دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

باستانی‌کاران نوجوان با عکس کدام شهید به دیدار رهبر انقلاب رفتند؟

باستانی‌کاران نوجوان با عکس کدام شهید به دیدار رهبر انقلاب رفتند؟
باستانی‌کاران نوجوان روز گذشته با پیراهن‌هایی که تصویر یک شهید نوجوان روی آن نقش بسته بود، در دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی حضور داشتند.
کد خبر : 880774

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، روز گذشته یکم آذرماه دیداری متفاوت در حسینیه امام خمینی(ره) صورت گرفت. دیداری که ورزشکاران باستانی نوجوان با پیراهن‌هایی که تصویر شهید «سعید طوقانی» روی آن نقش بسته بود، در دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی حضور داشتند.

شهید «سعید طوقانی» از جمله نوجوان‌هایی بود که با تغییر تاریخ تولدش عازم جبهه شد و در عملیات بدر در اسفند ماه ۱۳۶۳ به شهادت رسید و پیکر مطهرش ۱۰ سال هم مفقود ماند.

اما داستان اینکه این نوجوان چطور به ورزش باستانی روی آورد و امروز نمادی از قهرمان کشورمان در گروه نوجوانان است، از این قرار است. سعید طوقانی متولد ۱۳۴۸ بود. او وقتی ۵ ساله بود به زورخانه می‌رفت و قبل از ۷ سالگی مهارت‌های هفت گانه ورزش باستانی را پا به پای پدرش یاد گرفت و به صورت حرفه‌ای چرخ می‌زد.

وقتی زمزمه انقلاب اسلامی همه جا پیچید، خانواده سعید هم مثل همه مردم به جمع انقلابیون پیوستند. سعید هم در کنار اهل خانه، در راهپیمایی‌ها حاضر می‌شد و علیه حکومت پهلوی شعار می‌داد. سال ۵۷ بود که یکی از کارگردان‌های تلویزیون داستان زندگی سعید را در فیلمی به نام «معجزه ایمان» به تصویر کشید. داستان باستانی‌کار کوچکی که همه قهرمانی‌اش را از ایمان و اعتقاداتش داشت.

مدتی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، روزنامه‌ای متن نامه یک نوجوان ورزشکارخطاب به امام خمینی (ره) را منتشر کرد که در آن سعید طوقانی، پهلوان کوچولوی ورزش باستانی اعلام کرده بود به موجب فرمان امام و به نشانه اعتراض به رژیم شاه، دست از ورزش باستانی می‌کشد تا به سهم خودش به کشور و انقلاب خدمت کند.

روزهای اول پیروزی انقلاب اسلامی که همه به دیدار امام می‌رفتند، بالاخره نوبت به ورزشکاران باستانی رسید. جلوتر و نزدیک‌تر از همه سعید دست به زانو نشسته بود و با اشتیاق امام خمینی(ره) را نگاه می‌کرد. وقتی که امام(ره) اشتیاق این نوجوان را دیدند، درباره‌اش سوال کردند. به امام(ره) گفتند این نوجوان در ِزورخانه چرخ می‌زند، سعید با اشاره جمع بلند شد و شروع به چرخ زدن کرد. امام خوشحال شدند، سعید را بوسیدند و در گوشش چیزی گفتند. سعید هم هیچ وقت نگفت که از امام چه شنیده است.

بعد از آغاز جنگ تحمیلی رژیم بعث حاکم بر عراق علیه ایران، برادران بزرگتر سعید به نامهای علی، محمد و حمید در جبهه حضور داشتند اما سعید بخاطر سن کمی که داشت نمی توانست عازم جبهه شود.

سعید در بهار سال ۶۲ با مجروحیت برادرش «علی» و مفقود شدن «محمد» در عملیات «والفجر یک» تصمیم گرفت که به جای برادرانش به جبهه برود. سرانجام توانست با اصرار فراوان به قصد اجرای ورزش برای رزمندگان به همراه پدرش و گروهی از ورزشکاران باستانی در جبهه حضور یابد. هر چند رفتن او به جبهه کوتاه مدت بود و به کلاس درس برگشت اما در بهار سال ۱۳۶۳ با اصرارهای فراوان، تاریخ تولد خود را در شناسنامه از سال ۱۳۴۸ به ۱۳۴۶ تغییر داد و عازم جبهه شد. و سرانجام این نوجوان ورزشکار باستانی در اسفند ۱۳۶۳ در عملیات بدر، به شهادت رسید و بعد از ۱۰ سال پیکر مطهرش پیدا شد و در ورزشگاه شهیدان طوقانی در کاشان آرام گرفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب