دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 آذر 1402 - 09:10

چه کسی تیشه به ورزش ناشنوایان زد/ شیطنت داخلی یا اهمال کاری مسئولان؟

چه کسی تیشه به ورزش ناشنوایان زد  شیطنت داخلی یا اهمال کاری مسئولان؟
ورزش کشور در چند روز گذشته، یکی از پرحاشیه‌ترین روز‌های خود را سپری کرد. انتشار فیلم بدون حجاب، یکی از شرکت کننده‌های خارجی زن در مسابقات دوومیدانی ناشنوایان قهرمانی آسیا، عامل همه این جنجال‌ها بود.
کد خبر : 882146

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا،  در حالی که فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان وعده میزبانی رویداد پررونقی را از این رشته داده بود، اما وایرل شدن فیلم مسابقه دوومیدانی کار قزاقستانی به یکباره همه چیز را دگرگون کرد. طوری که وزیر ورزش و جوانان در اقدامی ضربتی حکم به برکناری مهران تیشه گران، رییس فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان داد! 

مهران تیشه گران دقایقی بعد از برکناری اش از این فدراسیون، متنی را در رسانه‌ها منتشر کرد تا به این وسیله بابت حواشی به وجود آمده عذرخواهی کند. ولی جنجال به وجود آمده بر سر این ماجرا آن قدر عمیق بود که نه تنها متن عذرخواهی تیشه گران کاری از پیش نبرد، بلکه هر لحظه بیشتر از قبل به آن دامن زده شد.

تا جایی که بار دیگر کیومرث هاشمی را مجبور به واکنش کرد. خشم و عصبانیت وزیر و ورزش از قائله به وجود آمده این بار گریبان افشین داوری، سرپرست فدراسیون دوومیدانی را گرفت و ساعاتی بعد، خبر رسید داوری نیز از سمت خود برکنار شده است.

اگر چه وزارتی‌ها دلیل اخراج داوری از فدراسیون دوومیدانی را عنوان نکردند، اما پر واضح بود که او نیز به خاطر جریانات اخیر، مورد عتاب قرار گرفته است. مجموعه ورزشی آفتاب انقلاب، جایی بود که مسابقات دوومیدانی ناشنوایان قهرمانی آسیا در آن برگزار شد. این ورزشگاه که مختص دوومیدانی کاران احداث شده، در تملک فدارسیون دوومیدانی است و می‌تواند آن را به بخش‌های دولتی و غیر دولتی اجاره دهد. فدراسیون ناشنوایان نیز برای میزبانی رقابت‌های قهرمانی آسیایی تهران، این ورزشگاه را از فدراسیون دوومیدانی اجاره کرد تا مسابقاتش را برگزار کند.

*شیطنت‌های داخلی منافع ملی را به خطر انداخته 

آن طور که پیگیری ها از اهالی دوومیدانی نشان می دهد در رابطه با حاشیه‌های فیلم بی حجاب دوومیدانی کار زن قزاقستانی، قصوری متوجه فدراسیون دوومیدانی نیست. چرا که مجموعه در اجاره آن‌ها بوده و حفاظت فیزیکی و امنیت اخلاقی ورزشگاه در این چند روز هم به عهده حراست وزارت ورزش و جوانان بوده که هماهنگی‌های آن با خود فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان انجام شده است. به خصوص این که از قبل مشخص بوده، بانوان خارجی قرار است در محیط محصور شده زنانه، بدون پوشش مسابقه بدهند.

حال باید این سوال را پرسید، برکناری افشین داوری از فدراسیون دوومیدانی چه ارتباطی به این تنش‌ها داشته است؟

 شنیده‌ها حاکی از آن است بازتاب گسترده و منفی این فیلم جنجالی، باعث شده تا نهاد‌های نظارتی هم به این موضوع ورود کنند.

با همه این اوصاف، وزارت ورزش و جوانان در حالی این روزها، یکی از سخت‌ترین تصمیم‌های مدیریتی را بر دو فدراسیون مذکور اعمال کرده است که هنوز هیچ مقامی از سوی این وزارتخانه اظهارنظری در باره این وقایع نداشته است.

به هر شکل بر متولیان ورزش کشور واجب است در چنین مواقع بحرانی، با احترام به جامعه و برای تنویر افکار عمومی، مقصران حواشی به وجود را معرفی کنند.به خصوص این که طبق اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی، برکناری رییس از سوی وزیر ورزش غیرقانونی است و مجمع آن فدراسیون باید در مورد عزل رییس تصمیم گیری کند.

رییس فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان نیز که از شکل برکناری اش به شدت گله‌مند است نیز این موضوع را در رسانه‌ها مطرح کرده و گفته اعضای مجمع این فدراسیون باید در خصوص عزلش تصمیم بگیرند.

با این حال، تنها اظهارنظر در رابطه با بیرون آمدن فیلم مسابقه پرنده زن قزاقستانی را مهران تیشه گران کرده است. اظهاراتی که البته باور آن کمی سخت است.

تیشه گران در این باره به آنا گفته بود: مسابقات همه جوره تحت نظارت مسئولان حراست بود و هیچ کس حق این را نداشت که تلفن همراه با خودش به داخل پیست بیاورد. اما این فیلم را مربی تیم قزاقستان گرفته است. ورزشکاری هم که در حال پرش است، بازیکن قزاقستان است. به هر حال عرف بر این است که مربیان فیلم مسابقه ورزشکارانشان را می‌گیرند تا روی مسائل فنی آن‌ها کار کنند.

رییس فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان در شرایطی این صحبت‌ها را مطرح می‌کند که اگر قدری موشکافانه این فیلم بررسی شود، به سادگی می‌توان فهمید که این صحنه، خیلی کوتاه، حتی پنهانی و با کیفیت پایینی گرفته شده است. پس اینجاست که باید پذیرفت فیلم توسط افراد خودی و با هدف بر هم زدن فضای ورزش کشور گرفته شده است. بر فرض اگر این فیلم از طرف مربی قزاقستان هم گرفته شده باشد و بنا بر ادعای تیشه گران در فضای مجازی پخش شده باشد، پیگیری آن اصلا کار دشواری نیست و خیلی زود مشخص می‌شود این مربی ویدیوی شاگردش را در چه برنامه‌ای انتشار داده است!

* جنجال کبدی؛ مربی مردی که با روسری وارد سالن زنان شد

این برای اولین بار نیست که ورزش زنان ایران در بحث میزبانی رویداد‌های بین المللی با چالش مواجه می‌شود. مشابه این اتفاق شش سال پیش در رقابت‌های کبدی قهرمانی آسیایی گرگان برای فدراسیون کبدی رخ داد. به‌تصویر‌کشیدن ورود غیرقانونی مربی مرد تایلندی به سالن مسابقات خانم‌ها و از آن مهم‌تر محجه‌بودن او مسئله‌ای بود که اهالی کبدی را با دردسری بزرگ روبه‌رو کرد. مردی که برای تماشای مسابقات تیمش مجبور شده بود، روسری سر کند. عکس‌هایی که از مربی تیم تایلند منتشر شد به دو صورت بود. او در هر دو عکس نزدیک به در خروجی سالن قرار داشت؛ در یک قسمت شال مشکی زنانه بر سر داشت و در عکسی دیگر حوله‌ای سفید را به سر خود گره زده بود.

این موضوع آن‌قدر بازتاب پیدا کرد که حتی سیاسیون هم به آن واکنش نشان دادند. عزت‌الله ضرغامی، رئیس اسبق صداوسیما هم به گروهی پیوست که ضمن انتقاد به اتفاق رخ‌داده، با موضوع شوخی هم کردند. در میان خیل زیاد منتقدان محمدرضا زائری، کارشناس مسائل دینی، شدیدترین انتقاد‌ها را داشت. او گفت: نه به‌عنوان یک آخوند عمامه‌به‌سر، نه به‌عنوان یک شهروند ایرانی، بلکه به‌عنوان یک مرد مسلمان متأسفم که این عکس به‌عنوان سند بلاهت و حماقت هم‌کیشان او در فهم و تطبیق یک موضوع دینی و یک حکم شرعی باقی خواهد ماند.

