دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

گشایش باب جدید معاملات طلایی در بورس کالا

گشایش باب جدید معاملات طلایی در بورس کالا
کارگاه آشنایی با معاملات گواهی سپرده در محل سازمان بورس و اوراق بهادار تهران برگزار شد.
کد خبر : 881999

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، کارگاه آشنایی با مبانی معاملات شمش طلا با تدریس محبوبه اسکندی رئیس اداره توسعه بازار فیزیکی بورس کالا برگزار شد. اسکندری در این کارگاه تاکید کرد:  در مبادلات گواهی شمش طلا تمام معاملات  به صورت الکترونیکی ثبت خواهد شد و تماما تحت نظر سازمان بورس است.در بازار گواهی سپرده شمش طلا دارایی پایه شمش طلا حدودا یک کیلوگرمی با عیار نزدیک به ۲۴ است و گواهی‌ها از نظر تعداد همسان با شمش یک کیلوگرمی با عیار و وزن شمش طلای دریافتی متناسب سازی می‌شود. لازم به ذکر است برای ورود به این بازار فقط شرکت‌های وارد کننده و تولید کننده شمش طلا می‌توانند طلا را به خزانه تحویل دهند.

به گفته رئیس اداره توسعه بازار فیزیکی بورس کالا؛ خریدار برای حضور در بازار بایستی کد بازار مالی بورس کالا را اخذ نماید. مشتریان حقوقی نیز باید کد مشتقه را دریافت کنند. همچنین مشتری بایستی وجه خرید را به حساب کارگزاری واریز کرده و سپس پس از ارائه درخواست به دفتر دارایی گواهی سپرده ثبت و ارسال می‌شود.مسیر دیگر برای واریز وجه خرید گواهی بدین صورت است که کارگزاری می‌تواند وجوه خرید مشتریان خود یک‌جا ارسال و در دفتر دارایی خود شرکت کارگزاری شارژ شود و تمام گواهی ها به نام کارگزاری صادر شود؛ سپس کارگزاری تقسیم گواهی های اختصاص به مشتریان را انجام دهد که این راه پربازده ترین مسیر برای کارگزاری‌ها است.شایان ذکر است، معاملات گواهی سپرده شمش طلا هر روز کاری و در روز پنجشنبه تا ساعت ۱۵ انجام می‌شود. تمامی معاملات از مالیات معاف هستند و هر کد حقیقی و حقوقی صرفا تا ۵۰ کیلوگرم طلا می‌توانند خرید کنند. کارمزد‌ها مطابق مصوبات شوارای عالی بورس است. همچنین تمامی نرخ و ضریب کارمزد‌ها بر روی سایت بورس کالا قابل مشاهده است.

وجه هزینه انبار داری در معاملات شمش طلا

اسکندری توضیح داد:‌هزینه انبار داری نیز از دارندگان گواهی اخذ می‌شود که معادل ۳۰ ریال به ازای هر صوت طلا است که شامل مالیات بر ارزش افزوده نیز می‌شود. وجه هزینه انبار داری نیز در زمان تصویه وجه اخذ می‌گردد. برای تحویل شمش از انبار احراز وزن یک کیلوگرم اجباری است و حداقل نیاز به ۱۰ هزار گواهی سپرده برای دریافت یک شمش با عیار ۹۹۵ نیاز است.درخواست تحویل نیز هم به صورت برخط و هم با ارائه درخواست به شرکت کارگزاری ممکن است و تخصیص به صورت تصادفی از یکی انبار‌ها انجام می‌شود. برای مشتری نیز امکان انجام ارزیابی مجدد شمش نیز فراهم است و مشتری میتواند با پرداخت هزینه درخواست کارشناسی مجدد عیار شمش را ارائه دهد. صندوق‌های طلا نیز از همین بازار خرید می‌کنند. صندوق‌های طلا سابق بر این صرفا از بازار سکه خرید می‌کردند که هم اکنون این بازار را نیز در اختیار دارند.

این مسئول در بورس کالا گفت: تفاوت صندوق‌های طلا با گواهی سپرده شمش طلا در میزان ریسک است. انتظار بازده بیشتری در سرمایه گذاری در گواهی سپرده شمش طلا می‌رود، اما صندوق‌های طلا ریسک کمتری دارند. شایان ذکر است که هم اکنون حدود ۳.۵ تن طلا در انبار‌ها موجود است و تاکنون ۱۷ درخواست تحویل فیزیکی وصول شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب