تامین گاز صادراتی با بهرهبرداری از فاز ١٩
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، در بازدید از آخرین مراحل راهاندازی فاز ١٩ پارس جنوبی گفت: این طرح هم اکنون بیش از ٩٤ درصد پیشرفت دارد و گاز از دریا به خشکی رسیده و مراحل نهایی آماده سازی پالایشگاه نیز در حال اجراست.
حمیدرضا عراقی افزود: با بهره برداری کامل از فاز ١٩ پارس جنوبی تا نیمه دوم امسال، سهم عمده ای از گاز تولیدی این پالایشگاه به خطوط سراسری تزریق و در بخش صادرات و نیروگاهی کشور مصرف می شود.
وی در ادامه با بیان این که فاز ١٩ پارس جنوبی از پالایشگاههایی است که از سوی پتروپارس در سایت ٢ پارس جنوبی در حال توسعه و ساخت است، اظهار کرد: این فاز هم اکنون مراحل نهایی آماده سازی و راه اندازی خود را طی می کند.
معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان این که بخش دریایی این فاز از سوی شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی در حال توسعه است، تاکید کرد: به طور همزمان کارکنان شرکت ملی گاز ایران (مجتمع گاز پارس جنوبی) در کنار پیمانکار در راه اندازی پالایشگاه فاز ١٩ مشارکت دارند.
به گفته وی، این پالایشگاه با هدف تولید و پالایش روزانه ٥٠ میلیون مترمکعب گاز، ٧٥ هزار بشکه میعانات گازی، دو هزار و ٨٠٠ تن گاز مایع (ال پی جی)، ٢ هزار و ٧٠٠ تن اتان برای تامین خوراک پتروشیمی و روزانه ٤٠٠ تن گوگرد از مخزن مشترک پارس جنوبی در حال آماده سازی و راه اندازی است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به راه اندازی این پالایشگاه در شرائط سخت تحریم گفت: امروز پتروپارس یک شرکت مهم و یک برند بین المللی بوده و سبب افتخار کشور است و همه باید برای ایفای نقش شایسته تر این شرکت در منطقه کمک کنیم.
وی با اشاره به راه اندازی فاز ١٢ در سال گذشته افزود: پارسال بیش از ٢٣ میلیارد مترمکعب گاز بیشتر نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن به نیروگاهها تحویل که منجر به کاهش آلودگی و جلوگیری از خروج ارز از کشور شد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: بدون شک می توان گفت یکی از افتخارهای رئیسجمهوری و وزیر نفت در سال گذشته صنعت گاز بوده است که این موضوع ثمره تلاش و مشارکت جمعی همه بخشهای تولید، راه اندازی و بهره برداری است.
عراقی در ادامه با اشاره به برنامه های شرکت ملی گاز ایران برای برون سپاری پروژه ها و خدمات این شرکت یادآور شد: ما به عنوان بهره بردار اصلی پالایشگاههای پارس جنوبی تلاش می کنیم تا راه حلهای مناسبی برای برون سپاری و بهره برداری این پروژه ها از سوی شرکتهای توانمند داخلی را بررسی و اجرا کنیم.
انتهای پیام/