در آن مقطع نیز، مسئولان فدراسیون کبدی، هیچ توجیه قانع کننده‌ای برای این آبروریزی بین المللی نداشتند و هر کدام با فرافکنی تقصیر را بر گردن دیگری انداختند.در نهایت، اما این محمدرضا مقصودلو، رییس فدراسیون کبدی بود که مجبور به استعفا شد. مقصودلو آن روز‌ها آماده حضور در انتخابات دوره جدید این فدراسیون می‌شد.

او ادعا کرد روسری سر کردن مربی تایلند در مسابقات آسیایی گرگان، توطئه‌ای بوده که دشمنان او قبل از انتخابات به راه انداخته‌اند تا مانع از ریاست دوباره او بر کبدی ایران شوند.اگر چه در مورد فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان نیز چنین برداشتی می‌شود، اما مهران تیشه گران انتشار فیلم زن قزاقستانی را به قصد کارشکنی علیه فدراسیونش را رد می‌کند. 

*هنجارشکنی در پیست اتومبیلرانی، رییس استعفا نداد

این برای سومین بار در چند ماه گذشته است که فدراسیون‌های ورزشی در رابطه مسئله حجاب زنان در مسابقات با چالش مواجه می‌شوند که از قضا باز هم یک مورد دیگر آن به دوومیدانی بر می‌گردد. فدراسیون دوومیدانی، خرداد ماه گذشته، میزبان رقابت‌های دوی ماراتن شیراز بود که انتشار تصاویری از زنان ایرانی بدون پوشش مناسب در این مسابقات خبر ساز شد. در پی این اتفاق گفته شد هاشم صیامی از سوی حمید سجادی که وزیر وقت ورزش و جوانان بود، مجبور به استعفا شده است. چندی بعد از استعفای صیامی، مجمع فوق العاده این فدراسیون تشکیل شد و اعضا نیز با استعفای او موافقت کردند.

مورد دیگر مربوط به بزرگترین همایش فراگیر خودرو‌های کلاسیک بود که آن هم خرداد ماه با مسئولیت فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی در پیست آزادی برگزار شد. در این خصوص نیز فیلم‌ها و عکس‌هایی از این جشنواره بیرون آمد که هنجار شکن و نامتعارف بود. نکته درخور توجه در حواشی فدارسیون اتومبیلرانی و موتورسواری این بود که وزارت ورزش و جوانان در واکنش به آن سکوت اختیار کرد. این در حالی بود که ماراتن شیراز و این جشنواره تنها به فاصله چند روز به هم برگزار شدند!

به نظر می‌رسد وزارت ورزش و‌جوانان در مورد حواشی فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان قدری شتابزده عمل کرد. اگر قرار به عزل این رییس هم بود باید قدری هوشمندانه و‌طبق پروتکل‌ها مسیر را طی می‌کرد تا بین تقابلی بین طرفین و خطر احتمالی تهدید‌های بین المللی به وجود نیاید.

در مورد فدراسیون مادر هم که دیگر صحبتی باقی نمی‌ماند و مشخص است که چقدر اوضاع نگران کننده است. رشته‌ای که روزی آمار قابل ملاحظه‌ای در کسب عناوین آسیایی و‌جهانی داشت، اما حالا سیر نزولی در پیش گرفته است. دوومیدانی در سال‌های اخیر آن قدر دستخوش تغییرات مدیریتی بوده که بیشتر از این که رییس داشته باشد، سرپرست داشته است. مهدی مبینی به عنوان سرپرست جدید مسئولیت اداره این فدراسیون را به عهده گرفته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب