همکاری WHO و بیمارستان نروژ برای انجام تحقیقات درمان مؤثر مسمومیت در ایران
به گزارش گروه سلامت و خبرگزاری علم و فناوری آنا و بنابر اعلام وزارت بهداشت، همکاری بین دانشگاه اسلو و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشانگر گامی برای ارتقای خدمات بهداشتی و بشردوستانه در جمهوری اسلامی ایران است.این همکاری، با تقویت ظرفیت کشور در زمینه کارآزماییهای بالینی در حوزه درمان مسمومیت، بویژه ناشی از متانول و مونوکسید کربن، یکی از نیازهای عمده مراقبت درمانی در منطقه را پاسخ خواهد داد و هدف از این برنامه مشترک، تاثیر بر تولید جهانی دانش و تقویت همکاری میان مؤسسات علمی در سطح جهان است.
این پروژه با هماهنگی میان بخشهای مختلف، از جمله بخش درمان، مؤسسات علمی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان جهانی بهداشت (در سه سطح کشوری، منطقهای و جهانی) به انجام رسید و در آن تمامی جوانب از جمله حقوقی، فنی و تدارکاتی مدنظر قرار گرفته بود.
دستگاههای تنفسی و آنتیدوتهای متانول طی مراسمی روز دوشنبه، ۲۹ آبان ۱۴۰۲، به طور رسمی به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اهدا شد. این مراسم با حضور چهرههایی همچون رئیس و معاونان دانشگاه، سفیر نروژ در ایران، نمایندگانی از وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت، سازمان جهانی بهداشت و هماهنگکننده مقیم سازمان ملل و با حضور مجازی نمایندگان دانشگاه اسلو، برگزار شد.
در این مراسم، سید جعفر حسین، نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران، ضمن تاکید بر نقش حیاتی همکاریهای بینالمللی، بویژه در شرایط تحریم، بر اهمیت تحقیقات مشترک در تقویت ظرفیتها و انتقال دانش میان کشورها و مؤسسات دانشگاهی تاکید کرد.
حسین خاطرنشان کرد که این سازمان از طریق برگزاری دورههای آموزشی در سطح کشور در زمینه استفاده از تجهیزات اهدایی و ارائه مشاوره فنی در اجرای پروژههای تحقیقاتی به حمایت خود ادامه خواهد داد.
وی افزود: ما همچنین در نظر داریم، برای همکاریهای آینده، این برنامه را به سطح منطقهای گسترش دهیم.سیگوالد هاف، سفیر نروژ در ایران، ضمن تاکید بر جنبه بشردوستانه اهدای این تجهیزات و داروها، ابراز داشت که کشور متبوعش خود را نسبت به حمایت از بیماران نیازمند در ایران متعهد میداند.وی همچنین عنوان کرد که نروژ از طرحهای آتی منطقهای حمایت میکند.
علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در سخنان خود از دولت نروژ و بیمارستان اسلو به جهت این پشتیبانی قدردانی کرده و بر تاثیر مثبت آن بر تحقیقات در کشور تاکید کرد.
زالی با اشاره به نقش حیاتی مراکز درمان مسمومیت در کشور، بر اهمیت برخورداری از ذخیره کافی پادزهرهای موردنیاز تاکید کرد.
وی تصریح کرد: این اقلام اهدایی نه تنها به مطالعات بالینی در حوزه مسمومیت کمک میکند، بلکه این امکان را به وزارت بهداشت خواهد داد تا مراکز درمان مسمومیت در کشور را تقویت نماید.
نوت هودا - نماینده بیمارستان اسلو نیز طی پیامی ویدئویی این همکاری نزدیک با سازمان جهانی بهداشت را مهم ارزیابی کرد.
وی همچنین تعهد مؤسسات تخصصی و آکادمیک در ایران را ستود و ابراز امیدواری کرد که این اقلام اهدایی به درمان بهتر مسمومان با متانول، مونوکسید کربن و گازهای بیهوشی کمک کند.
انتهای پیام/