده می کند. طرحی هم داریم که یک برنامه کودک و نوجوان ویژه قصه گویی در تلویزیون داشته باشیم که از نوروز سال آتی تا تابستان داشته باشیم و الان پیشنهاد داریم که قصه ها ضبط استدیویی شوند و در سکوها هم نمایش داده شود.

وی اظهار داشت: تصمیم نداریم فرایند قصه گویی را پیچیده کنیم ، قصه ها باید ساده و روان باشند تا مردم به سمتشان بیایند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب