دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛ 

آغاز فعالیت فاز نخست پردیس نوآوری فرهنگ و هنر کشور

آغاز فعالیت فاز نخست پردیس نوآوری فرهنگ و هنر کشور
مراسم افتتاح و آغاز فعالیت فاز نخست بزرگ‌ترین پردیس نوآوری فرهنگ و هنر کشور «کارستان بهارستان» با حضور معاون رئیس جمهور و مدیران فرهنگی و هنری کشور برگزار شد.
کد خبر : 880399

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین افتتاح فاز نخست بزرگ ترین پردیس نوآوری فرهنگ و هنر کشور «کارستان بهارستان» با حضور حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور و محمد مهدی دادمان رئیس حوزه هنری ظهر روز سه‌شنبه ۳۰ آبان در موسسه کارستان بهارستان برگزار شد.  
 
 سید امیرحسین چاووشی مدیرعامل موسسه کارستان بهارستان در ابتدای مراسم گفت: این موسسه به عنوان بزرگترین پردیس خلاقیت از اکنون فعالیتش را آغاز می‌کند، موسسه کارستان بهارستان یک شرکت سهامی خاص و از اقمار حوزه هنری است.

وی افزود: تصمیم گرفتیم در لایه زیرساخت تجهیز شویم و آرمانمان این است که یک هنرمند برای فعالیت هنری زیرساخت‌های کارش راحت فراهم شود و دیگر دغدغه این مسائل را نداشته باشد، بنابراین ما شتابدهنده‌، آکادمی و صندوق سرمایه‌گذاری نیستیم هر چند از ظاهر اینجا بر می‌آید که یک کارخانه نوآوری باشد اما فضای کار اشتراکی به معنای بیزینس اقتصادی نیست. 

مدیرعامل کارستان بهارستان با تشریح بخش‌های مختلف دیداری - شنیداری، طراحی و ساخت تجسمی و بخش فرهنگ عمومی - فرهنگ و هنر توضیح داد: اولویت اول ما در سال‌های اول حوزه کودک و نوجوانان هستند. بنابراین ما یک میزبان هوشمند هستیم چون مهندسی در جریان عمومی کشور راه خواهیم انداخت و تیم‌های کوچک را پذیرفته و در کنارش بازیگران بزرگ هنری و فرهنگی هم فعال می‌شوند. 

محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری هم گفت: ماموریت حوزه هنری فراهم آوردن بستری برای رشد هسته‌های هنری است، اینکه ایده‌های واقعی شکل بگیرد و بتواند مسائل جهان را حل کند، این هسته وابسته به جایی نیست و مستقل است و چشمه جوشانش نیروی انسانی هستند و تلاش دارد محصولی خلق کند که جریان‌ساز باشد.

وی با بیان اینکه کارستان بهارستان به نظر من محیطی برای پرورش هسته‌های هنری است، افزود: از سوی دیگر زیست بوم فرهنگی هنری در کشور ما هنوز درست شکل نگرفته و  شکل‌گیری این زیست بوم باعث تقویت مجموعه جامعه می‌شود. شاید باید گفت هنوز چرخه بالغی در برخی نقطه‌ها شکل نگرفته و ما با زمینه‌های انحراف و نقصان روبرو هستیم و کارستان بهارستان باید خود را متعهد به ساخت زیست بوم تولید و مصارف فرهنگی بداند . 

وی درباره حوزه کودک و نوجوان گفت: فکر می‌کنیم این عرصه یکی از بخش‌های مورد غفلت ما در کشور است نسل فردای ما در لایه‌های فکری، رسانه‌ای و… بی‌پناه هستند، بنابراین این حوزه باید اولویت همه ما باشد. حوزه هنری در کنار تمرکز بر تولید برای کودک و نوجوان، می‌تواند کارستان بهارستان را به عنوان یکی دیگر از اضلاعش در زیست بوم فرهنگی هنری تشکیل دهد.

حجت الاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز گفت: برای مردمی که با هنر و خلاقیت سالیان سال عجین بودند بستری فراهم کردن بالخص در عرصه کودک و نوجوان بسیار مهم است. همینطور این مسئله که نوآوری و خلاقیت واقعا باید جدی گرفته شود .

وی افزود: فرهنگ غنی ما بازدارنده و ایستا نیست. امروز اگر مجموعه‌ای اینجا بالید اما نسبت به کودکان غزه کاری نکرد و نتوانست برای رساندن صدایشان به گوش جهانیان کار خلاقانه‌ای انجام دهد، درست کار نکرده است. این ظلم ستیزی هیچ منافاتی با خلاقیت و نوآوری ندارد. اگر روی رویای ایرانی و خاطرات نوستالژیک و کودک درون کار شود، اتفاق خوب است. 

 قمی توضیح داد: مصر هستیم که زمینه‌های افزایش فعالیت مجموعه‌های فرهنگی کشور را فراهم کنیم. حال امروز در جلسه‌ای دور هم هستیم که خیلی هم در نحوه برپایی خلاق نبود اما بهرحال امیدواریم نوآوری‌ها اینجا به اثرگذاری‌هایی برسد.

در ادامه مراسم دهقانی فیروزآبادی در صحبت هایی گفت: ما در عرصه فرهنگ و هنر با محصولی سروکار داریم که در عین زیبایی از علم و فناوری بهره می‌برد. انیمیشن مثال این صنعت است در واقع آمیختگی علم و هنر در یک بستر هنری.

وی با اشاره به اهمیت شرکت‌های خلاق گفت: من خوشحالم که امروز کارستان بهارستان به عنوان بزرگترین پردیس کشور شروع به کار کرده و امیدوارم فاز دوم آن هم بزودی براه بیوفتاد. آقای چاووشی مطرح کردند که این کارستان چه کارهایی می کند و چه کارهایی نمی‌کند اما باز هم هر کسی که از این درب وارد شود می‌گوید که اینجا یک استودیو شتابنده یا صندوق پژوهش است.

دهقانی فیروزآبادی یادآور شد: اینجا خیلی اتفاقات می‌تواند بیافتد از تشکیل هسته‌های فرهنگی تا تأثیرگذاری ، صندوق مالی اما مهم این است که اولویت فرهنگو سپس اقتصاد باشد چون زمانی که فرهنگ دست مایه اقتصاد قرار می‌گیرد مبتذل می‌شود اما اگر در کنار هم باشند، بالنده می‌شوند.

وی اظهار داشت:‌امیدوارم آقای چاووشی تجربه جدیدی از نسبت رشد و تعالی را به ما بدهند که ما هم بدانیم این پردیس به دنبال چه چیزی است . آنچه که این مکان را متعالی می‌کند وسعتش نیست بلکه رشد دهندگی فرهنگی آن است.

در ادامه این مراسم فاز نخست بزرگ‌ترین پردیس نوآوری فرهنگ و هنر کشور به صورت رسمی افتتاح شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب