برندگان سرو ایرانی معرفی شدند/ اسماعیلی: مخالف ایجاد آموزشگاههای موازی با عناوین مختلف هستیم
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین افتتاح نخستین دوره اعطای جایزه ملی آموزش هنر با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ، محمد اله یاری مدیر دفتر موسیقی و تنی چند از پیشکسوتان عرصه هنر دقایقی پیش اول آذر ماه در تالار رودکی آغاز شد.
اسماعیلی مدیر دفتر آموزش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با ارائه گزارشی از اهمیت آموزش هنر در کشورمان عنوان کرد: سه ضلع آموزش دهنده، آموزش گیرنده و فضای آموزشی مهم هستند. با ابتکار دفتر آموزش های هنری تلاش داریم به اینها بپردازیم و انگیزه لازم را برای ترغیب هنرآموزان و مدیران و معلمان ایجاد کنیم.
وی در ادامه افزود: در این نخستین دوره به تقدیر از مدیران هنرستان های هنرهای زیبای کشور پرداخته شده و برای دوره بعدی گسترده تر خواهد شد. در نهایت ۸۷پرونده به مرحله نهایی راه یافت و داوری شد و امروز جایزه به سه معلم و یک مدیر هنرستان های زیبا برگزیده و چهار نفر هم شایسته تقدیر شدند و در بخش ویژه شش نفر انتخاب می شوند. همچنین ۱۲هزار عنوان کتاب هم در نمایشگاهی در تالار وحدت راه افتاده و همه اینها در راستای توجه به آموزش هنر است. تلاش داریم کاری کنیم یارانه ای برای کتاب های آموزش هنر ایجاد شود تا ضمن تقویت جایگاه اموزشگاه ها و توسعه هنرهای کاربردی گام های ارزنده نیز در این زمینه برداریم.
در ادامه آیین تجلیل از مفاخر هنر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر مدیران حوزه وزارت فرهنگ برگزار شد.
لوح تقدیر، هدیه نقدی و نشان سرو و جایزه ویژه وزیر یک سکه - نخستین برگزیده هنرمند تجسمی و نقاش برجسته منوچهر معتبر -دومین برگزیده هنرمند نقاش و مجسمه ساز محمدعلی بنی اسدی -سومین برگزیده استاد موسیقی ، معلم و نوازنده رحمت افشار -چهارمین برگزیده نوازنده، معلم و آهنگساز سوسن اصلانی -پنجمین برگزیده نمایشنامه نویس پیشکسوت اسماعیل خلج -ششمین برگزیده کارگردان و نمایشنانه نویس پیشکسوت داوود فتحعلی بیگی
بخش خصوصی حوزه فرهنگ و هنر را تقویت خواهیم کرد
در ادامه، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ایراد سخنانی گفت: این نشان سرو برای نخستین بار در حوزه آموزش هنر تدوین و اجرا شد و این اتفاق مهمی است. در دوره جدید بنای ما بر تقویت آموزشهای فرهنگی و هنری بویژه در مناطق محروم کشور است.
وی در ادامه افزود: شان حاکمیت در عرصه هنر تسهیلگری و حمایت است به همین دلیل بنایمان این است که جریانهای خصوصی را تقویت کنیم. تعابیر مختلفی را مطرح میکنیم از حلقههای میانی تا بخش خصوصی و مهمترین تعابیر آن آموزشگاههای هنری فعال در عرصه موسیقی، تئاتر و سینما هستند. در همین مدت شورای هنر زنده شد درحالیکه دوازده سال تعطیل بود و در دوره جدید این شورا آغاز بکار کرد.
اسماعیلی یادآور شد: من سه نفر را عضو حقیقی میتوانستم انتخاب کنم که هر سه اقای نوربخش، استاد رجبی دوانی و اقای نواب امروز عضو شورای هنر هستند. ما همه تصمیمگیریهای مهم هنر را همنیجا میگیریم و همکاران من در آموزشگاهها فعال هستند ما مخالف اموزشگاههای موازی با عناوین مختلف هستیم که لطمه به فعالیتها بزند.
وی توضیح داد: الان لایحه این را به مجلس دادیم کسانی که گواهی آموزش هنر دارند، کسری خدمت بخورند. سند موسیقی ۴۴سال در کشور نبود و در قوانین گویا از کنارش عبور میکردند ما آن را به تصویب رساندیم و بر مبنای قانون از جریان آن حمایت میکنیم. امروز در حوزه موسیقی اجراهای صحنهای استقبال زیاد هستند. تالار وزارت کشور هم از همین چند روز پیش در اختیار اجراهای صحنهای قرار گرفت.
اسماعیلی افزود: در سینما امروز با آمار بالای مخاطبین روبه رو هستیم فیلم اول سینما تا هفت میلیون مخاطب داشته و در تیاتر و تجسمی همینطور. بنای دولت حمایت از فعالیتهای هنری است. ما اعلام کردیم هنرستانهای هنرهای زیبا در هر استان حداقل یک هنرستان دخترانه و یک پسرانه باشد الان برخی استانها کامل نیست ما موظفیم تا پایان دولت در همه استانها هنرستانهای زیبا برای دختران و پسران دایر کنیم.
اسماعیلی افزود: ان شاالله جشنوارههای جدیدی در حال طراحی است. جمعه همین هفته جشنواره آموزشگاههای هنرهای زیبا برگزار میشود. این نشان سرو هم ابتکار بسیار خوبی بود که طراحی شد.
انتهای پیام/