دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 آذر 1402 - 11:12

سردار جلالی: شعب خاص برای جرایم مرتبط با پدافند غیرعامل اختصاص داده شود

سردار جلالی: شعب خاص برای جرایم مرتبط با پدافند غیرعامل اختصاص داده شود
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در دیدار با دادستان کل کشور خواستار اختصاص شعب خاص جهت رسیدگی به جرایم مرتبط با پدافند غیرعامل شد.
کد خبر : 883800

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناروی آنا، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با حجت الاسلام موحدی دادستان کل کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در این دیدار در ابتدا به بیان تاریخچه تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور، تشریح ساختار و ماموریت‌ها و رسالت‌های این سازمان پرداخت.

همچنین گزارشی از آخرین اقدامات صورت گرفته و مهمترین اسناد، نظام‌ها و دستورالعمل‌های مصون‌سازی و عملیاتی ارائه و برنامه‌های در دست انجام سازمان تشریح شد.

سردار جلالی چگونگی تصویب و ابلاغ قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور در مجلس شورای اسلامی را تبیین کرد و اظهار داشت: قانون مصوب مجلس در جهت این بود که ضعف‌های موجود در اجرایی سازی اساسنامه سازمان پدافند غیرعامل برطرف شود.

وی با بیان اینکه در قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور، کارگروه دائمی پدافند غیرعامل کشور به ریاست رییس ستاد کل نیروهای مسلح بالاترین مرجع تصمیم‌گیری در حوزه پدافند غیرعامل کشور است که تصمیمات آن با ابلاغ رییس کارگروه مزبور برای همه دستگاه‌های لشکری، کشوری، بخش دولتی و عمومی غیردولتی لازم الاجراست، افزود: ضمانت اجرایی تصمیمات این کمیته در قانون تعیین شده است و با مستنکفین برخورد قانونی خواهد شد.

به گفته سردار جلالی، تصمیمات کارگروه دائمی پدافند غیرعامل با امضای رییس ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ می‌شود و برای همه دستگاه‌های لشکری و کشوری لازم‌الاجراست که این فصل جدیدی از استفاده قانون و ظرفیت‌های قانونی تعیین شده برای اجرای ماموریت‌های پدافند غیرعامل خواهیم بود.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر ضرورت بکارگیری ظرفیت‌های دستگاه قضا برای اجرا و استقرار نظام‌های پدافند غیرعامل در بخش مختلف برای مصون سازی زیرساخت‌ها و ارتقای تاب آوری و پایداری ملی تصریح کرد: درخواست ما این است که با ابلاغ قانون تشکیل سازمان پدافند غیر عامل به دادستان‌های سراسر کشور، اهمیت اجرای آن مورد تأکید قرار گیرد.

سردار جلالی همچنین بر لزوم پیش بینی و اختصاص شعب خاص جهت رسیدگی به جرایم مرتبط با پدافند غیرعامل در مراکز استان‌ها و به ویژه در تهران تاکید کرد.

وی همچنین درخواست کرد که با توجه به اهمیت موضوع پدافند غیرعامل، دادستان‌های سراسر کشور پرونده‌های احتمالی مربوط به پدافند غیرعامل را در اولویت رسیدگی قرار دهند.

به گفته وی ضروری است که رییس کمیته پدافند غیرعامل دادستانی کل، به عنوان نماینده آن دادستانی به سازمان پدافند غیرعامل کشور معرفی گردد.

حجت الاسلام موحدی دادستان کل کشور نیز در این دیدار مسئله پدافند غیرعامل را از ضروریات کشور دانست و گفت: اینکه ما در تقویم خود هفته‌ای را به این موضوع اختصاص داده‌ایم نشان دهنده اهمیت وجود این سازمان است.

وی با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری در خصوص پدافند غیرعامل گفت: همانگونه که رهبر انقلاب فرموده‌اند پدافند غیرعامل یک اصل برای همیشه است و نباید با هیچ بهانه و توجیهی متوقف شود؛ لذا هشتم آبان ماه سالروز فرمان مقام معظم رهبری برای تشکیل کمیته دائمی پدافند غیرعامل است و این روز در تقویم رسمی کشور نیز با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی بنام روز پدافند غیرعامل نام گذاری شده است.

دادستان کل کشور با بیان اینکه ذات اقدامات این سازمان پیشگیرانه است گفت: تکالیف سازمان پدافند و دادستانی کل در موضوع پیشگیری یک تکلیف واحد است. ما به دنبال پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی هستیم و سازمان پدافند غیرعامل به دنبال پیشگیری و مقابله با تهدیدات دشمن در ابعاد مختلف است.

وی با اشاره به قانون جدید التصویب در خصوص سازمان پدافند غیرعامل گفت: بر اساس قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور که در شهریورماه سال جاری تصویب و ابلاغ شده است همه دستگاه‌ها موظف هستند نسبت به انجام تکالیف خود اهتمام بیشتری داشته باشند.

موحدی خاطرنشان کرد: یکی از کارهای مهمی که باید سازمان پدافند غیرعامل دنبال کند ارتقاء و افزایش آگاهی‌های عمومی مردم درباره کارکرد و اهمیت پدافند غیرعامل است. بحمدالله مردم کشور ما در جایی که اقناع و توجیه شده باشند همکاری و هم‌افزایی بسیار خوبی برای دنبال کردن برنامه‌های نظام خواهند داشت. باید با استفاده از اطلاع‌رسانی اصولی، شفاف‌سازی و اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی اهمیت پدافند غیرعامل برای مردم روشن شده و از ظرفیت‌های مردمی برای پیگیری اهداف سازمان استفاده کرد.

وی ادامه داد: این مسئله از آن میزان اهمیتی برخوردار است که شاید بتوان در کتب درسی مقاطع مختلف تحصیلی هم به این موضوع پرداخته شود. باید نسل جوان و نوجوان با ابعاد مختلف پدافند غیرعامل آشنا شده و آموزش‌های مناسب را کسب کنند.

دادستان کل کشور تشریح و تبیین موضوع پدافند غیرعامل را برای مدیران و مسئولان ضروری دانست و گفت: از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون دشمن هیچگاه از دشمنی با ملت ایران دست بر نداشته و دائماً به دنبال ضربه زدن به کشور بوده است؛ لذا تبیین و تشریح جایگاه پدافند غیرعامل برای مسئولان و مدیران کشوری یک ضرورت دائمی است.

حجت الاسلام موحدی با تاکید بر ایجاد حساسیت برای همه مردم و مسئولان گفت: در وهله اول مسئولان و در وهله دوم مردم باید نسبت به این موضوع حساس شوند و این کار بر عهده مدیران سازمان پدافند غیرعامل است. همه دستگاه‌های کشور، وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و بخش‌های مختلف کشور باید نسبت به تهدیدات دشمن به ویژه تهدیدات نوین آشنا شده و اقدامات پیشگیرانه را با سرعت در دستور کار قرار داده و تهدیدات را به فرصت تبدیل کند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه سازمان پدافند غیرعامل به پشتوانه قانون در حال فعالیت است گفت: یکی از وظایف قوه قضاییه نظارت بر اجرای قانون است و ما از دستگاه‌های مختلف این موضوع را مطالبه خواهیم کرد. دادستان‌های ما موظف هستند اجرای این قانون را پیگیری و بر اجرای درست آن نظارت کنند.

دادستان کل کشور عنوان کرد: همچنین یکی از تکالیف ما در دادستانی کل کشور صیانت از حقوق عامه است و در موضوعاتی که حقوق عامه مطرح باشد حتماً پیگیری و مطالبه خواهیم کرد که دستگاه‌های مختلف تکالیف خود را در امر پدافند غیرعامل دنبال کنند.

دادستان کل کشور در پایان با قدردانی از خدمات و برنامه‌های صورت گرفته از سوی سازمان پدافند غیرعامل گفت: در راستای عمل به وظایف خود و بمنظور صیانت از حقوق عامه مردم در کنار سازمان پدافند غیرعامل بوده و از اقدامات صورت گرفته در جهت تامین یک امنیت پایدار و در مقابله با تهدیدات دشمن حمایت خواهیم کرد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب