فرمایش رهبری از همهپرسی در فلسطین به چه نکتهای برمیگردد؟ + جزئیات
گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ محمدامین متین فر، رهبر معظم انقلاب در سخنان امروز خود در جمع بسیجیان کشور در رابطه با همهپرسی در فلسطین اشغالی، بار دیگر به طرحی که در سال ۲۰۱۹ توسط نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد به نام «طرح برگزاری همهپرسی ملی در سرزمین فلسطین» اشاره فرمودند، طرحی که اکنون اجرای آن بیش از هر زمان دیگری ضروری به نظر میرسد .
اما این طرح چه نکاتی رادر برمیگیرد؟
ایشان پیشتر طرح کلی همه پرسی را در چند بند توضیح دادهاند:
۱. تمامی مردم فلسطین از جمله مسلمانان، مسیحیان و یهودیان حق شرکت در همهپرسی را خواهند داشت.
٢. نمایندگان مردم فلسطین از بین مسلمانان، مسیحیان و یهودیان، نقش اساسی و مدیریتی در تمام مراحل برنامهریزی و اجرای طرح را برعهده خواهند داشت.
٣. با هدف تسهیل مشارکت تمامی فلسطینیان، بهویژه آوارگان فلسطینی در این همهپرسی، پروژهی جهانی شناسایی، سرشماری و ثبت هویت جامع کلیه شهروندان فلسطینی در فلسطین و سایر کشورها اجرا خواهد شد. همچنین یک نهاد بینالمللی با حضور نمایندگان مردم فلسطین وظیفهی اجرای این پروژه را برعهده خواهد گرفت.
۴. یک کمیتهی بینالمللی تحت نظارت و با مشارکت سازمان ملل متحد با حضور نمایندگان مردم فلسطین برای اجرای طرح مذکور و تمرکز بر مباحث اساسی فلسطین از جمله مباحث تاریخی، حاکمیتی و سرزمینی فلسطین و قدس شریف تشکیل خواهد شد.
۵. یک صندوق بینالمللی با کمک اعضای جامعه بینالمللی تحت نظارت کمیتهی مذکور برای پیشبرد و حمایت از اجرای این طرح تشکیل خواهد شد.
اشاره رهبر انقلاب به طرح ایران در مورد فلسطین
رهبر انقلاب در دیدار امروز با بسیجیان سراسر کشور با اشاره به طرح و منطق دنیاپسند، قابل قبول و متمدنانه جمهوری اسلامی برای فلسطین یعنی همهپرسی از همه فلسطینیها، گفتند: غیر از اشغالگران، همه فلسطینیها چه ساکنان فلسطین چه ساکنان کشورهای همسایه و اردوگاهها و مناطق دیگر باید بتوانند برای اداره فلسطین نظر دهند.
ایشان فرمودند البته برخی میگویند رژیم صهیونیستی زیر بار این طرح نمیرود، اما باید این اراده به آن تحمیل شود و اگر این طرح دنبال شود که انشاءالله دنبال خواهد شد و اگر هستههای مقاومت، اراده و عزم خود را به طور جدی دنبال کنند، این هدف محقق خواهد شد.
فیلم فرمایشات رهبر انقلاب در مورد طرح «همه پرسی فلسطینیان» را میتوانید در زیر ببینید:
دلایل تاکید مقام معظم رهبری
شاید این سوال برای بسیاری مطرح باشد که دلیل تاکید مقام معظم رهبری بر این طرح چیست ؟
بسیاری از کارشناسان مسائل سیاسی و منطقه ای تاکید دارند که راهحل تضمین صلح تنها از طریق پایان اشغالگری و بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خود و بهرهمندی از حق تعیین سرنوشت است.
در گزارش کمیته حقوق مسلم فلسطینیان (CEIRPP)، وضعیت ناگوار در فلسطین اشغالی، نتیجه مستقیم اشغالگری رژیم صهیونیستی است که در واقع هسته مرکزی بحرانها و منازعات منطقه خاورمیانه را تشکیل می دهد.
گزارش این کمیته نشان میدهد که پیش از ۷ اکتبر، تعداد شهدای فلسطینی در ابتدای سال ۲۰۲۳ به بالاترین تعداد از ۲۰۰۶ میلادی رسیده بود. شهرک نشینان صهیونیستی مردم فلسطین از جمله کودکان را هدف قرار میدادند.
نگاهی به شرایط شهرک نشینان اسرائیلی نشان می دهد که آنان مسلح بوده و با حمایت نیروهای مسلح رژیم صهیونیستی در درگیری های نظامی دخالت می کنند از این رو دیگر می توان گفت این افراد در زمره شهروندان معمولی قرار نداشته و درحقیقت نظامیانی هستند که در میان مردم رسوخ کرده و در زمان مناسب وارد درگیری می شوند.
این درحالی است که در تمامی قوانین بین المللی دفاع از خود در زمره حقوق مسلم فلسطنیان بود ه و اگر بنابه استفاده از سلاح و دفاع از خود باشد این مردم فلسطین هستند که مورد هجوم قرار گرفته و سرزمینشان اشغال شده است.
از سوی دیگر رژیم صهیونیستی با مظلوم نمایی سخن از گروگانگیری نیروهای مقاومت در فلسطن دارد و این درحالی است که بر اساس آمارها تعداد فلسطینیانی که بدون دلیل موجه و بدون اتهام بازداشت شده بودند، به بیشترین حد پس از ۲۰۰۸ رسیده و ۵۰۰۰ فلسطینی از جمله ۱۶۰ کودک و ۱۱۰۰ زندانی بدون اتهام و رسیدگی قضایی در زندانهای رژیم صهیونیستی به سر میبردند.
فقط در طول ۵۰ روز اخیر، بیش از ۳۲۰۰ فلسطینی دیگر نیز بازداشت شدهاند.
حق فلسطیینیان چیست ؟
سوال این است که چرا جامعه بین الملل و سازمانهای حقوق بشری نگاهی به جنایات این رژیم ندارد و اسرائیل بابت مسئول شناختن رژیم صهیونیستی از جمله جرایم جنگی، جرایم علیه بشریت و نسلکشی، حق مسلم فلسطینیان مورد بازخواست قرار نمیگیرد ؟
طرح صلح ایران به چه نکاتی اشاره میکند ؟
در صورت اجرایی شدن این طرح که دو دهه پیش از سوی ایران مطرح شد ، یهودیان،مسلمانان و مسیحیان کشور واحد دموکراتیکی را تشکیل میدادند که جمهوری اسلامی نیز آن ها را به رسمیت میشناخت.
در این طرح پیشنهاد شده بود با بازگشت تمام ساکنان اصلی فلسطین اعم از مسلمان مسیحی و یهودی که پیش از سال ۱۹۴۸ میلادی - سال تشکیل دولت اسرائیل - در این سرزمین بوده اند با شرکت در همه پرسی فراگیر، ساختار و رژیم حاکم بر سرزمین خویش را تعیین کند.
آنگاه، نظام برآمده از همه پرسی، تصمیم بگیرد با کسانی که در طول اشغال این کشور به آن آمده اند، چه کار کند .
طرح جمهوری اسلامی از آنجا اهمیت صلح آمیز داشت که پیشتر، برخی گرایش های عربی ضد صهیونیستی مثل جمال عبدالناصر شعار « ما یهودی ها را به دریا می ریزیم» را مطرح کرده بودند.
از سوی دیگر این طرح سبب میشود تا جرایم این رژیم بطور جدی مورد توجه جامعه بینالمللی قرار گیرد و مردم فلسطین در سطح بینالمللی مورد حمایت قرار گیرند.
بر اساس این طرح رژیم صهیونیستی مجبور می شود تا تعهداتش را اجرا کرده و به محاصره غزه و اشغالگری را خاتمه دهد و تشکیل کشور مستقل فلسطین مورد حمایت قرار گیرد.
این طرح دقیقا در مقابله طرح دو دولت و معامله قرن پیشنهادی از سوی امریکا قرار دارد . طرح دو دولت از سوی بایدن نیز همچنان پیگیری میشود .
طرح ترامپ یعنی معامله قرن نیز زیر نظر «جرالد کوشنر» - داماد یهودی ترامپ - آغاز شد. او سعی کرد تا با مطرح کردن اینکه دو طرف برای تمرکز بر آینده باید اتفاقات گذشته را فراموش کنند، رایزنی با طرفین مناقشه را آغاز کند اما نزدیکی او به یک طرف معامله باعث شد که طرف فلسطینی همراهی زیادی با این طرح نداشته باشند.
چرا طرح ایران به نتیجه نرسید ؟
در چنین شرایطی از دو دهه قبل، ایران و امریکا در طرح هایی جداگانه تلاش کردند مسئله فلسطین را با ابزار دیپلماسی و ارائه راه حل هایی صلح آمیز حل و فصل کنند. طرح هایی که به جنگ خاتمه میداد و از حقوق فلسطینی ها دفاع میکرد. اما این طرح ها به نتیجه نرسید.
این طرح که با ابتکار آیت الله خامنهای برای حل مسئله فلسطین مطرح شده بود تا برآمدن دولت حسن روحانی از سوی روسای جمهور قبلی مغفول مانده بود.
همچنین افزایش تنشها بین ایران و کشورهای منطقه در دولت های نهم و دهم، مانع از آن شد که این طرح چارچوب حقوقی به خود بگیرد . سرانجام در تاریخ ۱۰ آبان ماه ۱۳۹۸ سفیر و نماینده دائمی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، طرحی را با عنوان «طرح برگزاری همه پرسی ملی در سرزمین فلسطین خطاب به آنتونیو گوترش - دبیر کل سازمان ملل - باهدف فراهم آوردن زمینه هایی برای مردم فلسطین جهت إعمال حق تعیین سرنوشت ارسال کرد.
در سال 99 نیز نمایندگان مجلس وزارت امور خارجه را موظف کردند تا جهت تحقق طرح سیاسی جمهوری اسلامی ایران برای فلسطین با عنوان «برگزاری همهپرسی ملی در سرزمین فلسطین» که نزد سازمان ملل متحد به ثبت رسیده را در عرصههای سیاسی و دیپلماتیک را پیگیری کند.
در ماده 12 طرح دو فوریتی نمایندگان تصریح شده است:
وزارت امور خارجه موظف است تحقق طرح سیاسی جمهوری اسلامی ایران برای فلسطین با عنوان «برگزاری همهپرسی ملی در سرزمین فلسطین» را که با شماره 2019062/s نزد سازمان ملل متحد به ثبت رسیده است را در عرصههای سیاسی و دیپلماتیک پیگیری نماید و گزارش اقدامات انجامشده را سالیانه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارائه کند.
موضوعی که تاکنون به نتیجه نرسیدهاست و تأکید مقام معظم رهبری در این زمینه میطلبد که وزارت امور خارجه به شکل قویتری آن را در عرصههای بینالمللی پیگیری کند.
انتهای پیام/