دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به قلم حسن پورگل‌محمدی؛

«هنرهای نمایشی» روانه بازار نشر شد

«هنرهای نمایشی» روانه بازار نشر شد
کتاب «هنرهای نمایشی» نوشته حسن پورگل‌محمدی از سوی انتشارات طراحان تین به چاپ مجدد رسید.
کد خبر : 879629

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، چاپ اول کتاب «هنر‌های نمایشی» اردیبهشت ۱۴۰۰ منتشر شد. این کتاب پس از چاپ برای بازخورد دیدگاه نقادانه، در اختیار استادان بزرگ و به نامی، چون زنده‌یادان پرویز پورحسینی، احمد دامود، داریوش مهرجویی، جلال‌الدین جنیدی و نیز داریوش مؤدبیان، مهرداد رایانی مخصوص، ایرج افشاری‌اصل، همایون علی‌آبادی، منصور خلج، کوروش زارعی، کاظم نظری، حسین فدایی حسین و دیگر هنرمندان قرار گرفت.

در حال حاضر این کتاب به عنوان یکی از منابع درسی «آموزشی» دانشگاهی رشتۀ تئاتر معرفی شده و شناخته می‌شود.

نویسنده در مقدمۀ ، نگاهی بر سیر تألیف این کتاب داشته و بازگویی مشکلاتی که در حین نگارش آن اتفاق افتاده است. سیر نگارش و چاپ کتاب «هنر‌های نمایشی» در مقدمۀ چاپ دوم نوشته شده است.

پوپک فرزانه‌پور مدير مسئول انتشارات طراحان تين در مقدمه آورده است: اوایل پاییز سال ۱۳۹۹ از بخش فروش به من اطلاع دادند که مدیر آموزشگاه تئاتر دراما، دکتر حسن پورگل محمدی تماس گرفته‌اند و چندین جلد کتاب «مونودرام برای یک بازیگر»، نوشتۀ آقای بهزاد خاکی‌نژاد را سفارش داده‌اند و همچنین می‌خواهند با مدیر مسئول انتشارات تلفنی صحبت کنند. با او تماس گرفتم و در گفت‌و‌گویی که داشتیم، متوجه شدم کتاب «مونودرام برای یک بازیگر» را برای اهدای جایزه در جشنواره بین‌المللی تئاتر تک در نظر گرفته‌اند و از من می‌خواستند تا از آقای بهزاد خاکی‌نژاد برای تمام کتاب‌های خریداری‌شده برای کسانی که کتاب به آن‌ها اهدا می‌شد، امضا بگیرم.

در صحبت‌هایمان به این مسئله نیز اشاره شد که بودجۀ اندکی برای برپایی این جشنواره در اختیارشان قرار گرفته است؛ ولی در‌واقع با هزینۀ شخصی کار‌های جشنواره را پیش می‌بردند. بعد از چندین بار گفتگو با دکتر پورگل‌محمدی متوجه شدم که پورگل‌محمدی علاقۀ زیادی به تحقیق و تدریس و آموزش در حیطۀ تئاتر دارند و در یکی از همان گفت‌وگو‌ها مشتاقانه به من گفتند که در حال نوشتن کتابی در زمینۀ روان‌شناسی و جامعه‌شناسی تئاتر هستند.

قرار شد بعد از برگزاری جشنواره، نسخۀ اولیه را برای مطالعه و بررسی برای من بفرستند تا با هم دربارۀ چاپ کتاب صحبت کنیم. پس از آخرین گفتگو، که خیلی با شور و هیجان در مورد دست‌نوشته‌هایشان صحبت کرده بودند، مدت زیادی از دکتر پورگل محمدی خبری نداشتم که باعث تعجب من شده بود. بعد از گذشت بیش از دو ماه سرانجام با من تماس گرفتند. از احوالشان جویا شدم؛ اما از لحن و صدای گرفته‌شان متوجه شدم اتفاق بدی افتاده است.

متأسفانه آموزشگاه هنر‌های نمایشی تئاتر دراما و تمام سرمایه‌شان به سرقت رفته و بعد هم در آتش‌سوزی سوخته بود. در آن شرایط خاص بحرانی و اقتصادی نود درصد وسائل و دارایی‌ها از جمله کامپیوتر شخصی و لپ‌تاپ که تمام اطلاعات و دست‌نوشته‌ها در آن بود از بین رفته بود. بدتر اینکه در این میان خانه و ماشین خود را هم از دست داده بودند. با ناراحتی تمام گفتند که به جز چند عکس از دست‌نوشته‌ها و آنچه به خاطر داشتند، چیزی از کتاب باقی نمانده و بدتر اینکه کامپیوتری هم برای تایپ موجود نیست!

به او پیشنهاد کردم، اگر مایل هستند به دفتر انتشارات بیایند و از امکانات انتشارات برای تایپ مجدد کتاب استفاده کنند؛ ولی آنقدر فشار اتفاقات پی‌در‌پی بر ایشان زیاد بود که قبول نکردند. فکری به ذهنم خطور کرد و پیشنهاد کردم مطالب را دوباره از ابتدای کتاب با تلفن همراهشان شروع به تایپ کنند. همان شد که ایشان شروع به تایپ کتاب در موبایلشان کردند و هر روز با علاقۀ بیشتری به کار نگارش و تایپ ادامه دادند. انگار بعد از آن همه سختی، امید تازه‌ای به زندگی ایشان وارد شده بود. سرانجام بعد از گذشت چند ماه تایپ کتاب در موبایل تمام شد. جمع‌آوری و صفحه‌آرایی و ویراستاری هم در اسفند سال ۱۳۹۹، هم‌زمان با اوج ویروس کورنا به پایان رسید و اردیبهشت سال ۱۴۰۰ مجوز کتاب «هنر‌های نمایشی» صادر شد و به چاپ رسید.

کتاب «هنر‌های نمایشی» برای من کتاب خاصی است؛ چون می‌دانم مطالب با چه سختی، آن هم برای بار دوم نگاشته شده است. پس از چاپ اول کتاب دلم می‌خواست رونمایی را در شأن کتاب برگزار می‌کردیم؛ ولی افسوس در آن روز‌ها همگان از وحشت همه‌گیری ویروس کرونا از خانه بیرون نمی‌آمدند. رونمایی را با اعضای انتشارات و دکتر پورگل محمدی به‌تن‌هایی در محل انتشارات برگزار کردیم. پس از بازخورد و استقبال از کتاب «هنر‌های نمایشی» در این دو سال ـ که بسیار عالی بود ـ، خوشحالیم که ۱۰۰۰ جلد را در اختیار دوستداران هنر تئاتر قرار داده‌ایم.»

کتاب «هنر‌های نمایشی» همچنین در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نمایشگاه‌های استانی و همچنین نمایشگاه فرانکفورت، با استقبال خوبی از طرف دانشجویان و اهالی تئاتر روبه‌رو شد. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب