تولید یک میلیون نهال به روش دانشبنیان در دانشگاه آزاد رفسنجان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، رضا قدیری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان در نشست خبری بهمناسبت گرامیداشت ۱۶ آذر روز دانشجو که در این واحد دانشگاهی برگزار شد اظهار کرد: در دوران پساکرونا نگاهی که برای دانشگاه ترسیم شد بر اساس مهارتمحوری، حل مسئله و کارآفرینی بود، شعاری که دانشگاههای نسل چهارم روی آن تمرکز دارند و باید روی آن کار کنند. این شعار شاید بهنظر یک شعار ایدهآل باشد؛ اما حرکت خوبی در این زمینه آغاز شده و اکثر دانشجویان این نگاه مهارتی را میبینند.
برگزاری ۱۲۰ کارگاه مهارتی
وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲ بر اساس برنامهریزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان ۱۲۰ کارگاه مهارتی تشکیل شده و دانشجو متناسب با رشته خود مهارت کسب میکند و زمانی که از دانشگاه فارغالتحصیل میشود مهارت لازم را دارد تا وارد بازار کار شود. نگاه حل مسئله اگر کاربردی نباشد، جایگاه علم بیفایده است، علم و دانشگاه و استادانی مثمرثمر هستند که در مسائل اصلی و کاربردی نظر داده و بتوانند مسائل را حل کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان پایاننامههای دانشجویی را در حل مسائل شهرستان مهم دانست و گفت: این حرکت از سال قبل آغاز شده که دانشجو و استاد موظفند پیرامون موضوعات درباره یکی از مسائل شهر، استان و کشور کار کنند و در نهایت دانشگاهی که نگاهش حل مسأله و مهارتمحور باشد به دانشگاه کارآفرین مبدل میشود.
قدیری با بیان اینکه نهضت کرسیهای آزاداندیشی جایگاه بالایی در دانشگاه دارد، عنوان کرد: در حوزه علوم انسانی و نهضت کرسیها در یک ماه اخیر حدود ۳۸ تیم دانشجویی کرسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان برگزار شده و در هفته پژوهش استادان ۱۴ کرسی برگزار کردند و
تولید یک میلیون نهال به روش دانش بنیان
وی با تشریح طرح کشتبافت گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان که در کشور بینظیر بوده و مطرح کرد: ظرفیت تولید یک میلیون نهال به روش دانشبنیان در این واحد دانشگاهی وجود دارد که در حال افزایش بوده و ماهیانه ۵۰ هزار گل زینتی در این مجموعه در حال تولید است. ۱۳ هزار گلخانه در سه سالن ۴هزار متری کاملا استاندارد، هیدروپونیک و هوشمند در دانشگاه بینظیر بوده که سال قبل ۲۵۰ تن گوجه از این مجموعه برداشت شد.
سیدمحمد حسینیپور معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان نیز با اشاره به طرح «پویش» که حدود دو سال در دانشگاه آزاد اسلامی راهاندازی شده تبیین کرد: در رفسنجان امسال این طرح آغاز شده که در حوزه مهارتافزایی بوده و زمینه اشتغال را ایجاد میکند. دانشجو دورههای مهارتی که صنایع اعلام نیاز کردند را گذرانده و آماده ورود به صنعت میشود. این طرح هم نیاز صنعت را برآورده کرده و هم برای دانشجویان در طول دوران تحصیل اشتغال ایجاد میکند.
ارسال ۵ ایده بهینهسازی مصرف آب به مرکز شتابدهی
رئیس دانشگاه آزاد بهرمان رفسنجان نیز در این نشست در پاسخ به پرسشی درباره آسیبها و مشکلاتی که در شهر وجود داشته و دانشگاه چه کمکی کرده عنوان کرد: نخستین رویداد بهینهسازی مصرف آب در دانشگاه برگزار و ۶۰ ایده وارد شد و ۲۰ ایده انتخاب شدند که پنج ایده به مرکز شتابدهی شهید ستاری انتقال یافتند.
امیر رجبی از فعالیت یک شرکت دانشبنیان در مرکز رشد دانشگاه خبر داد که در حوزه سرمازدگی فعالیت میکند و توضیح داد: این شرکت فلزی تولید کرده که سه تا ۱۲ ثانیه دمای آن به ۳۰۰ درجه هم میرسد که در حال تست در باغات کشاورزی است. در حوزه آسیبهای اجتماعی، گروه روانشناسی دانشگاه طرحها، نشستها و بازدیدهای زیادی انجام دادند و در اغتشاشات ۶ کرسی برگزار و دانشجویان حرفهای خود را مطرح و تنشها پایان یافت و هیچ مشکلی در دانشگاه رفسنجان نداشتیم.
انتهای پیام/