دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیر یک آموزشگاه سینمایی در گفت‌و‌گو با آنا:

استفاده از چهره‌های تکراری در سینما و تلویزیون انگیزه بازیگران جوان را تضعیف می‌کند

استفاده از چهره‌های تکراری در سینما و تلویزیون انگیزه بازیگران جوان را تضعیف می‌کند
مدیر یک آموزشگاه بازیگری معتقد است که استفاده بیش از حد از چهره‌های تکراری در سینما و تلویزیون انگیزه بازیگران جوان را تضعیف می‌کند.
کد خبر : 884234

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آموزش علوم و فنون سینمایی در سنین کودکی و نوجوانی، هم فرایندی جذاب برای اغلب خانواده‌هاست و هم می‌تواند دریچه‌ای برای کشف استعداد‌های تازه در این عرصه باشد. حدود دو هفته پیش بود که دومین جشنواره آموزشگاه‌های آزاد سینمایی در موزه سینما برگزار شد.

در این رویداد سه روزه، آثار هنرجویان منتخب آموزشگاه‌های سینمایی در رشته‌های بازیگری، فیلمنامه‌نویسی، عکاسی و تولید فیلم کوتاه توسط هیئت داوران بخش‌های مختلف به داوری گذاشته شد و در نهایت برگزیدگان در شامگاه سوم آذر جوایز خود را دریافت کردند. ۵۵ هنرجوی بازیگری، ۳۰ اثر در رشته عکس، ۲۹ فیلم کوتاه در کنار ۳۰ فیلمنامه در مرحله نهایی و رقابتی این دوره از جشنواره حضور داشتند.

دوره نخست این جشنواره سال ۱۳۹۱ برگزار شده بود و با وجود استقبال هنرجویان و آموزشگاه‌های سینمایی، برگزاری آن در سال‌های بعدی به محاق رفت. با این حال مدیریت سازمان سینمایی تصمیم گرفت تا این جشنواره را دوباره احیا کند.

اما آموزش فنی و تخصصی از یک سو و و پرورش رفتار حرفه‌ای و اخلاقی نسل جدید بازیگران از سوی دیگر تا چه اندازه می‌تواند در ارتقای سطح کیفی سینما و تلویزیون در سال‌های بعد موثر باشد؟

امیدواری برای ادامه یک رویداد سینمایی

در همین ارتباط،مرتضی فرهادنیا مدیرمسئول آموزشگاه سینمایی «گوسان فیلم» به خبرنگار آنا گفت: جشنواره  آموزشگاه‌های سینمایی که امسال پس از مدت‌ها برگزار شد، اتفاق بزرگی است و امدواریم همه گیر و مداوم باشد. برای مجموعه ما که یک آموزشگاه تازه‌تأسیس بودیم. حضور در این جشنواره اهمیت زیادی داشت به گونه‌ای که من ۶۰ نفر از هنرجویان خودم را مجاب کردم که حتماً در این رویداد شرکت کنند.

وی اظهار کرد: خوشبختانه خانم ایلوش یزدانپناه که از هنرجویان مرکز ما بود توانست لوح تقدیر بهترین بازیگر زن را دریافت کند.

فرهادنیا عنوان کرد: ارتباط ضعیف بین آموزشگاه‌های سینمایی و جریان تولید سینمای ایران مشکل بزرگی است. حل این معضل  به همدلی  تهیه‌کنندگان و فیلمسازان از یک سو و سازمان سینمایی و مدیران آموزشگاه‌های سینمایی از سوی دیگر نیاز دارد. برگزاری چنین رویداد‌هایی می‌تواند این ارتباط را قوی‌تر کند البته توقع من این بود که کارگردانان و تهیه‌کنندگان سینما و تلویزیون در ایام برگزاری جشنواره و رقابت هنرجویان حضور پرنگ‌تری در این رویداد داشته باشند.

استعدادهایی که مایه شگفتی بود

وی افزود: خود من  تحصیلات سینمایی و سابقه فیلمسازی دارم و فیلم‌هایم در چند دوره از جشنواره فیلم کوتاه تهران به نمایش درآمده است. از دیدن ستعداد و توانمندی برخی هنرجویان کودک و نوجوان در حوزه بازیگری شگفت زده شدم. هنرجویان باید فضایی برای تنفس در سینما داشته باشند و نباید حضور چهره‌های تکراری این فضا را برای آن‌ها مسدود کند. د راین سالها شاهده بوده‌ام که استفاده بیش از حد فیلمسازان از چهره‌های تکراری در سینما و تلویزیون، انگیزه بازیگران و هنرجویان جوان را تضعیف می‌کند. 

این مدرس بازیگری و فیلمسازی افزود: البته انتقاداتی به شیوه عمل هیئت انتخاب هم وجود داشت. شاید برخی از افردی که انتخاب نشدند کیفیت بهتری داشتند، اما به هرحال این تصمیم هیئت انتخاب بود و باید به آن احترام گذاشت. امیدوارم رویکرد جدید سازمان سینمایی به بحث آموزش و حمایت  از آموزشگاه‌های سینمایی با همین قوت ادامه پیدا کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب