افزایش تجارت روسیه با کشورهای عضو بریکس
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، راشاتودی نوشت: رودریگو بائنا سوارس، سفیر این کشور، روز دوشنبه گفت که تحریم های غرب علیه روسیه با هدف تضعیف اقتصاد این کشور، «پنجره ای از فرصت» را برای برزیل باز کرده است.
به گفته این دیپلمات، کسب و کارها در هر دو کشور خود را با تحریم ها وفق داده اند و توانسته اند بر مشکلات ایجاد شده در نتیجه تحریمها غلبه کنند. اگرچه تحریمهای غربی موانعی برای حمل و نقل و تامین مواد اولیه ایجاد کرده است؛ اما بائنا سوارس تاکید کرد، هیچ مانع اساسی برای افزایش همکاری روسیه و برزیل نمیبیند.
شایان ذکر است تحریمهای اعمالشده علیه روسیه مشکلات متعددی را نه تنها برای برزیل بلکه برای بسیاری از کشورها ایجاد کرده است و مشکلات سیستمهای پرداخت، حمل و نقل و بیمه را تشدید کرده است. امروزه بیمه بسیار گرانتر از گذشته است، به همین دلیل قیمت تمام شده محصولات نیز بالاتر رفته است.
به گفته این نماینده، روسیه سال گذشته به پنجمین شریک تجاری خارجی برزیل تبدیل شد، همچنین از ۲۰۲۱ روابط دوجانبه رو به افزایش میرود. آمارها نشان میدهد که تجارت کلی بین روسیه و برزیل در سه ماهه اول سال ۲.۲ میلیارد دلار بوده است.
شایان ذکر است برزیل به تحریمهای غرب علیه مسکو نپیوسته و آماده است همکاری فراتر از تجارت کالایی به ویژه در فناوری صنعتی را گسترش دهد.
سوارس با تاکید بر اینکه کشورش میتواند صادرات کالاهای صنعتی به روسیه را در زمینههایی مانند مهندسی مکانیک، تجهیزات و خدمات کشاورزی افزایش دهد، افزود: این موضوعات با کارآفرینان روسی در حال مذاکره است.
سوارس گفت: «ما میتوانیم تجهیزات و فناوری زیادی را که قبلاً از کشورهای اروپایی یا ایالات متحده وارد شده بود، در اختیار روسیه قرار دهیم. ما میتوانیم همکاری بین کشورهایمان را در این زمینه افزایش دهیم و خود را به کشاورزی محدود نکنیم، اگرچه این برای برزیل و روسیه بسیار مهم است. اما ما باید تلاش کنیم تا سبد محصولات کاملتر و متنوعتری داشته باشیم.»
تحلیلگران اشاره کرده اند که تحریمهای غرب علیه مسکو کشورهای بریکس را به هم نزدیکتر کرده است. به گفته آنها، برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در حال ایجاد روابط اقتصادی قویتر و زنجیره تأمین جدید هستند.
در اجلاس اخیر بریکس در آفریقای جنوبی، رئیس جمهور برزیل، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، تاکید کرد که این اتحاد به ارزیابی امکان ارز مشترک ادامه میدهد.
انتهای پیام/