آیتالله صدیقی: هنرمندان حقیقت هنر را در گفتار و رفتار حضرت زهرا(س) کشف کنند
در ابتدای این نشست، مهرداد توکلی دبیر نخستین جشنواره ملی معروف در سخنانی گفت: خلا جشنوارهای در حوزه محصولات تولیدی در امر به معروف و نهی از منکر احساس میشد. ستاد امر به معروف جور برخی دستگاههایی را میکشد که باید در مباحث فرهنگی و هنری به بحث امر به معروف و نهی از منکر بپردازند، اما به این مقوله مهم ورود نمی کنند.
وی اظهار کرد: این جشنواره در هشت بخش اصل پیش بین شده است: فیلم(بلند و کوتاه)،عکس،پویانمایی، رسانه و فضای مجازی ،هنرهای تجسمی،ادبیات و پژوهششعار جشنواره امسال «حکمرانی عادلانه» هست. شروع جشنواره را از امروز در نظر گرفتیم و پیش بینی ما این است که اختتامیه را بین بیست و سوم تا بیست و نهم بهمن ماه در نظر گرفتهایم. ما نشستها و کارگاههای تخصصی را در حوزههای مختلف خواهیم داشت، مثلاً بحث ولنگاری در سینمای هالیوود و ارتباط آن با امر به معروف و نهی از منکر را بررسی خواهیم کرد.
امر به معروف و نهی از منکر بیش از آنکه مفهومی اسلامی باشد، مفهومی انسانی است
در ادامه حجت الاسلام طاهری آکردی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: امر به معروف و نهی از منکر بیش از آنکه مفهومی اسلامی باشد، مفهومی انسانی است. تمام باید و نبایدهای اخلاقی در بحث امر به معروف و نهی از منکر می گنجد.هر چهکه باید انجام شود، میشود معروف و هر چه را نباید انجام داد می شود منکر.
وی اظهار کرد: امروز رسانه یک ابزار اصلی در فرهنگسازی هر جامعهای است. ما معتقدیم که سینما و رسانه باید در مسیر امر به معروف و نهی از منکر باشد. اصلیترین عنصر معرفی یک تفکر، فیلم و رسانه و فضای مجازی است که نقش منبرهای عصر جدید را ایفا میکنند.
طاهری اکردی عنوان کرد: از همان روز اول که خدمت حاج آقای صدیقی آمدم گفتم که یکی از اصلیترین برنامههای من برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری در قالب های مختلف است و در این زمینه دغدغه داشتم. امروز جمعی از هنرمندان آگاه به مسائل در قالب «شورای سیاستگذاری جشنواره ملی معروف» جمع کردیم که همه اینها چهرههای ملی هستند.اگر بتوانیم حرف حق و معروف را در جامعه پویا کنیم به نوعی در رسالت انبیا شریک خواهیم بود. وظیفه ما فراهم کردن بستر و ابزار است.
وی عنوان کرد: امر به معروف و نهی از منکر را سیاسی نکنیم. این یک امر انسانی است. ما از همه مردم و به ویژه هنرمندان دعوت می کنیم که در این زمینه فعال باشند.جامعه ای که امر به معروف نمی کند یک جامعه مرده است و با این نگاه از هنرمندان دعوت می کنیم که در این هشت محور، مبلغ خوبیها، نظم و هویت ملی و دینی کشور باشند.
طاهری آکردی افزود: امسال این هشت محور در یک فراخوان آمده و سال بعد جشنواره های موضعی به صورت جداگانه و به شکل بین المللی برگزار خواهیم کرد.
امر به معروف و نهی از منکر یک حرکت فردی نیست، بلکه برای مصلحت عمومی و تمدن ساز و فرهنگ ساز است
آیت الله کاظم صدیقی رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر دیگر سخنران این مراسم بود.
وی گفت: این ایام آهنگ خاص خودش را دارد و معطر به نام حضرت زهرا (س) است. مردم ما این بانوی پرهیزکار و بزرگوار به عنوان یک الگو می شناسند. به عنوان یک پرچمدار، فرمانده و آموزگار عملی که توانست صدای حضرت امیر المومنین(ع) را در اعصار و قرون به همه عالم برسانند.هنرمندان باید حقیقت هنر را در گفتار و رفتار حضرت زهرا(س) کشف کنند و در تحکیم خانواده و حکومت پاکان در اذهان و قلوب تثبیت کنند.
صدیقی اظهار کرد: من از بی بی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) که پرچمدار نظام خانواده و اخلاق و جهاد و تربیت در قالب هنر و رسانه هستند برای همه فعالان این عرصه استمداد میطلبم. حضرت زهرا(س) بخشی از خطبه فدکیه را به بحث فلسفه احکام دین و عقلانیت این احکام شریعت اختصاص داده است. مردم باید عقلانی زندگی می کند. احساس، موتور محرک است اما عقلانیت آفتاب راه است. موتور اگر در مسیر نباشد درون دره سقوط میکند.
آیت الله صدیقی افزود: بخشی از این خطبه روان شناسی سیاسی و اجتماعی است و به این پرسش پاسخ می دهد که چرا جوامع در دوره هایی در اوج هستند و گاهی به زوال و سقوط میرسند. بخشی هم به فضائل و مظلومیت حضرت علی (ع) می پردازد و تابلوی جامعی از نقش حضرت امیرالمومنین(ع) به تصویر میکشد.
وی عنوان کرد: ان شاءالله هنرمندان ما از ابعاد و زیباییها و محتوای این خطبه برای تولید آثار خودشان مایه بگیرند تا آغاز فصل جدید در تاریخ انقلاب شاهد باشیم.
امام جمعه تهران افزود: ایشان میفرمایند: «من امر بالمعروف و نهی عن المنکر مصلحه للعامه». این خیلی بلیغ و لطیف است. این هنر سخنوری حضرت فاطمه است. امر به معروف و نهی از منکر یک حرکت فردی نیست، بلکه برای مصلحت عمومی و تمدن ساز و فرهنگ ساز است. مصالح عامه مردم بدون ایجاد جریانی که عامه مردم را مسولیت پذیر کند تضمین نخواهد نشد.این از یک بینش دقیق عالم آفرینش حکایت میکند و حضرت فاطمه در این زمینه احساس خطر کردند.
وی عنوان کرد : مطالب ایشان در زمینه اهمیت امر به معروف و نهی از منکر، منطقه ای و نژادی و محدود به موقعیت زمانی نبود. فریاد فاطمه(س) فریاد فطرت است. مبنای این فریاد، ایجاد یک جامعه به هم پیوسته و تبیین ضرورت وجود شبکه انسانی است که همه انسانها به صورت خانواده باشند.امر به معروف و نهی از منکر را تضمین مصلحت عمومی جامعه معرفی کردند که این را هم از آیه شریفه «کنتم خیر امه» گرفتند.
صدیقی گفت: جامعه ای که مقصد واحد دارد برای رسیدن به آن مقصد یک راهبر خواهد داشت که از نظر ما امامت است. این امامت بدون امت نقش نمیگیرد و اگر در امت گسست پیش بیاید نمیتواند حرکتی شکل بگیرد.پیام اما این است که باهم باشید و حامی هم باشید و برای پیشگیری از زیان جمعی همه حساس باشید و از آسیبهایی که جمع شما را متفرق میکند جلوگیری کنید.لازمه این احساس مسئولیت و پرهیز از تفرقه و حرکت بر محور امام این است که همه خود را جزوه یک مجموعه بدانند.
در ادامه مهرداد توکلی دبیر جشنواره، اعضای شورای سیاستگذاری نخستین جشنواره ملی معروف را به این شرح اعلام کرد: محمدعلی زهرهای معاون وزیر راه و شهرسازی، حسن عابدینی معاون امور استانهای صداوسیما، حجت الاسلام تاتلاری، کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مریم جلالی معاون وزیر میراث فرهنگی، غلامرضا منتظمی رئیس کنفرانس بین المللی افق نو، حجت الاسلام جهانگیری سهروردی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قم، خانم فاطمه زارعیان رئیس مرکز روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، پرویز فارسیجانی کارشناس علوم اسلامی و رسانه و تهیه کننده برنامه گستره شریعت، فروزانفر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران.
در انتهای این مراسم نیز از پوستر نخستین جشنواره ملی معروف رونمایی به عمل آمد.
انتهای پیام/