دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌‌الاسلام عجمی در گفت‌وگو با آنا:

حضرت زهرا(س) الگویی برای مقاومت در برابر تحریم‌هاست

حضرت زهرا(س) الگویی برای مقاومت در برابر تحریم‌هاست
یک کارشناس فقه تربیتی با اشاره به 6 دوره تحریم زندگی حضرت زهرا(س) گفت: هرچند در دوران فتح مکه گشایشی نسبی در زندگی مسلمانان به وجود آمد؛ اما آن حضرت در عرصه فرهنگی مانند حضور قاطع در فتح مکه و حضور در مباهله مبارزه می‌کردند.
کد خبر : 881412

حجت‌الاسلام هادی عجمی کارشناس فقه تربیتی در گفت‌وگو با خبرنگار دین و آیین خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به 6 دوره تحریم‌های زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) بیان کرد:‌ در دوران تحریم عاطفی که هم‌زمان با سال پنجم بعثت و اوج تحریم عاطفی پیامبر (ص) است، حضرت فاطمه (س) به دنیا آمدند. در آن زمان اوج تبلیغ‌های پیامبر (ص) در سال پنجم بعثت بود. زیرا 2 سال از تبلیغ علنی پیامبر (ص) گذشته بود و دشمنی‌ها روز به روز سخت‌تر می‌شد. این در حالی که در سه سال دوران تبلیغ مخفیانه، 40 نفر مسلمان شده بودند. در مقابل، کفاره تحریم عاطفی پیامبر (ص) و حضرت خدیجه (س) را شروع کردند تا آنجا که هنگام تولد حضرت زهرا (س) کسی به کمک خدیجه (س) نرفت.

وی با اشاره به دومین دوره تحریم زندگی حضرت زهرا (س) که با عنوان دوران تحریم اقتصادی (2ـ5 سالگی) یاد می‌شود، افزود: وقتی قریش نتوانستند یاران پیامبر (ص) را از حبشه بازگردانند و ابوطالب (ع) راضی نشد به دو برابر دیه، پیامبر (ص) را تحویل دهد و بزرگانی مانند حمزه مسلمان شدند، پیمان تحریم بنی‌هاشم را نوشتند.

خبری که از آسمان برای حضرت زهرا (س) آوردند

عجمی ابراز کرد: در سومین مورد از تحریم‌های دوران حیات حضرت زهرا (س) شاهد تحریم اجتماعی (5ـ8 سالگی) هستیم، در این دوره پس از رفع تحریم شعب ابی‌‌طالب، در سال «عام الحزن» حضرت (س) مادر خویش را از دست داد. در سن 5 سالگی. جبرئیل فرود آمد و گفت: به فاطمه بگو خداوند متعال برای مادرت در بهشت قصری از دُر و گوهر بنا کرده است که رنج و سروصدا در آن نیست و چون زهرا (س) این پیغام را شنید؛ آرام شد و بر خدای متعال درود فرستاد. البته در همین دوره پس از وفات ابوطالب (ع) و حضرت خدیجه (س)، فشارهای اجتماعی به پیامبر (ص) زیاد شد.

وی ادامه داد: حضرت زهرا (س) در دوران تحریم وطن (نزدیک به 9 سالگی)؛ همراه حضرت علی (ع) به مدینه رفتند و در قبا به پیامبر (ص) رسیدند. در مدینه هفت ماه در خانه ابوایوب ساکن شدند. پس از آن در کنار مسجد اتاق‌های کوچکی برای خانواده پیامبر (ص) ساخته شد تا خواستگاری حضرت علی (ع) در نه سالگی و ساخت خانه‌‌ای کوچک در کنار مسجد. پیامبر (ص) از منزل خویش پنجره‌ای رو به منزل حضرت زهرا (س) گشود تا از نزدیک جویای حال اهل بیت (ع) خود باشد. این در تا زمان خردسالی امام حسن (ع) و امام حسین (ع) نیز گشوده بود.

ماجرای نانی که دست پیامبر (ص) در غزوه خندق به او رسید

این کارشناس فقه تربیتی پنجمین دوره تحریمی زندگی حضرت زهرا (س) را دوران تحریم امنیتی و جنگ تحمیلی (10ـ 16 سالگی) دانست و اظهار کرد: پس از هجرت، جنگ‌ها با پیامبر (ص) شروع شد. «بدر» در دومین سال هجرت اتفاق افتاد و امیرمؤمنان پس از آن جنگ در ماه رمضان از حضرت زهرا (س) خواستگاری کرد. در جنگ احد با آنکه از به دنیا آمدن اولین فرزند حضرت زهرا (س) بیش از 20 روز نمی‌گذشت، اما آن حضرت (س) خود را به احد رساند و به مداوای جراحت‌های پیامبر (ص) و حضرت علی (ع) پرداخت.

وی گفت:‌ پس از نبرد احد نیز به همراه صفیه خواهر حمزه سید الشهدا (ع) برای عموی پیامبر (ص) عزاداری کرد. حضرت زهرا (س) تا پایان عمر یاد شهدای احد را با حاضر شدن بر سر مزار آنان زنده نگه داشت. در سال پنجم هجری تمامی شرک و کفر در عربستان علیه اسلام بسیج شد، مدینه در محاصره دشمن قرار گرفت. در نبرد خندق که مدینه در محاصره دشمن بود، حضرت فاطمه (س) برای رسول خدا (ص) نان برد. پیامبر (ص) پرسید: این چیست؟ فاطمه (س) پاسخ داد: نان پختم و دلم آرام نگرفت تا این که از آن برایتان آوردم. پیامبر(ص) فرمود: این اولین غذایی است که پس از سه روز پدرت بر دهان می‌گذارد.

چرا فدک به فاطمه (س) رسید؟

عجمی خاطرنشان کرد:‌ پس از فتح خیبر آیه «وَءَاتِ ذَا الْقُرْبَی حَقَّهُ وَالْمِسْکینَ وَابْنَ السَّبیلِ...» (الأسراء: 26) نازل شد، رسول خدا (ص)، فدک را به فاطمه (س) بخشید و حضرت فاطمه (س) از پول فدک به فقرا کمک می‌کردند. آخرین و ششمین دوره تحریم زندگی حضرت (س) تحریم سیاسی (18 سالگی تا شهادت) است. هر چند در دوران فتح مکه گشایشی نسبی در زندگی مسلمانان و حضرت زهرا (س) به وجود آمد، اما ایشان در عرصه فرهنگی مبارزه می‌کردند. مانند حضور قاطع در فتح مکه، حضور در مباهله و مبارزه فرهنگی با نصاری و شرکت در حجة الوداع و غدیر. اما پس از وفات شهادت‌‌گونه پیامبر (ص)، دوران کوتاه اما اوج تحریم سیاسی امیرمؤمنان (ع) و حضرت زهرا (س) بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب