دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

سرانجام شبکه جعل مدرک تحصیلی به دام قانون افتاد

سرانجام شبکه جعل مدرک تحصیلی به دام قانون افتاد
شبکه حرفه‌ای و بین‌المللی جعل مدارک تحصیلی با عنوان «مؤسسه ایران تحصیلات» با تلاش نیروی انتظامی شناسایی و در دام قانون گرفتار شد.
کد خبر : 880411

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری ‌آنا، سرانجام شبکه جعل مدرک ایران تحصیلات با پیگیری پلیس آگاهی شناسایی و اعضای آن دستگیر شدند. به گفته سرهنگ ضرغام آذین، معاون عملیات ویژه پلیس آگاهی با تلاش کارآگاهان نیروی انتظامی مشخص شد شبکه کاملاً حرفه‌ای در زمینه جعل مدارک تحصیلی مراکز آموزشی و دانشگاه‌های معتبر (دیپلم، فوق‌دیپلم، لیسانس، فوق‌لیسانس و بالاتر) فعالیت می‌کند.

وی افزود: این باند حرفه‌ای از طریق گروهی از بازاریابان آموزش‌دیده و حرفه‌ای، با تهیه کلیپ‌های ویدئویی با حضور هنرمندان شاخص نسبت به جذب مشتری، هم در کشور و هم در کشور‌های همسایه اقدامات خود را انجام می‌دادند.

آذین عنوان می‌کند که طبق بازجویی‌های انجام شده هر مدرک تحصیلی به‌طور متوسط بین ۱۵۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان در داخل کشور و بین ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار در خارج از کشور به فروش می‌رسید.

براساس اعلام پلیس آگاهی؛ اعضای این باند ۶ نفر جاعل و بازاریاب بودند، در بازرسی از منزل متهمان بالغ‌بر ۱۰۰ فقره انواع مدارک تحصیلی (انواع مهارت‌های دانشگاهی و سایر مؤسسات مرتبط) و تجهیزات جعل مدارک تحصیلی شامل لپ‌تاپ، دستگاه چاپگر، دستگاه پوز، کشف تعداد قابل توجهی از انواع امهار دانشگاهی و سایر مؤسسات مرتبط کشف و ضبط شد.

معاون عملیات ویژه پلیس آگاهی فراجا با اشاره به تلاش شبانه‌روزی کارآگاهان عملیات ویژه می‌گوید: «در کنار موارد اعلامی بالغ‌بر ۱۰ شبکه و باند بزرگ تبهکاران جرائم مختلف دیگر ازجمله سرقت، کلاه‌برداران حوزه فروش املاک نجومی، جاعلان اسناد رسمی، کلاه‌برداران حوزه رمز ارز، کلاه‌برداران حوزه فروش طلا، اخلال گران نظام اقتصادی، تحصیل مال نامشروع، فروش مال غیر و ... که جمعاً ارزش ریالی پرونده‌ها بالغ‌بر ۱۰۲ هزار میلیارد ریال بوده نیز منهدم و در این راستا ضمن دستگیری ۴۰ نفر متهم از عناصر اصلی شبکه‌ها و باند‌های متلاشی شده، بالغ‌بر صد‌ها فقره انواع سند جعلی (ملکی، وکالتی، هویتی و ...) و دستگاه‌ها و ابزارآلات تهیه اسناد جعلی نظیر پرینتر، چاپگر، کاغذ‌های مخصوص، هلوگرام، انواع امهار و ... کشف و ضبط شده است.»

واکنش حراست دانشگاه آزاد به جعل مدرک تحصیلی

محمدجواد فرهنگ رئیس مرکز حراست دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه بیان می‌کند: متأسفانه این رویکرد «ایران تحصیلات» باعث شده که برخی از متقاضیان جعل مدرک به ادعای این مؤسسه اعتماد کنند، درحالی‌که بعداً وقتی از دانشگاه برای مدارک صادر شده استعلام گرفته می‌شود مشخص خواهد شد که مدارک تحصیلی جعلی بوده است.

ایران تحصیلات برای اینکه اعتماد مخاطبان را جلب کند حتی سایت استعلامی خودساخته ایجاد کرده بود. به گفته فرهنگ؛ ایران تحصیلات با راه‌اندازی سایت تقلبی استعلام مدرک به خریداران مدرک این اطمینان را می‌داد که مدرک استعلام مورد نیاز است، در صورتی که این هم فریب دیگر ایران تحصیلات بود.

وی عنوان می‌کند که روزانه تعداد زیادی از نهاد‌ها و سازمان‌ها از دانشگاه آزاد اسلامی برای مدارک صادرشده استعلام می‌گیرند و در بررسی مدارک، عموماً مدارک جعلی شناسایی و به نهاد مربوطه اعلام می‌شود.

نحوه پذیرش در دانشگاه آزاد اسلامی

این در حالی است که پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی یا با آزمون از طریق کنکور سازمان سنجش آموزش کشور انجام می‌شود و یا صرفاً در مقاطع کاردانی و کارشناسی از طریق سوابق تحصیلی در سامانه‌های سنجش دانشگاه ثبت‌ نام و انتخاب رشته انجام شده و بررسی و پردازش انجام می‌شود.

معصومه طباطبایی رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی دراین‌باره می‌گوید: «در صورت احراز شرایط، شخص در رشته محل مورد تقاضا پذیرفته می‌شود و دانشجو خواهد شد. دانشجو در هر واحد دانشگاهی طبق سرفصل‌های مصوب وزارت علوم واحد‌های درسی را گذرانده و مراحل آموزشی – پژوهشی نامبرده که تکمیل شد مراحل فارغ‌التحصیلی در واحد دانشگاهی انجام و بعد از بررسی و تأیید نهایی در سازمان مرکزی دانشنامه صادر می‌شود.»

به گفته طباطبایی؛ صحت دانشنامه یا همان تأییدیه تحصیلی از طریق سامانه استعلام دانشگاه به آدرس estelam.iau.ir قابل‌بررسی است.

رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی تأکید می‌کند که هرگونه تبلیغاتی که از طریق پیامک، شبکه‌های اجتماعی یا به هر طریقی در خصوص صدور مدرک دانشگاهی انجام می‌شود فاقد اعتبار بوده و چنانچه داوطلبانی با صرف هزینه، هرگونه مدرک دانشگاهی یا گواهی و تأییدیه تحصیلی را دریافت کنند، این مدارک جعلی محسوب می‌شود و شخص دریافت‌کننده امکان هیچ‌گونه بهره‌برداری برای ادامه تحصیل، اشتغال یا ترجمه مورد تأیید از این مدرک را نخواهد داشت.

طباطبایی درباره سرنوشت افرادی که از این طریق مدرک تهیه‌کرده‌اند، می‌گوید: «تعدادی از افرادی که از طریق این گروه‌ها مدرک گرفته‌اند بعد از مشخص شدن کلاهبرداری علیه آن‌ها در مراجع قضایی شکایت شده که پرونده در جریان است.»

وی از دانشگاه‌ها، سازمان‌ها، ترجمان‌ها و شرکت‌های خصوصی درخواست کرد تأییدیه مدارک تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی را صرفاً از طریق سامانه استعلام این دانشگاه دریافت کنند. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب